Contrar a ceea ce se stie in mod normal despre IQ, acesta nu masoara nivelul de inteligenta al unei anumite persoane, ci mai degraba capacitatea acesteia de a rezolva anumite probleme. Mult timp s-a crezut ca IQ-ul ramane constant de-a lungul vietii, insa noi studii arata ca acesta poate fi imbunatatit cu 20% sau mai mult printr-o dieta adecvata, un stil de viata mai sanatos si multe altele.
Invatatul si exercitiile care solicita gandirea sunt o modalitate buna de a creste IQ. Prin acestea se inteleg jocurile de tip puzzle, rebusuri, citirea de carti interesante, invatarea unei limbi straine sau implicarea intr-o noua activitate. Cateva sfaturi pentru o mai buna functionare a creierului:
- Incearca sa ai un stil de viata activ si sa faci sport in mod regulat;
- Mentine o viata sociala activa;
- Implica-te in activitati noi si ocupa-te de hobby-urile tale;
- Evita stresul;
- Redu din timpul petrecut in fata televizorului;
- Nu fuma;
- Consuma alcool cu moderatie;
- Evita zaharul rafinat si mancarurile procesate;
Nutritia este vitala in cresterea nivelului IQ-ului si mentinerea sanatatii creierului. La fel care orice alt organ, creierul are nevoie de anumiti nutrienti pentru a se dezvolta si a functiona cum trebuie. Performantele sale pot fi crescute printr-o alimentatie sanatoasa si suplimente care sa ajute la redresarea anumitor deficiente, ce pot afecta capacitatea de a gandi si actiona.
Alimente benefice creierului:
- Somonul si alti pesti de apa rece;
- Carne de vitel, pui si curcan;
- Oua bio (de tara);
- Cafeina in cantitati reduse;
- Coacazele;
- Strugurii negri
- Sfecla;
- Legume verzi cum ar fi spanacul;
- Broccoli si alte legume crucifere;
- Morcovii;
- Citricele;
- Avocado;
- Curry;
- Uleiul de masline;
- Merele
- Ceaiul verde;
- Nucile.
Foto: nycityeats.com