Nu de putine ori atunci cand facem cumparaturi ne ghidam dupa anumite principii care ne pot costa bani in plus si care nu sunt decat niste mituri. Afla care sunt cele mai comune neadevaruri de care trebuie sa ne ferim.
Ouale ce au coaja mai inchisa la culoare sunt mai nutritive decat cele cu coaja alba
Culoarea cojii nu are legatura cu valoarea nutritiva, ci indica doar culoarea penelor gainii. De aceea, desi de multe ori ouale mai inchise la culoare costa mai mult, nu inseamna ca sunt si mai bune.
O sticla transparenta este cea mai potrivita pentru a pastra laptele
Sunt persoane care cred ca laptele are gust mai bun daca este tinut in sticle, dar de fapt cel mai bine este pastrat in recipiente opace care previn un anumit tip de vitamina B sa se sparga.
Legumele crude sunt o alegere mai buna decat cele inghetate
Legumele inghetate pot fi chiar mai sanatoase decat unele dintre cele proaspete care se vand in supermarketuri. Aceasta din cauza ca fructele si legumele alese pentru a fi inghetate sunt in general procesate atunci cand sunt in sezon, coapte si pline de vitamine. Cele care sunt destinate transportului si vinderii la tarabe sunt in general culese inainte de a fi coapte, ceea ce le permite mai putin timp sa dezvolte un spectru complet de vitamine si minerale. Primul pas in congelarea legumelor – opararirea in apa foarte fierbinte sau aburi pentru a distruge bacteriile si pentru a opri activitatea enzimelor ce duc la degradarea alimentelor. Mai mult, legumele inghetate sunt de multe ori mai ieftine decat cele proaspete care nu sunt de sezon.
Painea neagra este mai sanatoasa
Culoarea maronie a painii ne poate face sa credem ca este facuta din faina integrala, insa de multe ori este vorba doar de paine alba la care s-au folosit coloranti. Din pacate, daca nu stim exact ingredientele continute, cumparam alimente aparent mai sanatoase, dar care sunt doar imitatii.
Ar trebui sa alegi punga de spanac care se gaseste mai la fundul lazii
De multe ori cand alegem o punga cu spanac verde avem tendinta de a scormoni dupa o punga in care frunzele sa fie de un verde inchis si le dam la o parte pe cele de deasupra. Insa studiile arata ca spanacul pastrat pentru trei zile la lumina contine o cantitate mai mare de vitamina C, dar si K sau E. Lumina sporeste cantitatea de nutrienti prin faptul ca incurajeaza fotosinteza – procesul prin care plantele folosesc energia solara pentru a crea compusi care le protejeaza. Acest lucru inseamna ca punga de spanac aflata mai deasupra poate contine mai multi nutrienti decat una ce se afla mai la fund.
Foto: tabletalkatlarrys.com