Leurda impreuna cu 100 ml apa le-am pus in blender si am facut o pasta de o culoare verde intens.
Faina am cernut-o intr-un bol , in mijloc am pus oul, sarea si am turnat pasta de leurda obtinuta mai devreme.Am inceput sa framant aluatul de paste si am mai aduagt putina apa.In functie de...
Faina o cernem intr-un vas. In mijlocul ei facem un locas si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand obtinem un aluat elastic si compact.
Se poate sa nu avem nevoie de toata apa, in functie de tipul...
Ravioli:
Intr-un bol mare, punem faina cernuta. Ouale le batem cu o furculita, impreuna cu putina sare.
Punem ouale in mijlocul fainii, punem uleiul de masline si apa. Framantam un aluat ferm si nelipicios.
Il lasam putin sa stea, pana cand pregatim umplutura.
Umplutura:
Ricotta...
Legumele le curatam de coaja si razuim pe razatoarea mica morcovul si zuchini.Apio si ceapa le tocam cu un cutit cat de mici doriti.
Punem pe foc intr-o oala 1.5 litri de apa si o lingura de sare . Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba .
Incingem un wok foarte bine si cu ajutorul...
Hribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte.
Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand fierbe adaugam sarea si pastele. Amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba conform instructiunilor de...
Intr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 6 minute,sau cat este trecut pe pachet timpul de fierbere.
Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul de...
Intr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 11 minute, asta pentru a obtine paste cu o textura placuta.
Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul de...
Intr-o oala mai mare punem la fiert cam 3 litri de apa pentru paste . Cand fierbe adaugam pastele si fierbeti-le cum va plac .
Pana fierbe apa pregatim hribi. Ii curatam de pamant si ii taiem felii nu foarte subtiri. Intr-o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline , nu puneti mult. Cand...
Curatam morcovul si ceapa si le dam pe razatoarea mica .
400 gr ciuperci le tacam cu robotul sau cu masina de carne, restul le lasam (o sa le punem deasupra)
Intr-un vas punem ciupercile tocate, carnea tocata, morcovul si ceapa razuite , sare , piper , rosiile decojite din conserva . Pe...
Paste cu leurda umplute cu branza
Leurda impreuna cu 100 ml apa le-am pus in blender si am facut o pasta de o culoare verde intens. Faina am cernut-o intr-un bol , in mijloc am pus oul, sarea si am turnat pasta de leurda obtinuta mai devreme.Am inceput sa framant aluatul de paste si am mai aduagt putina apa.In functie de...
Paste umplute cu urda si marar
Faina o cernem intr-un vas. In mijlocul ei facem un locas si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand obtinem un aluat elastic si compact. Se poate sa nu avem nevoie de toata apa, in functie de tipul...
Ravioli umpluti cu ricotta serviti cu mazare
Ravioli: Intr-un bol mare, punem faina cernuta. Ouale le batem cu o furculita, impreuna cu putina sare. Punem ouale in mijlocul fainii, punem uleiul de masline si apa. Framantam un aluat ferm si nelipicios. Il lasam putin sa stea, pana cand pregatim umplutura. Umplutura: Ricotta...
Paste de orez cu legume
Legumele le curatam de coaja si razuim pe razatoarea mica morcovul si zuchini.Apio si ceapa le tocam cu un cutit cat de mici doriti. Punem pe foc intr-o oala 1.5 litri de apa si o lingura de sare . Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba . Incingem un wok foarte bine si cu ajutorul...
Farfalle cu hribi si smantana
Hribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte. Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand fierbe adaugam sarea si pastele. Amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba conform instructiunilor de...
Fettuccine cu varza calita
Intr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 6 minute,sau cat este trecut pe pachet timpul de fierbere. Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul de...
Spaghete cu carne de scoici
Intr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 11 minute, asta pentru a obtine paste cu o textura placuta. Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul de...
Paste cu hribi
Intr-o oala mai mare punem la fiert cam 3 litri de apa pentru paste . Cand fierbe adaugam pastele si fierbeti-le cum va plac . Pana fierbe apa pregatim hribi. Ii curatam de pamant si ii taiem felii nu foarte subtiri. Intr-o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline , nu puneti mult. Cand...
Cannelloni cu ciuperci
Curatam morcovul si ceapa si le dam pe razatoarea mica . 400 gr ciuperci le tacam cu robotul sau cu masina de carne, restul le lasam (o sa le punem deasupra) Intr-un vas punem ciupercile tocate, carnea tocata, morcovul si ceapa razuite , sare , piper , rosiile decojite din conserva . Pe...