anaiss

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 29.07.2011

RETETE12
PRIETENI14
Retete

Prajitura inteligenta

In Prajituri la 30 Mai 2012

Intr-un castron se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin ca o spuma (isi schimba putin si culoarea...devin albe). Dupa ce s-au frecat bine se adauga cele 2 linguri de apa si se amesteca bine. Punem margarina la topit pana devine lichida. Intre timp se bat albusurile spuma impreuna cu un praf...

Aripioare picante KFC

In Pui la 30 Mai 2012

Se curata si se spala bine aripioarele, dupa care se taie in 2. Se sareaza si se lasa la frigider pana pregatim restul ingredientelor. Intr-un bol batem bine oul si-l amestecam cu laptele. Separat, in alt bol, amestecam bine faina cu chili si un praf de sare. Intr-un ceaun, sau tigaie mai...

Sfintisori moldovenesti

In Dulciuri la 8 Mar 2012

Se topeste margarina in lapte pe foc mic. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Se amesteca toate ingredientele pt aluat si se framanta bine pana rezulta un aluat molicel. Se lasa la crescut 1 ora, la loc caldut si acoperit cu un prosop. Intre timp intr-un bol se face un amestec din...

Tarta crown

In Pizza la 8 Feb 2012

Se pune intr-un castron faina si se face un cuibusor in mijloc unde se toarna drojdia dizolvata in putina apa calduta. Apoi se adauga lingura de ulei de masline si sarea. Se amesteca putin, dupa care se adauga apa si cele 2 linguri de smantana se framanta energic pana se formeaza un aluat...

Paine Floarea soarelui

In Piine la 4 Feb 2012

Se pune intr-un castron faina si se face un cuibusor in mijloc unde se toarna drojdia dizolvata in putina  apa calduta impreuna cu zaharul. Apoi se adauga cele 3 linguri de ulei de masline. Se amesteca putin, dupa care se adauga apa sau laptele si sarea si se framanta energic pana se...

Saratele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2012

Se pune intr-un castron faina, margarina la temperatura camerei, smantana, 1 ou batut bine, cascavalul, drojdia dizolvata in putina apa si sarea. Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit (sa nu fie tare). Se lasa la dospit jumatate de ora, dupa care se intinde cate o...

Pachetele cu de toate

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2012

Se pune varza la calit, in putin ulei si apa.Dupa ce s-a inmuiat bine varza, se adauga muschiuletul, ardeiul, ciupercile si piperul. Se mai lasa f putin la calit, pt a-si lua fiecare gustul de la fiecare, dupa care se stinge focul si se adauga branza. Se amesteca bine Se taie foile de...

Tortilla Chips (home made)

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2011

Din toate aceste ingrediente se formeaza un aluat nelipicios.Se imparte in bile mai mici si se formeaza foi subtiri. Se taie triunghiuri (sau ce model doriti) si se prajesc in in ulei intr-o tigaie incinsa. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se aseaza intr-o tava (eu am uns tava cu putin...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 14 Oct 2011

Intr-o cratita punem la fiert prunele impreuna cu apa. Daca prunele sunt mai verzi si mai acrisoare, punem si zahar dupa gust, daca prunele sunt dulci nu mai punem zahar. Ale mele dupa atata plimbare de colo colo, s-au copt si erau f dulci si nu am mai pus zahar:P Se lasa la fiert vreo...

Ardei kapia cu rosii

In Mancaruri de legume la 14 Oct 2011

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se pune la calit in putin ulei (2 linguri), apoi se adauga rosiile taiate cubulete. Ardeii copti si curatati de coaja, se aseaza in tigaie peste rosii, circular cu tot cu codita. Se presara cu sare dupa gust si se pune apa cat sa cuprinda ardeii. Atat cat...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2011

Se pun cele 6 oua la fiert cam 20 de minute. Trebuie sa fiarba tari. In timp ce fierb ouale, facem maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si 100 gr ulei. Dupa ce au fiert ouale, le punem in apa rece ca sa se raceasca bine, apoi le curatam de coaja cu atentie. Dupa ce le-am curatat le...

Tarta cu dovlecei si branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2011

Pregatim blatul:  Intr-un castron se framanta untul cu faina, sarea si galbenusul pana se formeaza un aluat (nu trebuie framantat mult, doar cat sa se incorporeze toate). Se formeaza o bila si se baga la frigider pentru 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura: Se...

Afisate 1 - 12 din 12 retete    

Postari recente

publicat la 30.05.2012

Prajitura inteligenta

publicat la 30.05.2012

Aripioare picante KFC

publicat la 08.03.2012

Sfintisori moldovenesti

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]