Carcasa se pune la fiert intr-o oala mare impreuna morcovii taiati in 3-4 bucati, ceapa taiata in jumatati, tijele de telina rupte in doua, sare, boabele de piper si foaia de dafin. Se acopera cu apa rece, se aduce la punctul de fierbere, se acopera partial cu un capac si se lasa la fiert 4 ore...
Se amesteca toate ingredientele folosind un blender. Se toarna in formele de inghetata, se inchid cu capac si se infige cate un betisor in fiecare.
Se congeleaza pentru cateva ore sau peste noapte.
Pliculetul de ceai se adauga intr-o ceasca, impreuna cu ~400 ml de apa. Eu l-am infuzat la rece. Am adaugat apa rece si l-am lasat la frigider 3-4 ore. Mierea se adauga dupa gust.
Fructele se asaza in formele de inghetata cat mai inghesuit, apoi se toarna ceaiul deasupra. Se inchid...
Se incalzeste laptele. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul la mic, se adauga ovazul si sare si se lasa sa fiarba pana se ingroasa, 5-6 minute, amestecand frecvent.
Se opreste focul, se adauga 1/2 lingura de miere si se amesteca.
Se serveste cald, cu felii de banana, nuci si restul...
Supa alfabet
Carcasa se pune la fiert intr-o oala mare impreuna morcovii taiati in 3-4 bucati, ceapa taiata in jumatati, tijele de telina rupte in doua, sare, boabele de piper si foaia de dafin. Se acopera cu apa rece, se aduce la punctul de fierbere, se acopera partial cu un capac si se lasa la fiert 4 ore...
Inghetata pentru copii - cu banane, cacao si cocos
Se amesteca toate ingredientele folosind un blender. Se toarna in formele de inghetata, se inchid cu capac si se infige cate un betisor in fiecare. Se congeleaza pentru cateva ore sau peste noapte.
Inghetata pentru copii cu fructe si ceai verde
Pliculetul de ceai se adauga intr-o ceasca, impreuna cu ~400 ml de apa. Eu l-am infuzat la rece. Am adaugat apa rece si l-am lasat la frigider 3-4 ore. Mierea se adauga dupa gust. Fructele se asaza in formele de inghetata cat mai inghesuit, apoi se toarna ceaiul deasupra. Se inchid...
Budinca din ovaz cu miere si banane
Se incalzeste laptele. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul la mic, se adauga ovazul si sare si se lasa sa fiarba pana se ingroasa, 5-6 minute, amestecand frecvent. Se opreste focul, se adauga 1/2 lingura de miere si se amesteca. Se serveste cald, cu felii de banana, nuci si restul...