Pentru prepararea blatului:
Avem nevoie de o cratita larga, punem laptele la foc mic, adaugam untul, zaharul pudra, vanilia si amestecam apoi lasam sa dea un clocot si turnam faina toata, in bloc, omogenizam bine cu un tel si lasam pe foc aluatul timp de un minut atat cat sa se gateasca usor....
1. Intr-o tigaie am pus untul, apoi l-am topit la foc mic, am adaugat imediat fulgii de ovaz si i-am amestecat bine cu grija sa nu se arda si dupa un minut am adaugat si laptele( un pahar plin, opriti restul de jumatate de pahar pentru final), vanilia, am omogenizat si am lasat fulgii sa fiarba...
Zmeura aleasa, spalata si scursa, se pune intr-un bol, se adauga peste ea zaharul( 5 linguri), vanilia, sampania si sucul de portocala si se pune la frigider.
Intr-un craticioara se pun galbenusurile si se amesteca cu un tel impreuna cu zaharul pudra, se adauga faina, se mixeaza usor, apoi...
Am inceput prin a prepara ciresele alcoolizate: dupa ce le-am curatat de samburi, am avut grija sa ramana intregi, le-am acoperit cu visinata si le-am lasat la rece o ora.
Siropul: ciresele curatate de samburi, se pun intr-un vas, se adauga apa si zaharul, plus vanilia si se fierb in jur de 15...
In bolul mixerului se toarna laptele caldut( nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus de ou, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga faina, in cateva transe, urmeaza sarea si untul. eu am framantat cu mixerul, dar puteti sa faceti asta si...
Blatul de bezea si nuca coapta:
1. Nucile se pun la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se racesc complet si se fac pudra la blender.
2. Albusurile se mixeaza spuma cu praful de sare timp de un minut, apoi se adauga zaharul si vanilia in doua transe si se mixeaza ca pentru...
Preparam mai intai crema:
Punem laptele pe foc mic intr-un vas mai larg, adaugam vanilia si il lasam sa dea un clocot.
Amestecam intr-un bol mare, cu un tel, galbenusurile cu zaharul si amidonul. Cand laptele a clocotit, tragem vasul de pe foc, il lasam o jumatate de minut la racorit,...
Se prepara aluatul: eu am folosit mixerul, am pus untul rece taiat bucati, am adaugat zaharul pudra, apoi pe rand restul ingredientelor, oul, vanilia, scortisoara, coaja de portocala, faina, praful de copt, smantana, laptele si se formeaza un aluat nelipicios, care se pune la rece in folie,...
Se mixeaza untul rece dar moale, cu zaharul, vanilia, apoi se adauga galbenusurile pe rand, se mai adauga coaja si zeama de lamaie, apoi se amesteca si faina si praful de copt foarte usor.
Se asaza o foaie de copt intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz si se toarna compozitia, se...
Se separa ouale, se pun 4 albusuri intr-un bol si galbenusurile plus un ou intreg in alt bol.
Intr-un bol mare se pune laptele, apoi uleiul si praful de sare, se adauga cele 20 de gr. de zahar si se mixeaza cu un tel, se pune mai intai faina, apoi si amidonul, ambele cernute printr-o...
Intr-un vas se amesteca amidonul cu zaharul si vanilia, apoi se toarna usor sucul, coaja razuita, si se amesteca cu un tel pana ce se omogenizeaza, se pune la foc mic pana ce incepe sa se ingroase, se amesteca continuu, se fierbe un minut.
Se ung cu unt sase cescute de cafea( mici) si se...
Eu am inceput sa fac portocala confiata in sirop cu o seara inainte deoarece va trebui sa stea peste noapte.
Portocala confiata in sirop:
Se curata coaja de la trei portocale BIO, se taie in fasii. Se pune coaja portocalelor in apa si se da un clocot, apoi se scurge apa, se mai pune inca...
Se mixeaza untul rece impreuna cu zaharul pudra, praful de sare, siropul de artar, aromele, vanilia, coaja de portocala, galbenusul de ou, sucul de portocale. Se adauga faina si praful de copt, cand aluatul s-a omogenizat perfect se opreste mixerul.
Eu am simplificat putin, am luat gramajoare...
Din cantitatea respectiva iese o singura clatita mare, pe care o veti umple dupa dorinta si care poate satura sa spunem asa cam trei persoane.
Aveti nevoie de un blender cu lama unde veti mixa compozitia si de o tigaie cu maner metalic cu dimensiunea de 25 cm in diametru, care poate intra in...
Albusurile se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul in 4 etape, nu tot intr-o singura transa, atentie este fff important!
Se mixeaza in jur de 12 minute pana ce nu se mai simte zaharul intre degete la proba.
Se opreste mixerul, se adauga in bol, zeama de lamaie se amesteca cu...
Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza 2-3 minute cu un tel.
Intr-un vas mai larg (o cratita) , se pune laptele impreuna cu 300 ml frisca lichida si vanilia, se tine la foc mic pana ce da fix un clocot. Se trage vasul deoparte si se toarna imediat lichidul peste compozitia de...
Galbenusurile se amesteca cu zaharul brun intr-un bol si se mixeaza cu un tel cateva minute.
250 ml frisca lichida se amesteca intr-un vas larg cu 250 ml lapte, se adauga vanilia si se pune la foc mic pana ce da in clocot, se toarna rapid peste compozitia de ou si zahar si se amesteca bine, se...
Mie ca timp, mi-a luat o ora din momentul in care m-am apucat sa le prepar.
1. Am cernut faina, apoi am amestecat-o cu sarea, oul, apa calduta si am framantat aluatul cinci minute doar atat cat sa omogenizez bine toate ingredientele.
Aluatul seamana la consistenta cu cel de taitei....
Se prepara blatul: se amesteca biscuitii maruntiti cu laptele fierbinte, cu untul topit, apoi zaharul pudra, vanilia si mascarpone, eu am folosit un tel, dar daca va este mai simplu puteti sa faceti asta cu aparatul, apoi se pune in forma dorita (eu am ales o forma de tarta dreptunghiulara) si se...
Am sa va prezint o modalitate foarte simpla, pe intelesul tuturor de a face paine cu maia.
Se pune maiaua intr-un vas, se toarna usor apa, se amesteca, apoi se pune faina se amesteca cu o lingura si se lasa 20 de minute.
Dupa 20 de minute, se pune sarea si se amesteca bine cu mana pana ce...
Se cerne faina, se amesteca cu untul rece, cu apa, oul, vanilia, zaharul si scortisoara si se framanta un aluat pana ce se omogenizeaza perfect, se pune la rece pentru o jumatate de ora.
Intre timp se curata merele, se taie felii si se pregateste caramelul.
Intr-o tigaie adanca se pune...
Se separa ouale in doua boluri de mixer.
Albusurile se amesteca cu praful de sare si se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza perfect ca pentru bezea, undeva mai bine de 5 minute.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga laptele....
Crema
Am pus intr-un vas in ordinea urmatoare: galbenusurile, zaharul, 100 ml lapte rece din total, amidonul, vanilia si am amestecat bine cu un tel, apoi am adaugat restul de lapte si am pus totul la foc mic amestecand continuu, (deci nu plecati de langa ea) pana ce crema s-a ingrosat si a...
Aluatul se prepara simplu: untul rece taiat in bucati se amesteca cu faina cernuta, cu zaharul, oul, vanilia, praful de sare si cel de copt si se framanta pana la omogenizare, apoi se infaineaza usor si se pune la rece pentru o jumatate de ora.
Merele se spala, se curata si se razuie.
Se...
Se pregateste sosul pentru marinat: se amesteca uleiul cu sarea, piperul, zeama de lamaie, zeama de portocala, usturoiul zdrobit, plantele aromatice maruntite.
Se spala si se taie fileurile, ies in jur de opt bucati, se bat usor, si se pun pe rand in sosul pregatit, se lasa la marinat in jur...
Dovleceii spalati se razuie pe razatoarea medie cu tot cu coaja, se pun intr-o strecuratoare fina si se scurg de zeama (o puteti face si in maini, cum doriti).
Se amesteca dovleceii cu usturoiul presat, cu oul, mararul tocat, faina, sarea, piperul, praful de copt si se omogenizeaza compozitia....
Aluatul se prepara simplu; faina cernuta se amesteca cu bucatele de unt rece, cu oul, laptele rece, vanilia si se framanta pana ce se omogenizeaza ingredientele, se pune in folie la rece 30 de minute.
Intre timp se spala, se curata si se razuie merele pe razatoarea mare.
Aluatul se imparte...
Se pune faina cernuta intr-un lighenas de framantat, deasupra in mijloc se face o adancitura, se pune drojdia, zaharul si pe margine sarea.
Se toarna apa calduta si se framanta rapid 3 sau 4 minute), se adauga si cele doua lingurite de ulei de masline, se mai framanta un minut, apoi se lasa 40...
Gemul de merisoare:
Merisoarele se curata cu atentie, se spala si se pun intr-o oala, se tin pe foc in jur de 5 minute sa dea in clocot, apoi se adauga zaharul, zeama de lamaie, vanilia si se lasa la foc mic sa fiarba si sa scada, pana la consistenta mai groasa, apoi se strecoara prin sita si...
Ouale se separa in doua boluri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia, ca pentru bezea, se scoate jumatate din spuma de albus intr-un alt bol.
Galbenusurile se amesteca cu smantana, apoi cu uleiul si untul topit la final, apoi se pune totul usor la mixer peste...
Desert tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata
Pentru prepararea blatului: Avem nevoie de o cratita larga, punem laptele la foc mic, adaugam untul, zaharul pudra, vanilia si amestecam apoi lasam sa dea un clocot si turnam faina toata, in bloc, omogenizam bine cu un tel si lasam pe foc aluatul timp de un minut atat cat sa se gateasca usor....
Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun
1. Intr-o tigaie am pus untul, apoi l-am topit la foc mic, am adaugat imediat fulgii de ovaz si i-am amestecat bine cu grija sa nu se arda si dupa un minut am adaugat si laptele( un pahar plin, opriti restul de jumatate de pahar pentru final), vanilia, am omogenizat si am lasat fulgii sa fiarba...
Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie
Zmeura aleasa, spalata si scursa, se pune intr-un bol, se adauga peste ea zaharul( 5 linguri), vanilia, sampania si sucul de portocala si se pune la frigider. Intr-un craticioara se pun galbenusurile si se amesteca cu un tel impreuna cu zaharul pudra, se adauga faina, se mixeaza usor, apoi...
Desert rulada cu cirese
Am inceput prin a prepara ciresele alcoolizate: dupa ce le-am curatat de samburi, am avut grija sa ramana intregi, le-am acoperit cu visinata si le-am lasat la rece o ora. Siropul: ciresele curatate de samburi, se pun intr-un vas, se adauga apa si zaharul, plus vanilia si se fierb in jur de 15...
Melci cu unt reteta turceasca
In bolul mixerului se toarna laptele caldut( nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus de ou, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga faina, in cateva transe, urmeaza sarea si untul. eu am framantat cu mixerul, dar puteti sa faceti asta si...
Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte
Blatul de bezea si nuca coapta: 1. Nucile se pun la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se racesc complet si se fac pudra la blender. 2. Albusurile se mixeaza spuma cu praful de sare timp de un minut, apoi se adauga zaharul si vanilia in doua transe si se mixeaza ca pentru...
Desert eclere cu crema de vanilie, frisca si zmeura
Preparam mai intai crema: Punem laptele pe foc mic intr-un vas mai larg, adaugam vanilia si il lasam sa dea un clocot. Amestecam intr-un bol mare, cu un tel, galbenusurile cu zaharul si amidonul. Cand laptele a clocotit, tragem vasul de pe foc, il lasam o jumatate de minut la racorit,...
Desert prajitura cu mere
Se prepara aluatul: eu am folosit mixerul, am pus untul rece taiat bucati, am adaugat zaharul pudra, apoi pe rand restul ingredientelor, oul, vanilia, scortisoara, coaja de portocala, faina, praful de copt, smantana, laptele si se formeaza un aluat nelipicios, care se pune la rece in folie,...
Desert Felii londoneze
Se mixeaza untul rece dar moale, cu zaharul, vanilia, apoi se adauga galbenusurile pe rand, se mai adauga coaja si zeama de lamaie, apoi se amesteca si faina si praful de copt foarte usor. Se asaza o foaie de copt intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz si se toarna compozitia, se...
Desert tort buturuga de Craciun
Se separa ouale, se pun 4 albusuri intr-un bol si galbenusurile plus un ou intreg in alt bol. Intr-un bol mare se pune laptele, apoi uleiul si praful de sare, se adauga cele 20 de gr. de zahar si se mixeaza cu un tel, se pune mai intai faina, apoi si amidonul, ambele cernute printr-o...
Desert jeleuri de portocale in ciocolata
Intr-un vas se amesteca amidonul cu zaharul si vanilia, apoi se toarna usor sucul, coaja razuita, si se amesteca cu un tel pana ce se omogenizeaza, se pune la foc mic pana ce incepe sa se ingroase, se amesteca continuu, se fierbe un minut. Se ung cu unt sase cescute de cafea( mici) si se...
Desert pacinta cu foi si crema de portocale
Eu am inceput sa fac portocala confiata in sirop cu o seara inainte deoarece va trebui sa stea peste noapte. Portocala confiata in sirop: Se curata coaja de la trei portocale BIO, se taie in fasii. Se pune coaja portocalelor in apa si se da un clocot, apoi se scurge apa, se mai pune inca...
Desert fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar
Se mixeaza untul rece impreuna cu zaharul pudra, praful de sare, siropul de artar, aromele, vanilia, coaja de portocala, galbenusul de ou, sucul de portocale. Se adauga faina si praful de copt, cand aluatul s-a omogenizat perfect se opreste mixerul. Eu am simplificat putin, am luat gramajoare...
Desert clatita olandeza la cuptor
Din cantitatea respectiva iese o singura clatita mare, pe care o veti umple dupa dorinta si care poate satura sa spunem asa cam trei persoane. Aveti nevoie de un blender cu lama unde veti mixa compozitia si de o tigaie cu maner metalic cu dimensiunea de 25 cm in diametru, care poate intra in...
Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni
Albusurile se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul in 4 etape, nu tot intr-o singura transa, atentie este fff important! Se mixeaza in jur de 12 minute pana ce nu se mai simte zaharul intre degete la proba. Se opreste mixerul, se adauga in bol, zeama de lamaie se amesteca cu...
Desert inghetata de vanilie
Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza 2-3 minute cu un tel. Intr-un vas mai larg (o cratita) , se pune laptele impreuna cu 300 ml frisca lichida si vanilia, se tine la foc mic pana ce da fix un clocot. Se trage vasul deoparte si se toarna imediat lichidul peste compozitia de...
Desert inghetata de ciocolata belgiana
Galbenusurile se amesteca cu zaharul brun intr-un bol si se mixeaza cu un tel cateva minute. 250 ml frisca lichida se amesteca intr-un vas larg cu 250 ml lapte, se adauga vanilia si se pune la foc mic pana ce da in clocot, se toarna rapid peste compozitia de ou si zahar si se amesteca bine, se...
Placinte mocanesti
Mie ca timp, mi-a luat o ora din momentul in care m-am apucat sa le prepar. 1. Am cernut faina, apoi am amestecat-o cu sarea, oul, apa calduta si am framantat aluatul cinci minute doar atat cat sa omogenizez bine toate ingredientele. Aluatul seamana la consistenta cu cel de taitei....
Desert tarta cu biscuiti, crema de vanilie si capsuni
Se prepara blatul: se amesteca biscuitii maruntiti cu laptele fierbinte, cu untul topit, apoi zaharul pudra, vanilia si mascarpone, eu am folosit un tel, dar daca va este mai simplu puteti sa faceti asta cu aparatul, apoi se pune in forma dorita (eu am ales o forma de tarta dreptunghiulara) si se...
Prima paine cu maia
Am sa va prezint o modalitate foarte simpla, pe intelesul tuturor de a face paine cu maia. Se pune maiaua intr-un vas, se toarna usor apa, se amesteca, apoi se pune faina se amesteca cu o lingura si se lasa 20 de minute. Dupa 20 de minute, se pune sarea si se amesteca bine cu mana pana ce...
Desert tarta Tatin cu mere
Se cerne faina, se amesteca cu untul rece, cu apa, oul, vanilia, zaharul si scortisoara si se framanta un aluat pana ce se omogenizeaza perfect, se pune la rece pentru o jumatate de ora. Intre timp se curata merele, se taie felii si se pregateste caramelul. Intr-o tigaie adanca se pune...
Desert chec marmorat cu cacao
Se separa ouale in doua boluri de mixer. Albusurile se amesteca cu praful de sare si se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza perfect ca pentru bezea, undeva mai bine de 5 minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga laptele....
Desert rulada Tiramisu
Crema Am pus intr-un vas in ordinea urmatoare: galbenusurile, zaharul, 100 ml lapte rece din total, amidonul, vanilia si am amestecat bine cu un tel, apoi am adaugat restul de lapte si am pus totul la foc mic amestecand continuu, (deci nu plecati de langa ea) pana ce crema s-a ingrosat si a...
Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie
Aluatul se prepara simplu: untul rece taiat in bucati se amesteca cu faina cernuta, cu zaharul, oul, vanilia, praful de sare si cel de copt si se framanta pana la omogenizare, apoi se infaineaza usor si se pune la rece pentru o jumatate de ora. Merele se spala, se curata si se razuie. Se...
File de pui la gratar in stil grecesc
Se pregateste sosul pentru marinat: se amesteca uleiul cu sarea, piperul, zeama de lamaie, zeama de portocala, usturoiul zdrobit, plantele aromatice maruntite. Se spala si se taie fileurile, ies in jur de opt bucati, se bat usor, si se pun pe rand in sosul pregatit, se lasa la marinat in jur...
Chiftelute de dovlecei galbeni
Dovleceii spalati se razuie pe razatoarea medie cu tot cu coaja, se pun intr-o strecuratoare fina si se scurg de zeama (o puteti face si in maini, cum doriti). Se amesteca dovleceii cu usturoiul presat, cu oul, mararul tocat, faina, sarea, piperul, praful de copt si se omogenizeaza compozitia....
Desert prajitura cu mere
Aluatul se prepara simplu; faina cernuta se amesteca cu bucatele de unt rece, cu oul, laptele rece, vanilia si se framanta pana ce se omogenizeaza ingredientele, se pune in folie la rece 30 de minute. Intre timp se spala, se curata si se razuie merele pe razatoarea mare. Aluatul se imparte...
Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice
Se pune faina cernuta intr-un lighenas de framantat, deasupra in mijloc se face o adancitura, se pune drojdia, zaharul si pe margine sarea. Se toarna apa calduta si se framanta rapid 3 sau 4 minute), se adauga si cele doua lingurite de ulei de masline, se mai framanta un minut, apoi se lasa 40...
Desert tarta vanilata cu smantana si gem de merisoare
Gemul de merisoare: Merisoarele se curata cu atentie, se spala si se pun intr-o oala, se tin pe foc in jur de 5 minute sa dea in clocot, apoi se adauga zaharul, zeama de lamaie, vanilia si se lasa la foc mic sa fiarba si sa scada, pana la consistenta mai groasa, apoi se strecoara prin sita si...
Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine
Ouale se separa in doua boluri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia, ca pentru bezea, se scoate jumatate din spuma de albus intr-un alt bol. Galbenusurile se amesteca cu smantana, apoi cu uleiul si untul topit la final, apoi se pune totul usor la mixer peste...