Iata cum se prepara Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma
Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.
Biscuitii se tritureaza foarte bine, apoi se amesteca cu untul la temperatura camerei. Se amesteca pana cand se omigenizeaza tot untul. (Untul se...
Aluatul :
In bolul in care vom face aluatul se amesteca 260 gr de faina, zaharul si sarea.
Intr-un bol mic se dizolva drojdia in 60 ml de apa calduta si se lasa timp de 10 minute.
Intre timp, untul se topeste pe baie de aburi. Cand s-a topit, se ia de pe foc si se adauga laptele si esenta...
Laptele se amesteca cu sucul de lamaie si se lasa deoparte.
Intr-un bol se cerne faina cu praful de copt, bicarbonatul, cacaua si scortisoara.
In un bol mare se mizeaza ouale intregi impreuna cu uleiul, apoi se adauga sarea, laptele, esenta de vanilie, cafeaua si zaharul, am mixat pana cand...
Drojdia se dizolva in 2 linguri de lapte caldut cu 1 lingurita din zahar, se adauga 2 lingurite din faina si se lasa la crescut maiaua pentru 10 minute.
Intre timp, ouale la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand...
Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si cu praful de copt.
Separat se topeste untul 5-10 secunde in cuptorul cu microunde, apoi amestecam cu telul si incorporam laptele sau apa (eu am folosit apa) si ouale, se amesteca totul foarte bine.
In bolul cu faina, se toarna putin cate putin din...
Aluatul: se incalzeste apa impreuna cu laptele si untul, pana cand untul se topeste, daca amestecul s-a incalzit prea tare, lasam sa se raceasca putin.
In amestecul caldut se pune drojdia si 1 lingura din zahar, se acopera vasul cu o folie de plastic si se lasa timp de 10 minute.
Intr-un bol...
Eu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute.
Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se amesteca bine cu o furculita, apoi se adauga zaharul, untul topit si rece, coaja rasa de la o lamaie si...
Bananele se piseaza bine cu furculita pana devin un piure, se adauga oul si sarea si amestecam bine. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si omogenizam bine, obtinem un aluat omogen si lipicios.
Intr-o cratita se pune mult ulei si il punem la inchins la foc mediu spre mic. Cand uleiul s-a...
Cuptorul se incalzeste la 200 de grade C. Pregatim cu hartie de copt o tava de 20x20 daca vrem ca brownie sa iasa mai groasa, eu am folosit o tava putin mai mare.
Pe baie de aburi se topeste ciocolata impreuna cu untul. Cand s-au topit, luam de pe baia de aburi si se adauga 125 grame de...
Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma
Iata cum se prepara Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm. Biscuitii se tritureaza foarte bine, apoi se amesteca cu untul la temperatura camerei. Se amesteca pana cand se omigenizeaza tot untul. (Untul se...
Desert paine dulce cu scortisoara (Pull-apart bread)
Aluatul : In bolul in care vom face aluatul se amesteca 260 gr de faina, zaharul si sarea. Intr-un bol mic se dizolva drojdia in 60 ml de apa calduta si se lasa timp de 10 minute. Intre timp, untul se topeste pe baie de aburi. Cand s-a topit, se ia de pe foc si se adauga laptele si esenta...
Desert tort de ciocolata cu dulce de leche
Laptele se amesteca cu sucul de lamaie si se lasa deoparte. Intr-un bol se cerne faina cu praful de copt, bicarbonatul, cacaua si scortisoara. In un bol mare se mizeaza ouale intregi impreuna cu uleiul, apoi se adauga sarea, laptele, esenta de vanilie, cafeaua si zaharul, am mixat pana cand...
Desert gogosi
Drojdia se dizolva in 2 linguri de lapte caldut cu 1 lingurita din zahar, se adauga 2 lingurite din faina si se lasa la crescut maiaua pentru 10 minute. Intre timp, ouale la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand...
Desert pancakes fara gluten
Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si cu praful de copt. Separat se topeste untul 5-10 secunde in cuptorul cu microunde, apoi amestecam cu telul si incorporam laptele sau apa (eu am folosit apa) si ouale, se amesteca totul foarte bine. In bolul cu faina, se toarna putin cate putin din...
Desert rulouri umplute cu mere si scortisoara
Aluatul: se incalzeste apa impreuna cu laptele si untul, pana cand untul se topeste, daca amestecul s-a incalzit prea tare, lasam sa se raceasca putin. In amestecul caldut se pune drojdia si 1 lingura din zahar, se acopera vasul cu o folie de plastic si se lasa timp de 10 minute. Intr-un bol...
Cornuri pufoase cu iaurt
Eu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute. Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se amesteca bine cu o furculita, apoi se adauga zaharul, untul topit si rece, coaja rasa de la o lamaie si...
Desert gogosi cu lingura
Bananele se piseaza bine cu furculita pana devin un piure, se adauga oul si sarea si amestecam bine. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si omogenizam bine, obtinem un aluat omogen si lipicios. Intr-o cratita se pune mult ulei si il punem la inchins la foc mediu spre mic. Cand uleiul s-a...
Desert brownie cheesecake
Cuptorul se incalzeste la 200 de grade C. Pregatim cu hartie de copt o tava de 20x20 daca vrem ca brownie sa iasa mai groasa, eu am folosit o tava putin mai mare. Pe baie de aburi se topeste ciocolata impreuna cu untul. Cand s-au topit, luam de pe baia de aburi si se adauga 125 grame de...