RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE976
PRIETENI143
Retete / Sosuri

Sos basquaise

In Clasice la 22 Oct 2020

Feliile de jambon se taie fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește acoperit, la foc mic, cu jambonul feliat fin, în uleiul de măsline. Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu...

Sos hollandaise

In Clasice la 18 Iun 2020

Se aleg gălbenușurile de albușuri și se bat cu telul timp de 3-4 minute, cu zeama de lămâie, într-un bol care după acest interval de timp se va da la bain-marie. Se topește untul și se menține cald, până ce va fi adăugat în compoziție. Gălbenușurile se...

Sos din iaurt, cu usturoi

In Sosuri la 17 Iun 2020

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se dau pe răzătoarea mică sau se mixează fin. Se alege mărarul, se spală, se zvântă, se toacă și se lasă în așteptare. Se adaugă uleiul de măsline în usturoiul răzuit și...

Sos picant

In Sosuri la 14 Iul 2019

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se mărunțesc fin, după care se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă. Se spală roșiile, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe și se dau la mărunțitor, pentru ca sosul să...

Sos de ciuperci, cu smantana

In Sosuri la 19 Mai 2019

Se curăță ciupercile de pielițe și filamente, se îndepărtează baza piciorușelor, se spală bine în câteva ape și se taie, dar nu bucățele foarte mici. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se mărunțesc. Se pune în tigaie uleiul și apoi untul...

Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui

In Sosuri la 12 Sep 2018

Cum se prepara Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui Se mixează muștarul cu mierea de albine. Se adaugă puțin câte puțin, uleiul de măsline și se mixează până la încorporarea lui completă. Se adaugă zeama de lămâie (sau oțetul balsamic)...

Sos alb, din smantana si cascaval

In Sosuri la 18 Aug 2018

Se răzuie cașcavalul și se lasă în așteptare, până când va fi adăugat în sos. Se amestecă 50 ml de smântână cu o lingură de amidon alimentar, se subțiază cu 3-4 linguri de apă, adăugate și încorporate treptat și se lasă în...

Sos alb, cu mustar si smantana

In Sosuri la 8 Aug 2018

Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se călește ușor în ulei, la foc mic, până se înmoaie. Se adaugă, în tigaie, untul tăiat felii subțiri, ca să se topească mai repede. Când untul s-a topit, se adaugă usturoiul, tăiat și...

Afisate 1 - 8 din 8 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Pentru tine, astăzi e (un fel de) ziua cârtiţei. De dimineaţă, scoate puţin capul pe fereastră, adulmecă mirosurile de la vecini şi ia o hotărâre epocală care, desigur, îţi va schimba viaţa: de astăzi, doar omletă!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]