Taiem banana felii. O punem pe o farfurie si o bagam la congelator. Lasam minim 4 ore (eu am lasat de seara pana dimineata).
Punem bucatile de banana congelata in vasul mixerului de mana, adaugam mierea, laptele si mixam cateva minute pana obtinem o crema densa.
Turnam 1/2 din amestec in...
Preparam o cafea la ibric, astfel. Punem apa sa fiarba, adaugam cafeaua si zaharul, amestecam si lasam sa se raceasca.
Strecuram cafeaua folosind o sita pentru ceai.
Luam o forma pentru cuburi de gheata (ce forma avem sau dorim) si turnam cafeaua in fiecare compartiment al formei.
Punem...
Cum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si de frunze, le spalam si le asezam intr-o damigeana.
Presaram zahar peste ele, miscam usor damigeana astfel incat zaharul sa acopere toate visinele.
Lasam la loc insorit aproximativ 7-10 zile pana cand zaharul se topeste si devine sirop....
Socata reteta bunicii
Se pun toate ingredientele intr-un vas incapator (eu am pus intr-un borcan pentru muraturi), acoperim vasul cu o hartie si lasam pentru 5-6 zile la macerat, la temperatura camerei.
Amestecam in lichidul obtinut cam de 2 ori pe zi (dimineata si seara).
Cand incepe sa...
Stoarcem lamaile si sucul obtinut il amestecam cu apa, zaharul si menta (sau esenta de menta). Amestecam foarte bine, pana se dizolva zaharul.
Punem sucul intr-o carafa si lasam la frigider pentru o ora.
Servim in paharul decorat cu o felie de lamaie proaspata putin crestata cat sa stea pe...
Cum preparam mixul:
Ciocolata se baga 10-15 minute la congelator ca sa nu se topeasca cand o radem pe razatoarea cu gauri mici. Daca se mai topeste pe parcurs o mai punem putin la congelator, o scoatem si continuam sa o radem.
Punem ciocolata rasa intr-un vas incapator, adaugam cacao,...
Bautura rece, cu lapte si banana congelata
Taiem banana felii. O punem pe o farfurie si o bagam la congelator. Lasam minim 4 ore (eu am lasat de seara pana dimineata). Punem bucatile de banana congelata in vasul mixerului de mana, adaugam mierea, laptele si mixam cateva minute pana obtinem o crema densa. Turnam 1/2 din amestec in...
Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee)
Preparam o cafea la ibric, astfel. Punem apa sa fiarba, adaugam cafeaua si zaharul, amestecam si lasam sa se raceasca. Strecuram cafeaua folosind o sita pentru ceai. Luam o forma pentru cuburi de gheata (ce forma avem sau dorim) si turnam cafeaua in fiecare compartiment al formei. Punem...
Cum se prepara visinata
Cum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si de frunze, le spalam si le asezam intr-o damigeana. Presaram zahar peste ele, miscam usor damigeana astfel incat zaharul sa acopere toate visinele. Lasam la loc insorit aproximativ 7-10 zile pana cand zaharul se topeste si devine sirop....
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Se pun toate ingredientele intr-un vas incapator (eu am pus intr-un borcan pentru muraturi), acoperim vasul cu o hartie si lasam pentru 5-6 zile la macerat, la temperatura camerei. Amestecam in lichidul obtinut cam de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Cand incepe sa...
Limonada cu menta
Stoarcem lamaile si sucul obtinut il amestecam cu apa, zaharul si menta (sau esenta de menta). Amestecam foarte bine, pana se dizolva zaharul. Punem sucul intr-o carafa si lasam la frigider pentru o ora. Servim in paharul decorat cu o felie de lamaie proaspata putin crestata cat sa stea pe...
Mix pentru ciocolata calda (pudra, home made)
Cum preparam mixul: Ciocolata se baga 10-15 minute la congelator ca sa nu se topeasca cand o radem pe razatoarea cu gauri mici. Daca se mai topeste pe parcurs o mai punem putin la congelator, o scoatem si continuam sa o radem. Punem ciocolata rasa intr-un vas incapator, adaugam cacao,...