Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.
Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.
Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.
Eu am sarit peste aceasta etapa deoarece slanina primita era gata tinuta in sare.
Se pune slanina...
Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.
Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.
Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.
Se pune intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie....
Matele se curata de grasime, se spala bine si se pun in apa rece cu otet.
Ficatul se tine in apa rece sa iasa sangele, pana se albeste.
Ficatul se taie in bucati mai mici si se fierbe 15-20 minute in apa cu sare, piper boabe si foi de dafin.
Se scoate si se lasa la racit.
Carnea si...
Usturoiul se curata si si se piseaza. Eu l-am tocat la robotel.
Apa cu sarea se fierbe, se da un clocot si se da deoparte.
Se pune si usturoiul in apa si se lasa la racit.
Matele, cumparate gata curatate, se pun in apa calduta 1-2 ore.
Se spala bine si se lasa in apa rece cu putin...
Pieptul de porc se taie bucati potrivite si se fasoneaza.
Intr-o oala se pun bucatile de piept de porc, foile de dafin, piperul boabe, sarea si zeama de varza cat sa depaseasca cu trei degete carnea.
Se pune la fiert la foc incet o ora si jumatate.
Se stinge focul si se lasa la racit...
Slanina fiarta in moare cu piper si boia
Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare. Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic. Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Eu am sarit peste aceasta etapa deoarece slanina primita era gata tinuta in sare. Se pune slanina...
Slanina fiarta cu boia si usturoi
Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare. Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic. Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se pune intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie....
Lebar de casa
Matele se curata de grasime, se spala bine si se pun in apa rece cu otet. Ficatul se tine in apa rece sa iasa sangele, pana se albeste. Ficatul se taie in bucati mai mici si se fierbe 15-20 minute in apa cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se scoate si se lasa la racit. Carnea si...
Carnati ardelenesti
Usturoiul se curata si si se piseaza. Eu l-am tocat la robotel. Apa cu sarea se fierbe, se da un clocot si se da deoparte. Se pune si usturoiul in apa si se lasa la racit. Matele, cumparate gata curatate, se pun in apa calduta 1-2 ore. Se spala bine si se lasa in apa rece cu putin...
Sunca fiarta din piept de porc
Pieptul de porc se taie bucati potrivite si se fasoneaza. Intr-o oala se pun bucatile de piept de porc, foile de dafin, piperul boabe, sarea si zeama de varza cat sa depaseasca cu trei degete carnea. Se pune la fiert la foc incet o ora si jumatate. Se stinge focul si se lasa la racit...