Azi se implinesc trei ani de cand sunt aici pe site. Repede au trecut.
Parca ieri imi faceam griji cum sa ma inscriu pe site, voi putea sau nu.
Nu mai fusesem pe nici un site, de nici un fel si imi faceam griji daca ma voi descurca, cunostintele mele in calculatoare si navigare fiind destul...
Din multele articole citite am incercat sa va impartasesc cat de bune sunt castanele, nu numai de mancat, intr-o forma mai putin stiintifica ca sa nu zic "romantioasa"! :)))
Aminteste-ti de copilaria ta! Nu te-ai jucat niciodata facand diverse animale, nu din plastilina, ci...
CASTANELE COMESTIBILE
Castanele comestibile pot fi consumate coapte sau piure.
Ele sunt un antiseptic pentru tubul digestiv, antianemic, energetic, remineralizant, tonic nervos si muscular. Continutul in sulf este mic, insa datorita faptului ca au sulf ajuta la dezinfectie si la...
VARZA
Varza este recunoscuta pentru bogatia in special in provitamina A, vitaminele C si E putin calorica, ea avind in jur de 25 de calorii (100 kjouli) la 100 de grame de produs, varza este foarte bogata in vitamina A (o portie de 200 de grame de varza acopera necesarul zilnic de vitamina...
SUCURI DE FRUCTE
SI DE LEGUME
Principalele proprietati ale sucurilor de fructe si de legume, acestea ar fi cam urmatoarele:
-Actiunea nutritiva si energetica, asadar calorica, care este cu atit mai mare...
ADEVARAT SAU FALS DESPRE LIPIDE Exista colesterol „bun“ si colesterol „rau“? ADEVARAT. In sange exista LDL-colesterol asociat cu riscul crescut de boli cardiovasculare si se reflecta de obicei in valoarea colesterolemiei. Este un colesterol „rau“ a carui...
ADEVARAT SAU FALS DESPRE GLUCIDE Este adevarat ca piinea ingrasa? FALS. Nu piinea ingrasa, ci produsele care sint asociate cu ea. O felie de piine are 80 calorii, iar 1 felie de cascaval are 180 calorii. Bineinteles ca 1 piine intreaga ingrasa, dar 1-2 felii la masa sint obligatorii....
Lista asta ar trebui pusa-n rama, la bucatarie, asa, ca sa o ai la indemina ori de cite ori ai dubii cind o prietena iti spune ultima moda in diete sau etichetele alimetelor te vrajesc cu efectele lor miraculoase.
Doctorul Mihaela Bilic iti spune clar ce trebuie sa crezi si sa nu crezi din tot...
Folosirea sucului de sfecla in vindecarea bolnavilor se practica in medicina populara de mii de ani. Pigmentul din planta este actorul principal in lupta.
Pigmentul nu este toxic, nu se descompune in procesul de prelucrare termica si nici in procesul de digestie. Calitatile lui...
Putina istorie
Leguma banala in zilele noastre, sfecla rosie are un trecut glorios. Descoperita in urma cu aproape patru milenii, cultivata in Iran, Babilon si Assiria pentru gustul placut al frunzelor ei, la scurta vreme a fost randul radacinilor sa faca furori, mai ales in tarile arabe,...
Trei ani
Azi se implinesc trei ani de cand sunt aici pe site. Repede au trecut. Parca ieri imi faceam griji cum sa ma inscriu pe site, voi putea sau nu. Nu mai fusesem pe nici un site, de nici un fel si imi faceam griji daca ma voi descurca, cunostintele mele in calculatoare si navigare fiind destul...
Castanele, darul minune al fiecarei toamne
Din multele articole citite am incercat sa va impartasesc cat de bune sunt castanele, nu numai de mancat, intr-o forma mai putin stiintifica ca sa nu zic "romantioasa"! :))) Aminteste-ti de copilaria ta! Nu te-ai jucat niciodata facand diverse animale, nu din plastilina, ci...
"Medicamente" de toamna - fructele
CASTANELE COMESTIBILE Castanele comestibile pot fi consumate coapte sau piure. Ele sunt un antiseptic pentru tubul digestiv, antianemic, energetic, remineralizant, tonic nervos si muscular. Continutul in sulf este mic, insa datorita faptului ca au sulf ajuta la dezinfectie si la...
"Medicamente" de toamna - legumele
VARZA Varza este recunoscuta pentru bogatia in special in provitamina A, vitaminele C si E putin calorica, ea avind in jur de 25 de calorii (100 kjouli) la 100 de grame de produs, varza este foarte bogata in vitamina A (o portie de 200 de grame de varza acopera necesarul zilnic de vitamina...
Sucuri de fructe si de legume
SUCURI DE FRUCTE SI DE LEGUME Principalele proprietati ale sucurilor de fructe si de legume, acestea ar fi cam urmatoarele: -Actiunea nutritiva si energetica, asadar calorica, care este cu atit mai mare...
Mituri despre alimente - Adevarat sau fals (III)
ADEVARAT SAU FALS DESPRE LIPIDE Exista colesterol „bun“ si colesterol „rau“? ADEVARAT. In sange exista LDL-colesterol asociat cu riscul crescut de boli cardiovasculare si se reflecta de obicei in valoarea colesterolemiei. Este un colesterol „rau“ a carui...
Mituri despre alimente - Adevarat sau fals (II)
ADEVARAT SAU FALS DESPRE GLUCIDE Este adevarat ca piinea ingrasa? FALS. Nu piinea ingrasa, ci produsele care sint asociate cu ea. O felie de piine are 80 calorii, iar 1 felie de cascaval are 180 calorii. Bineinteles ca 1 piine intreaga ingrasa, dar 1-2 felii la masa sint obligatorii....
Mituri despre alimente - Adevarat sau fals (I)
Lista asta ar trebui pusa-n rama, la bucatarie, asa, ca sa o ai la indemina ori de cite ori ai dubii cind o prietena iti spune ultima moda in diete sau etichetele alimetelor te vrajesc cu efectele lor miraculoase. Doctorul Mihaela Bilic iti spune clar ce trebuie sa crezi si sa nu crezi din tot...
Sfecla rosie - medicamant de exceptie (II)
Folosirea sucului de sfecla in vindecarea bolnavilor se practica in medicina populara de mii de ani. Pigmentul din planta este actorul principal in lupta. Pigmentul nu este toxic, nu se descompune in procesul de prelucrare termica si nici in procesul de digestie. Calitatile lui...
Sfecla rosie - medicamant de exceptie (I)
Putina istorie Leguma banala in zilele noastre, sfecla rosie are un trecut glorios. Descoperita in urma cu aproape patru milenii, cultivata in Iran, Babilon si Assiria pentru gustul placut al frunzelor ei, la scurta vreme a fost randul radacinilor sa faca furori, mai ales in tarile arabe,...