Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branzica cu grisul, zaharul, oul si faina.
Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare.
Untul se topeste intr-o tigaie, apoi adaugam pesmetul, zaharul si lasam la foc mic cca. 5 minute (Atentie!!!sa nu se arda).
Cu mainile date...
Punem laptele cu zaharul la fiert intr-o craticioara, la foc mic.
Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam continuu.
Il lasam sa fiarba cateva minute pana incepe sa se ingroase.
Grisul cu lapte il servim caldut sau rece ca atare sau cu dulceata sau sirop....
Am pus apa la fiert cu un praf de sare.
Cand a inceput sa fiarba am adaugat cuscus-ul si l-am lasat sa fiarba.
Dupa ce s-a fiert am scurs apa de pe el, am adaugat laptele, cele trei linguri de zahar si zaharul vanilat.
Am lasat sa fiarba vreo 10 minute, am oprit focul, am lasat putin sa...
Avem nevoie de o forma pentru decupat painea(eu am decupat in forma de inimioara).
Intr-un bol am pus ouale, praful de sare, zaharul, laptele, smantana si am amestecat cu un tel.
Inmuiem fiecare bucatica de paine in acest amestec, apoi le punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei....
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branzica cu grisul, zaharul, oul si faina. Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare. Untul se topeste intr-o tigaie, apoi adaugam pesmetul, zaharul si lasam la foc mic cca. 5 minute (Atentie!!!sa nu se arda). Cu mainile date...
Gris cu lapte
Punem laptele cu zaharul la fiert intr-o craticioara, la foc mic. Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam continuu. Il lasam sa fiarba cateva minute pana incepe sa se ingroase. Grisul cu lapte il servim caldut sau rece ca atare sau cu dulceata sau sirop....
Cus cus cu lapte si dulceata de visine
Am pus apa la fiert cu un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba am adaugat cuscus-ul si l-am lasat sa fiarba. Dupa ce s-a fiert am scurs apa de pe el, am adaugat laptele, cele trei linguri de zahar si zaharul vanilat. Am lasat sa fiarba vreo 10 minute, am oprit focul, am lasat putin sa...
Friganele cu nuca si miere
Avem nevoie de o forma pentru decupat painea(eu am decupat in forma de inimioara). Intr-un bol am pus ouale, praful de sare, zaharul, laptele, smantana si am amestecat cu un tel. Inmuiem fiecare bucatica de paine in acest amestec, apoi le punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei....