Curăţăm vişinele de sâmburi şi codiţe. Nectarinele le tăiem în cuburi. Cu ajutorul unui minitocător/blender le pasăm complet.
Lămâile şi portocalele le taiem în jumătăţi si le stoarcem sucul folosindu-ne de un storcător manual.
Siropul de...
Stoarcem lamaile si turnam sucul obtinut intr-o carafa. Adaugam mierea de albine si amestecam cu o lingurita, pana la omogenizarea completa. Adaugam apoi gheata si apa plata, iar la sfarsit sucul de portocala.
Amestecam usor, aromam cu frunzulite de menta proaspata si o servim rece, cu mare...
Portocala o taiem in doua si cu ajutorul unui storcator (manual) obtinem sucul proaspat. Curatam de coaja banana si nectarinele, le feliem si le asezam in vasul unui blender (eu nu detin unul, asa ca m-am folosit de un mini tocator electric), adaugam sucul de portocala si optional una - doua...
Sfaramam cuburile de gheata. Peste ele turnam siropul de cirese si apa minerala, amestecam pana la omogenizarea completa, si, ornam cu cirese si menta (eu am ramas fara :( ).
Se serveste intr-o zi calda de vara, cu mare pofta!
Mod de pregatire:
Punem apa sa fiarba impreuna cu mierea de albine, pana cand aceasta din urma s-a dizolvat complet. Siropul obtinut il lasam sa se raceasca, timp in care stoarcem lamaile si strecuram sucul obtinut. Il adaugam apoi in siropul de miere de albine si...
Se mixeaza toate ingredientele pana se omogenizeaza compozitia. Daca nu adaugam cuburi de gheata, pastram la rece pentru cateva ore.
Se savureaza oricand, oriunde ;)
Asezam toate ingredientele intr-un blender (eu am folosit robotul de bucatarie) pentru cateva secunde sau atat cat este necesar pentru omogenizare. Topim ciocolata si ornam paharul/cupa, dupa care, adaugam compozitia de nesacafe. Servim cu frisca!
O zi frumoasa!
Pasam fructele (pe rand) impreuna cu o lingura de zahar si una de frisca lichida. Separat mixam restul de frisca cu o lingura de zahar, si, o incorporam in inghetata de vanilie, omogenizand crema formata.
Turnam in pahare in functie de preferinte astfel incat sa obtinem un curcubeu...
Spalam bine fructele. Infingem cuisoarele in coaja portocalelor, le taiem felii si le punem intr-un vas, impreuna cu vinul, cu lamaile taiate in patru, cu zaharul si cu batoanele de scortisoara. Asezam vasul pe foc si aducem vinul la punctul de fierbere, amestecand din cand...
Limonada cu fructe
Curăţăm vişinele de sâmburi şi codiţe. Nectarinele le tăiem în cuburi. Cu ajutorul unui minitocător/blender le pasăm complet. Lămâile şi portocalele le taiem în jumătăţi si le stoarcem sucul folosindu-ne de un storcător manual. Siropul de...
Limonada
Stoarcem lamaile si turnam sucul obtinut intr-o carafa. Adaugam mierea de albine si amestecam cu o lingurita, pana la omogenizarea completa. Adaugam apoi gheata si apa plata, iar la sfarsit sucul de portocala. Amestecam usor, aromam cu frunzulite de menta proaspata si o servim rece, cu mare...
Smoothie cu banane si nectarine
Portocala o taiem in doua si cu ajutorul unui storcator (manual) obtinem sucul proaspat. Curatam de coaja banana si nectarinele, le feliem si le asezam in vasul unui blender (eu nu detin unul, asa ca m-am folosit de un mini tocator electric), adaugam sucul de portocala si optional una - doua...
Cocktail de cirese
Sfaramam cuburile de gheata. Peste ele turnam siropul de cirese si apa minerala, amestecam pana la omogenizarea completa, si, ornam cu cirese si menta (eu am ramas fara :( ). Se serveste intr-o zi calda de vara, cu mare pofta!
Limonada
Mod de pregatire: Punem apa sa fiarba impreuna cu mierea de albine, pana cand aceasta din urma s-a dizolvat complet. Siropul obtinut il lasam sa se raceasca, timp in care stoarcem lamaile si strecuram sucul obtinut. Il adaugam apoi in siropul de miere de albine si...
Cocktail "curcubeu" de lamaie
Se mixeaza toate ingredientele pana se omogenizeaza, iar la final, adaugam culoarea dorita - o picatura, maxim doua, de colorant. Se serveste rece.
Cocktail de menta
Se mixeaza toate ingredientele pana se omogenizeaza compozitia. Daca nu adaugam cuburi de gheata, pastram la rece pentru cateva ore. Se savureaza oricand, oriunde ;)
Nescafe frappe
Asezam toate ingredientele intr-un blender (eu am folosit robotul de bucatarie) pentru cateva secunde sau atat cat este necesar pentru omogenizare. Topim ciocolata si ornam paharul/cupa, dupa care, adaugam compozitia de nesacafe. Servim cu frisca! O zi frumoasa!
Cocktail spumos de fructe
Pasam fructele (pe rand) impreuna cu o lingura de zahar si una de frisca lichida. Separat mixam restul de frisca cu o lingura de zahar, si, o incorporam in inghetata de vanilie, omogenizand crema formata. Turnam in pahare in functie de preferinte astfel incat sa obtinem un curcubeu...
Sangria
Spalam bine fructele. Infingem cuisoarele in coaja portocalelor, le taiem felii si le punem intr-un vas, impreuna cu vinul, cu lamaile taiate in patru, cu zaharul si cu batoanele de scortisoara. Asezam vasul pe foc si aducem vinul la punctul de fierbere, amestecand din cand...