Rita Ilies

1

Bucataras
incepator

Maramures

Bucataras din 12.12.2013

RETETE159
PRIETENI139
Retete / Pizza

Pâinici Laugenbrot

In Piine la 28 Mar 2015

Amestecați făina cernută cu sarea. Adăugați apa călduță lăsând o cantitate mică pentru a dizolva drojdia. Adăugați uleiul călduț și apoi drojdia dizolvată și frământați până când veți obține un aluat elastic. Lăsați la dospit cât considerați...

Laște de casă

In Piine la 9 Ian 2014

   Se pun ingredientele într-un castron generos ( făina se cerne ) și se frământă bine, adăugând apa treptat. Aluatul trebuie să fie compact și elastic.    Dacă vă întrebați unde e sarea, aceasta se adăuga doar în apa în care...

Plăcinte cu șălate și urdă de la Maramu'

In Piine la 18 Dec 2013

Frământăm un aluat compact, cu grijă să nu avem contact direct între drojdie și sare, apoi îl lăsăm la dospit. ( al meu a dospit cam mult ) :)     Din aluatul crescut se formează 12 cocoloașe care se stropesc cu apă sau se acoperă pentru a nu se usca...

Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc

In Piine la 18 Dec 2013

Cernem făina într-un bol generos. Facem un cuib unde adăugăm drojdia dizolvată în apă, untul topit dar nu fierbinte, și laptele. Sarea o presărăm pe margine având grijă să nu ia contact direct cu drojdia.    Treptat adăugăm apa, frământând...

Pâine - specialitate cu cartofi

In Piine la 12 Dec 2013

Pentru început fierbem cartofii în apă cu sare, între timp pregătim restul ingredientelor. Într-un castron încăpător cernem 900 g de făină, restul o lăsăm pentru a presăra pe masa de lucru sau pentru adaos, dacă e nevoie. Cu o lingură facem un locșor...

Pizza cu rucola și creveți

In Pizza la 12 Dec 2013

Făina cernută o amestecați bine cu sarea, tarhonul și busuiocul. Adăugați drojdia, uleiul și treptat, apa. Frământați până când obțineți un aluat elastic, apoi lăsați-l puțin să dospească. Nu trebuie să crească mult.    Împărțiți aluatul...

Afisate 1 - 6 din 6 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]