Dupa cum v-am mai spus si cu alte ocazii, de cand am masina de paine, n-am mai framantat nimic cu mana. La fel am procedat si acum, am framantat aluatul focacciei la masina de paine.
Asadar, drojdia se amesteca cu zaharul, pana se lichefiaza. Se adauga apa calduta si lasa 10 minute sa se...
Taratele de ovaz le-am macinat, pe celelalte le-am lasat asa cum erau. In laptele cald se pune indulcitorul si drojdia si se amesteca. Se lasa sa se umfle drojdia. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Cand s-au intarit, se adauga laptele cu drojdia. Se adauga apoi taratele, semintele de in si...
Faina se amesteca cu drojdia uscata si sarea, se adauga taratele de grau si semintele de in, uleiul de masline, laptele caldut amestecat cu apa si zahar si se framanta.
Daca mai e cazul se mai adauga apa. Dupa framantare, se acopera aluatul cu un prosop si se lasa sa creasca o ora....
Faina se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut amestecat cu apa si zaharul. In timpul framantarii adaugam si uleiul de masline si framantam aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste si peretii vasului raman curati. (Daca aveti o masina de paine e mult mai simplu. Eu nu am.)...
Pentru aluat:
Faina se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut in care am dizolvat zaharul, apoi uleiul. Se framanta aluatul, care se lasa sa creasca o ora.
Pentru sosul de ciuperci:
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga adeiu si ciupercile, se...
Focaccia caprese
Dupa cum v-am mai spus si cu alte ocazii, de cand am masina de paine, n-am mai framantat nimic cu mana. La fel am procedat si acum, am framantat aluatul focacciei la masina de paine. Asadar, drojdia se amesteca cu zaharul, pana se lichefiaza. Se adauga apa calduta si lasa 10 minute sa se...
Chifle Dukan
Taratele de ovaz le-am macinat, pe celelalte le-am lasat asa cum erau. In laptele cald se pune indulcitorul si drojdia si se amesteca. Se lasa sa se umfle drojdia. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Cand s-au intarit, se adauga laptele cu drojdia. Se adauga apoi taratele, semintele de in si...
Paine cu seminte de in si tarate
Faina se amesteca cu drojdia uscata si sarea, se adauga taratele de grau si semintele de in, uleiul de masline, laptele caldut amestecat cu apa si zahar si se framanta. Daca mai e cazul se mai adauga apa. Dupa framantare, se acopera aluatul cu un prosop si se lasa sa creasca o ora....
Paine impletita
Faina se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut amestecat cu apa si zaharul. In timpul framantarii adaugam si uleiul de masline si framantam aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste si peretii vasului raman curati. (Daca aveti o masina de paine e mult mai simplu. Eu nu am.)...
Pizza "Criss" - cu ciuperci si masline
Pentru aluat: Faina se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut in care am dizolvat zaharul, apoi uleiul. Se framanta aluatul, care se lasa sa creasca o ora. Pentru sosul de ciuperci: Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga adeiu si ciupercile, se...