Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE699
PRIETENI
Retete / Dulciuri

Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure

In Dulciuri la 10 Sep 2020

Cum se face crusta pentru tarta: Amesteca untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adauga oul, apoi incorporeaza faina alba, faina de migdale si alunele tocate. Formeaza o bila din aluat, pune-l in folie alimentara si pune-l la frigider pt 1 ora. Pregateste tava pt tarta:...

Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte

In Dulciuri la 19 Aug 2020

Inainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile de galbenusuri. Adauga praful de sare, 2 linguri de zahar pudra, 10 g de unt topit si amesteca....

Gem asortat de fructe de padure

In Dulceata / Gem la 15 Iul 2020

Spala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai la indemana.  Sterilizeaza borcanele in care vei pune gemul. Pune zmeura, afinele si...

Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

In Dulciuri la 31 Mai 2020

Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile. Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale.  Bate albusurile spuma cu un praf de sare.   Incorporeaza treptat albusurile...

Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor

In Dulciuri la 13 Apr 2020

Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca.  Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte ingrediente: galbenusurile de ou, laptele, zaharul, untul topit, esenta si nu uita praful de sare....

Chutney de ceapa rosie cu stafide

In Dulceata / Gem la 17 Mar 2020

Taie ceapa fideluta.  Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa.  Adauga sarea, zaharul, stafidele, vinul, otetul balsmic si cuisoarele, amesteca si micsoreaza focul. Lasa sa fiarba pana zeama scade...

Desert Banana Bread

In Prajituri la 26 Ian 2020

Pune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul. Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de vanilie. Amesteca pana se omogenizeaza.  Dupa cum am precizat si in introducere, nu am adaugat...

Desert budinca de cozonac

In Dulciuri la 30 Dec 2019

Taie cozonacul in cuburi.  Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac.  Adauga bucati de rahat, stafide, merisoare si nuci.  Amesteca ouale cu laptele si smantana si toarna peste compozitie,...

Reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao

In Dulciuri la 27 Noi 2019

Mod de preparare Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao Prajitura pufoasa careia nu poti sa-i rezisti, negresa cu glazura de ciocolata si fulgi de cocos, se prepara simplu si acasa. Mixam untul moale cu zaharul brun pana devine cremos, apoi adaugam pe rand cate un ou....

Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar

In Dulciuri la 7 Noi 2019

 Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu! Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula. Lasa crema sa se raceasca. Mixeaza apoi smantana pentru frisca pana devine aerata si spumata...

Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie

In Dulceata / Gem la 1 Noi 2019

Spala ardeii, taie cozile si curata bine de seminte si vinisoarele care ii dau iuteala. Neaparat cu manusi, caci daca sunt foarte iuti nu scapi usor de senzatia de arsura a mainilor. :D  Daca sunt foarte iuti, spala-i in mai multe ape.  Spala si curata capia, gogosarii si ceapa...

Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

In Dulciuri la 31 Oct 2019

 Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate putin si punem pe foc pana se ingroasa.  Punem apoi untul si ciocolata neagra Kandia pentru...

Cheesecake cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

In Dulciuri la 24 Oct 2019

Pentru acest desert nu este nevoie sa dai drumul la cuptor. Marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot, apoi adauga untul topit si amesteca bine. Pune-i intr-o forma cu pereti detasabili si preseaza bine la baza, apoi pune forma la frigider pana pregatesti umplutura. Pune gelatina intr-un...

Desert chec cu mere si nuci

In Prajituri la 14 Oct 2019

Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zahar, adauga apoi smantana, faina si praful de copt.   Toaca miezul de nuca cu un cutit, iar merele curatate de coaja si casuta samburilor taie-le in cubulete. Adauga nuca, merele, romul si...

Magiun de prune

In Dulceata / Gem la 18 Sep 2019

Alege fructele cele mai coapte pentru magiunul de prune. Spala prunele, scoate samburii si pune cratita cu prune la foc moale.   Incet - incet, masa de fructe isi lasa zeama si incepe sa fiarba. Supravegheaza si amesteca mereu, cu lingura de lemn, sa nu se prinda de cratita si sa se...

Desert cheesecake brownies

In Prajituri la 11 Sep 2019

    Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Topeste 100 g chipsuri de ciocolata impreuna cu untul taiat cubulate si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga ouale pe rand in compozitie si esenta de rom. Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: cacao, amidonul de porumb,...

Gem de piersici

In Dulceata / Gem la 20 Aug 2019

Spala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia  peste fructe pentru ca acestea sa isi pastreze culoarea aurie frumoasa.  Adauga zaharul si amesteca...

Desert cobbler cu nectarine si afine

In Prajituri la 14 Iul 2019

Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C. Unge tava cu unt si pune fructele taiate (unde e cazul), stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga zahar, amidon si vanilia, apoi amesteca-le.  Mixeaza ingredientele pentru aluat si toarna-l peste fructe, in tava. Eu am folosit doua tavi de...

Desert Negresa cu ganache de ciocolata alba

In Prajituri la 17 Apr 2019

Incepe intai cu ingredientele uscate: amesteca faina, pudra de cacao, sarea, merisoarele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Bate untul cu zaharul si adauga treptat ouale, smantana, esenta de vanilie, zeama de lamaie si crema de whisky. Toarna amestecul lichid peste cel solid si...

Sarmale de post

In Dulciuri la 19 Mar 2018

Mai intai pregatesc frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.  Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie cubulete, apoi...

Tort Pavlova cu ciocolata

In Torturi la 27 Dec 2016

1.       Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din zaharul pudra, si dupa ce a devenit bezeaua mai compacta puneti si restul de zahar pudra. Bateti bezeaua la...

Cozonac fara framantare

In Dulciuri la 14 Dec 2016

Cerne faina intr-un castron. Freaca bine drojdia cu putin zahar. Amesteca laptele batut cu laptele proaspat si-l pune-l foarte putin pe foc, pana devine usor caldut. Toarna-l peste drojdie si amesteca bine pana se dizolva. Las-o cam 10 -15 minute sa se activeze. Ea va deveni spumoasa.  ...

Ciocolata calda

In Dulciuri la 13 Dec 2016

Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron. Pune intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar ai grija sa nu fiarba. Cand smantana este aproape de...

Banana bread

In Dulciuri la 13 Dec 2016

  Mai intai bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o pasta omogena. Taie bananele felii subtiri sau mixeaza-le cu un blender si adauga-le peste unt. Mixeaza putin cu mixerul. Prajeste alunele caju intr-o tigaie...

Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite

In Dulciuri la 21 Oct 2016

Preparare Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbi, trebuie sa fie doar caldut! Pune peste drojdia sfaramata si doua...

Dulceata de gogonele

In Dulceata / Gem la 14 Oct 2016

Pasii de preparare: Taie cotoarele de la gogonele si scoate-le semintele. Toaca-le cubulete si pune peste sucul de la 4 lamai. Lasa-le 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele. Dupa o ora pune zaharul deasupra si pune intr-un infuzor batonul de scortisoara, cuisoarele, anasonul si...

Placinta dobrogeana

In Prajituri la 12 Oct 2016

Pasii de preparare : Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia face bule deasupra. Peste faina cernuta pune sare, amesteca putin, fa o adancitura...

Chec pufos cu nuca

In Dulciuri la 16 Sep 2016

Cantitatile sunt pentru o tava de chec Mai intai separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare. Eu voi folosi un robot de bucatarie ca sa fie si mai simplu! Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea tare si lucioasa. Pune treptat cate un galbenus de ou si mixeaza...

Batoane de ovaz cu seminte si merisoare

In Dulciuri la 12 Sep 2016

Mai intai taie migdalele si pune-le apoi intr-o tava, impreuna cu fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si semintele de in. Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le putin pana devin aurii. Amesteca din cand in cand, sa se rumeneasca uniform. O sa le simti crocante in...

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

In Dulciuri la 22 Iul 2016

Topiti untul pe foc si lasati-l deoparte.  Incalziti putin laptele, iar faina amestecati-o cu sarea. Intr-un castron incapator bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie si incorporati treptat faina si sarea. Adaugati treptat laptele cald si untul topit. Lasati-l cateva ore la frigider...

Afisate 31 - 60 din 142 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]