(Acest articol a fost scris pe blogul personal in data de 23.02.2012 Il scriu si aicipentru ca m-am gandit ca poate o sa va placa si voua, celor care nu-mi vizitati blogul)
Ca sa incep cu inceputul, saptamana trecuta, marti dis de dimineata (adica pe la 4), dupa ce n-am dormit aproape...
Dragii mei, scriu acest articol ca sa va invit la provocarea lunii Decembrie 2011, "Dulce Romanie".
Pentru cei care nu stiu (inca) despre ce e vorba, va voi explica pe scurt: proiectul a fost initiat si dus mai departe de bloggeri romani cu dragoste de cucinat. In fiecare luna gazda...
Anul acesta m-am gandit sa schimb cadourile cumparate din comert in ceva facut de mine Am facut trei tipuri, in functie de preferintele fiecaruia.
1. Cana cu mirodenii (Pentru Curry de pui)
2. Negrese la borcan
3. Briose la borcan
Dupa ce aranjezi frumos ingredientele in borcan, nu...
Explicatia am luat-o dintr-o carte de bucate profesionala, reeditata in 2007, in USA.
Prin brezare alimentele se gatesc acoperit, intr-o cantitate mica de lichid (nu mare, ca la fierbere).
De obicei mai intai alimentele sunt prajite (dry-cooking) in putin ulei, pentru a obtine o crusta...
Ingredientele de baza ale acestei supe sunt oase 50% - legume 10% - apa 100%
Ingrediente:
2,5 kg oase de vita
5-6 l de apa rece
250 g ceapa, taiata in 4
125 g morcov, taiat mare
125 g telina, taiata mare
1 frunza dafin
1 cuisoara
1...
Recunosc: sunt o avida mancatoare de peste. Prajit, la gratar, marinat, plachie, batog, afumat, crap, salau, somn, scrumbie, cega, pesti mici si mari au fost savurati in familia mea de cand ma stiu. Problema cea mai mare in Bucuresti este ca marea majoritate a pestilor ce se gasesc sunt de...
Reusita unei supe cu galusti sta in ..... galusti pufoase. Va arat aici cum le fac eu de ani de zile, si niciodata nu au iesit tari.
1. Pune la fiert apa cu sare sau supa. Oala trebuie sa fie destul de mare, pentru ca galustile se umfla cand sunt fierte. Cand lichidul a inceput sa fiarba da...
Sa desfaci un avocado e floare la ureche, daca stii cum. Intrucat nu se pot pune poze direct in articol, voi numerota pasii, care corespund cu fiecare poza.
1. Mai intai cu un cutit ascutit tai fructul de jur imprejur
2. Rotesti una dintre jumatati la 90 de grade fata de cealalta
3. Vor...
Acest condiment a fost creat de catre chinezi ca sa cuprinda toate cele 5 elemente: acru, amar, dulce, iute, sarat. S-a vrut a fi un fel de "wonder powder" care sa cuprinda cele 5 elemente din filozofia Chinezeasca: foc, pamant, metal, apa, lemn.
El poate fi folosit la marinarea...
Garam Masala poate fi tradus prin "Condimente (Masala) fierbinti (Garam)" si contine un amestec de condimente, folosit in India si pe tot subcontinentul Indian.
Acest amestec se foloseste in cantitati mici chiar inaine ca mancarea sa fie gata, sau, daca este prajit in grasime, se...
Aventura italiana a unui blogger culinar
(Acest articol a fost scris pe blogul personal in data de 23.02.2012 Il scriu si aicipentru ca m-am gandit ca poate o sa va placa si voua, celor care nu-mi vizitati blogul) Ca sa incep cu inceputul, saptamana trecuta, marti dis de dimineata (adica pe la 4), dupa ce n-am dormit aproape...
Va invit la "Dulce Romanie"
Dragii mei, scriu acest articol ca sa va invit la provocarea lunii Decembrie 2011, "Dulce Romanie". Pentru cei care nu stiu (inca) despre ce e vorba, va voi explica pe scurt: proiectul a fost initiat si dus mai departe de bloggeri romani cu dragoste de cucinat. In fiecare luna gazda...
Cadouri de Craciun ... comestibile
Anul acesta m-am gandit sa schimb cadourile cumparate din comert in ceva facut de mine Am facut trei tipuri, in functie de preferintele fiecaruia. 1. Cana cu mirodenii (Pentru Curry de pui) 2. Negrese la borcan 3. Briose la borcan Dupa ce aranjezi frumos ingredientele in borcan, nu...
Brezarea
Explicatia am luat-o dintr-o carte de bucate profesionala, reeditata in 2007, in USA. Prin brezare alimentele se gatesc acoperit, intr-o cantitate mica de lichid (nu mare, ca la fierbere). De obicei mai intai alimentele sunt prajite (dry-cooking) in putin ulei, pentru a obtine o crusta...
Supa de baza
Ingredientele de baza ale acestei supe sunt oase 50% - legume 10% - apa 100% Ingrediente: 2,5 kg oase de vita 5-6 l de apa rece 250 g ceapa, taiata in 4 125 g morcov, taiat mare 125 g telina, taiata mare 1 frunza dafin 1 cuisoara 1...
Pe unde mai poti manca un peste adevarat
Recunosc: sunt o avida mancatoare de peste. Prajit, la gratar, marinat, plachie, batog, afumat, crap, salau, somn, scrumbie, cega, pesti mici si mari au fost savurati in familia mea de cand ma stiu. Problema cea mai mare in Bucuresti este ca marea majoritate a pestilor ce se gasesc sunt de...
Cum sa faci galuste pufoase de gris
Reusita unei supe cu galusti sta in ..... galusti pufoase. Va arat aici cum le fac eu de ani de zile, si niciodata nu au iesit tari. 1. Pune la fiert apa cu sare sau supa. Oala trebuie sa fie destul de mare, pentru ca galustile se umfla cand sunt fierte. Cand lichidul a inceput sa fiarba da...
Cum se desface un avocado
Sa desfaci un avocado e floare la ureche, daca stii cum. Intrucat nu se pot pune poze direct in articol, voi numerota pasii, care corespund cu fiecare poza. 1. Mai intai cu un cutit ascutit tai fructul de jur imprejur 2. Rotesti una dintre jumatati la 90 de grade fata de cealalta 3. Vor...
Condimentul chinezesc - Cinci condimente (Five spice)
Acest condiment a fost creat de catre chinezi ca sa cuprinda toate cele 5 elemente: acru, amar, dulce, iute, sarat. S-a vrut a fi un fel de "wonder powder" care sa cuprinda cele 5 elemente din filozofia Chinezeasca: foc, pamant, metal, apa, lemn. El poate fi folosit la marinarea...
Garam Masala - aroma Indiei
Garam Masala poate fi tradus prin "Condimente (Masala) fierbinti (Garam)" si contine un amestec de condimente, folosit in India si pe tot subcontinentul Indian. Acest amestec se foloseste in cantitati mici chiar inaine ca mancarea sa fie gata, sau, daca este prajit in grasime, se...