Pregatesti aluatu l asa:
Ouale intregi se bat bine, adaugi zaharul pudra cate putin si zaharul vanilat,apoi treptat pui cele 8 linguri de ulei.
Adaugi faina bine amestecata cu praful de copt si alternativ, laptele.
Separat, pui intr-un vas sa se topeasca 200 g de zahar. Cand este...
Dupa ce se framanta coca,se tine la frigider timp de 30 de minute.
Apoi se taie jumatate din ea si se intinde prima foaie in tava,se adauga compozitia si apoi cealalta foaie.
Compozitia: se bat ouale bine,se adauga branza dulce,zaharul, stafidele si esenta de rom.
Se amesteca ingredientele pentru coca si se pune faina pana se face o compozitie buna de intins.
Separat se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar.
Se intinde coca in tava,se pune peste ea un rand de gem,se presara nucile in ploaie si dupa aceea se pune un strat de albus....
Albusurile se bat spuma,dupa care se adauga zaharul si un praf de sare.
Adaugati treptat apa,uleiul,galbenusurile si praful de copt amestecat bine cu faina.
Puneti in tava jumatate din aceasta compozitie si o bagati la cuptor ~15 minute la foc mediu.
Intre timp,merele le curatati de...
Ouale se bat bine; adaugati apoi 2 linguri de zahar,pliculetul cu zahar vanilat si un praf de sare. Amestecati bine cu mixerul si adaugati laptele; puneti apoi si faina cat sa nu se ingroase aluatul ( eu am pus 9 linguri).
Puneti in tigaie foarte putin ulei (cateva picaturi) si puneti un...
Curatati fructele de coaja,apoi le taiati in cubulete/rondele. Ciocolata o dati pe razatoarea mare. Frisca o preparati conform indicatiilor de pe ambalaj. Puneti intr-un castron mare toate fructele si ciocolata rasa,le amestecati cu grija apoi adaugati si frisca.
Fierbeti zaharul cu 5 linguri de apa pana se formeaza un sirop.
Albusurile de la oua le bateti spuma,se adauga siropul,galbenusurile si faina. (Amestecati bine cu mixerul fiecare etapa.)
Se pune compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; se mai opreste putina pentru a o...
Tort de mere
Pregatesti aluatu l asa: Ouale intregi se bat bine, adaugi zaharul pudra cate putin si zaharul vanilat,apoi treptat pui cele 8 linguri de ulei. Adaugi faina bine amestecata cu praful de copt si alternativ, laptele. Separat, pui intr-un vas sa se topeasca 200 g de zahar. Cand este...
Prajitura cu branza dulce si stafide
Dupa ce se framanta coca,se tine la frigider timp de 30 de minute. Apoi se taie jumatate din ea si se intinde prima foaie in tava,se adauga compozitia si apoi cealalta foaie. Compozitia: se bat ouale bine,se adauga branza dulce,zaharul, stafidele si esenta de rom.
Prajitura cu gem si nuci
Se amesteca ingredientele pentru coca si se pune faina pana se face o compozitie buna de intins. Separat se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Se intinde coca in tava,se pune peste ea un rand de gem,se presara nucile in ploaie si dupa aceea se pune un strat de albus....
Prajitura cu mere
Albusurile se bat spuma,dupa care se adauga zaharul si un praf de sare. Adaugati treptat apa,uleiul,galbenusurile si praful de copt amestecat bine cu faina. Puneti in tava jumatate din aceasta compozitie si o bagati la cuptor ~15 minute la foc mediu. Intre timp,merele le curatati de...
Clatite
Ouale se bat bine; adaugati apoi 2 linguri de zahar,pliculetul cu zahar vanilat si un praf de sare. Amestecati bine cu mixerul si adaugati laptele; puneti apoi si faina cat sa nu se ingroase aluatul ( eu am pus 9 linguri). Puneti in tigaie foarte putin ulei (cateva picaturi) si puneti un...
Salata de fructe cu ciocolata
Curatati fructele de coaja,apoi le taiati in cubulete/rondele. Ciocolata o dati pe razatoarea mare. Frisca o preparati conform indicatiilor de pe ambalaj. Puneti intr-un castron mare toate fructele si ciocolata rasa,le amestecati cu grija apoi adaugati si frisca.
Chec pandispan
Fierbeti zaharul cu 5 linguri de apa pana se formeaza un sirop. Albusurile de la oua le bateti spuma,se adauga siropul,galbenusurile si faina. (Amestecati bine cu mixerul fiecare etapa.) Se pune compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; se mai opreste putina pentru a o...