susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI51
Retete / Mancaruri de legume

Mancarica de rosii cu ardei copti si marar

In Mancaruri de legume la 25 Iun 2015

Rosiile se toaca marunt, srdeii copti ii curatam de seminte si-i taiem bucatele potrivite, ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Calim usturoiul in ulei de masline, adaugam ceapa si dupa cateva minute urmeaza rosiile si ardeii cu tot cu zeama scursa. Lasam sa fierba si cand a mai scazut...

Reteta de Orez cu legume la cuptor, rapid si gustos

In Mancaruri de legume la 4 Noi 2014

Cum se prepara Reteta de Orez cu legume la cuptor, rapid si gustos: Ceapa se taie o parte marunt si o parte solzisori dupa care se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, adaugam ardeiul taiat cuburi mari, morcovul si orezul. Punem condimente dupa gust si vreo 2.5-3 cescute de apa fiarta....

Gratin de vinete

In Mancaruri de legume la 24 Iul 2013

Vinetele se taie felii nu foarte subtiri si se pun pe gratar sau se frig in tigaie, eu le-am pus pe gratar. Se intorc de vreo doua ori sa nu se arda dupa care cand sunt gata se pun pe un platou, se presara putina vegeta si se acopera. O parte din usturoi se toaca marunt si restul se da prin presa...

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

In Mancaruri de legume la 23 Feb 2011

Se toaca ceapa, morcovul si ardeiul (puteti da morcovul prin razatoarea mica). Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga morcovul, ardeiul si apoi afumatura. Puteti fierbe separat ciolanul si apoi sa-l adaugati cu tot cu zeama la fasole. Se adauga apa si se lasa la fiert. Punem si fasolea care a...

Sufleu de conopida

In Mancaruri de legume la 3 Feb 2011

Desfacem conopida buchetele si o punem in apa rece cu putina sare si otet dupa care ne ocupam de restul. Ungem tava cu unt si o presaram cu pesmet sau faina daca doriti. Cascavalul il dam prin razatoare, mararul il taiem marunt si branza o faramitam. Conopida spalata se pune in apa clocotita cu...

Spanac cu oua

In Mancaruri de legume la 6 Ian 2011

Se curata spanacul de codite si se spala in lighean in foarte multe ape pana ne plictisim. Se iau gramezile de spanac din apa si se scurge bine dupa care se schimba apa pana se duce tot nisipul. Se pune spanacul in apa clocotita si se fierbe dupa care se scurge si se toaca marunt. Se incinge o...

Tocanita de ciuperci pleurotus

In Mancaruri de legume la 6 Ian 2011

Mie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe tipuri de ciuperci champignons, bureti, iutari si altele. Se poate folosi foarte bine pasta concentrata de rosii nu neaparat rosii. Se spala ciupercile sub jet de apa rece....

Legume sotate cu soia si curry

In Mancaruri de legume la 5 Ian 2011

Legumele se taie cuburi de aceeasi dimensiune insa vanata si dovlecelul se taie mai subtiri pentru a se patrunde mai bine. Vanata se curata « pijama », se lasa un pic de coaja. Morcovul se taie rondele subtiri. Se incinge un wok si apoi uleiul impreuna cu untul. Se pune morcovul si se...

Mancare de vinete cu ardei copti

In Mancaruri de legume la 23 Dec 2010

Vinetele si ardeii se coc. Ardeii se presara cu sare si se acopera cu un servet de bucatarie. Cand s-au racit se curata de coaja pastrandu-se zeama de la ardei. Vinetele se pun la scurs in strecuratoare. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Vinetele si ardeii se taie fasii de grosimea unui deget....

Barcute de dovlecei la cuptor

In Mancaruri de legume la 9 Dec 2010

Taiem cateva rosii felii, le asezam in tava cu putin marar tocat si cateva cubulete de unt din loc in loc. Taiem dovleceii spalati in doua pe lung cu tot cu codita si coaja pentru ca se papa direct din ei. Dovleceii se scobesc cu un instrument special sau cu lingurita daca nu aveti. Eu am folosit...

Cartofi gratinati

In Mancaruri de legume la 8 Dec 2010

Se spala cartofii cu buretele de sarma pentru a indeparta pamantul si se pun in apa rece cu sare sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata si s-au mai racit se taie felii subtiri sau se taie cubulete. Mie imi plac dati prin razatoarea mare caci se leaga mai bine cu sosul. Cascavalul se rade iar branza...

Afisate 1 - 11 din 11 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

O plimbare cu rolele pe piatra cubică îţi va astâmpăra setea de sporturi extreme. Faptul că tot restul zilei vei trepida fără pauză devine un avantaj pentru rudele tale apropiate, care te vor folosi pe post de fotoliu pentru masaj.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]