publicat la 06.01.2015
publicat la 05.01.2015
publicat la 01.10.2014
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Rulada de biscuiti cu crema de cocos
Se macina la robot biscuitii, apoi se adauga cacao, esenta de rom, zahar si se inmoaie cu lapte pana devine ca o coca sa o putem intinde. Astfel compozitia optinuta se aseaza intre 2 folii alimentare si se ruleaza. Intre timp se face crema amestecand spuma untul cu zaharul si vanilia apoi se...
Tort Rudolf
Se fac 2 blaturi:primul din 8oua,8lg zahar batute spuma si 8lg de faina se coace blatul intr-o forma rotunda mai mare.Apoi se bat celelalte 6oua cu 6lg zahar spuma si se adauga 6lg faina si se coace intr-o forma rotunda mai mica.In ambele cazuri formele se tapeteaza cu hartie de copt. Dupa ce...
Prajitura saraca
Se omogenizeaza toate ingredientele de mai sus tinand cont ca ingredintele uscate sa le amestecam intai apoi si cele umede.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pt 20-30min.Cand e gata eu o scot din cuptor o las circa 10-15min si ii adaug si o glazura din 5linguri...
Savarine
Se amesteca drojdia cu lapte putin caldut, sare, ulei, zahar, apoi se adauga si ouale batute si faina. Se amesteca bine si se lasa 30 minute la dospit. Se pun in forme de briose si se mai lasa 10-15 minute si se dau la cuptorul preincalzit pentru inca 30 minute. Dupa ce s-au racit se scufunda...
Mere in foietaj
Se iau 4 mere mari, se curata de coaja si se scobesc in interior unde vom umple cu miez de nuca si gem. Presaram putina scortisoara pe mere apoi le invelim in foietaj taiat fasii si puse in diagonala pentru a acoperi marul. Din aluat se mai pot face si frunze pentru a da o nota cat mai reala...
Pudding
Se pune intr-o oala 450 ml lapte la fiert. 50ml de lapte se amesteca cu plicul de pudding si zaharul, iar cand laptele da spre fiert se adauga amestecul de pudding si se amesteca continuu pana devine groasa. Se pune in formele de silicon si se lasa sa se raceasca. Cand este rece se scoate...
Tort exotic
Se bat ouale integi cu zaharul pana devin spuma,,,se amesteca cu o spatula de silicon faina si la final se adauga esenta de rom.Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava de preferat rotunda.Se da la cuptor 30min-45min.Apoi se lasa sa se raceasca Separat se face crema urmand instructiunile...
Mucenici
Se pune apa la fiert cu putina sare cand cloloteste se adauga mucenicii si se fierb. Se pun in castronele si adauga zahar, scortisoara si muuuuuulllta nuca
Faguri
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol cu mixerul se adauga treptat faina apoi se coc in forma de pancake(faguri). Se umplu cu diferite compozitii...fie pudding de caramel,gemuri asortate,sarlote sau serbet.
Tort fulg de nea
Se mixeaza ouale cu zaharul pana devin spuma,apoi se adauga faina in ploaie, se amesteca usor sa nu se lase,se pune in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se baga la cuptor la foc mediu. Dupa ce s-a copt se lasa la racit si apoi se taie in trei..se insiropeaza si se umple...