Cum se prepara acest Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos
Spalati pieptul de pui, il stergeti bine. Il taiati felii subtiri, cam cat palma unui copil. Condimentati pieptul cu sare, piper si boia dulce.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare....
Cum se prepara Tarta cu zmeura si ciocolata - Reteta delicioasa de post
Crusta:
Intr-un bol amestecati laptele de soia, uleiul, vanilia si un praf de sare. Adaugati indulcitorul, cacaoa si praful de copt. Incepeti si incorporati faina cernuta, trebuie sa obtineti o bila de aluat omogena....
Cum se prepara Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida
Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondele. Cartoful si morcovul curatate, le taiati bucati si le tocati in robot. Patrunjelul si mararul le tocati marunt. Intr-un bol puneti carnea...
Cum se prepara Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid
Aluatul:
Taiati untul rece cuburi, il puneti intr-un bol. Adaugati oul batut, jumatate din faina si sare. Incepeti si framantati. Puneti restul de faina, framantati, iar la final adaugati apa rece. O sa...
Iata cum se prepara Tarta cu branza de vaci si gem de caise - Desert fraged si gustos
Aluatul:
Fulgii de ovaz ii puneti in blender si ii maruntiti. Puneti intr-un bol untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si indulcitorul, incepeti si mixati usor. Presarati un praf de sare,...
Cum se prepara Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios
Umplutura de visine:
Daca folositi visine proaspete, dupa ce le spalati, le scoateti samburii. Puneti toate visinele intr-o cratita, adaugati indulcitorul, apa si amidonul. Transferati totul pe foc, focul sa fie...
Cum se prepara Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios
Mai intai pregatiti batoanele, le puteti coace si cu o zi inainte. Aceasta este reteta mea: https://rocsyinbucatarie.blogspot.com/2016/04/batoane-cu-mac.html. Intr-o craticioara puneti crenvurstii la fiert. Incercati sa...
Cum se prepara Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios
Aluatul:
Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi, oul si un praf de sare. Amestecati putin, adaugati cacaoa, indulcitorul pudra si faina treptat. La final incorporati amaretto. O sa obtineti un...
Cum se prepara Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata
Spalati muschiuletul, il stergeti cu niste servetele. Il taiati in doua, il condimentati cu sare, piper, oregano si boia dulce (sau iute). Masati bine pe ambele parti.
Intr-o tigaie incingeti uleiul, puneti...
Cum se prepara Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat
Mai intai pregatiti siropul : Capsunile spalate, le taiati cozile. Le puneti in blender cu apa, indulcitorul si le pasati. Turnati totul intr-o cratita, puneti pe foc si dati un clocot. Luati siropul de pe foc, adaugati coaja...
Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos
Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper, praful de copt. La final adaugati faina cernuta si mararul verde, tocat marunt. Albusurile le mixati cu...
Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post
Umplutura de legume:
Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si ciupercile, le sotati 2 minute. Adaugati...
Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure
Blatul:
Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. In alt vas mixati galbenusurile cu uleiul si crema de branza....
Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor
Spalati pulpele si le stergeti cu niste servetele.
Intr-un bol amestecati sosul de kapia-gogosari, cel barbeque, amestecul de legume uscate, sare, piper, boia dulce si oregano.
Ceapa curata o taiati julien. Usturoiul curatat...
Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere
Incepeti cu pregatirea umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca. O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece. Merele spalate, le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti untul, merele...
Iata cum se prepara Reteta de paste cu pui si dovlecei
Ceapa curatata o tocati marunt, la fel si usturoiul. Baconul il taiati fasii de lung. Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu niste servetele si il taiati bucatele mici. Dovlecelul spalat, il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o...
Iata cum se prepara Reteta de cozonac Cruffin
Intr-un pahar puneti drojdia uscata, 1 lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura rasa faina. Amestecati totul, lasati 10-15 minute, sa creasca drojdia. Ouale le mixati cu galbenusurile si zaharul. Untul il topiti. Laptele il incalziti...
Iata cum se prepara Reteta de sandwich in lipie cu friptura de pui
Ardeiul kapia, il curatati de cotor si seminte, apoi il taiati cubulete.
Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare si le amestecati.
Luati prima lipie, o ungeti cu suc de rosii. Asezati bucati de pui.
Peste,...
Iata cum se prepara Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars
Luati o cratita de 22 cm, de preferat sa fie una pe care sa o puteti pune si pe foc si in cuptor, puneti in ea 7 linguri de zahar si o transferati pe foc. Caramelizati zaharul la foc mic, apoi prindeti oala de manere si miscati...
Iata cum se prepara Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptor
Puneti pe o tabla la copt ardeii kapia si cei galbeni. Dupa ce i-ati copt pe toate partile, ii presarati cu sare, ii acoperiti sa se inmoaie coaja. Ii curatati de coaja, indepartati cotoarele si semintele. Ii fasiati, apoi...
Iata cum se prepara Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie
Incepeti cu pregatirea cremei de vanilie , pentru a se putea raci. Intr-o cratita amestecati ouale cu indulcitorul. Adaugati laptele, invartiti bine, apoi puneti amidonul si amestecati pana este dizolvat. Puneti cratita pe...
Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de copt cu iaurt si ulei, le adaugati peste galbenusuri. Cerneti faina, o adaugati treptat, puneti si...
Puneti ouale intr-un bol impreuna cu sarea si indulcitorul, le mixati pana devin spuma.
Incorporati iaurtul, smantana si vanilia.
Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati treptat si mixati la viteza mica.
Ciocolata neagra o maruntiti cu un cutit (sau la robot), o incorporati in...
Spalati cartofii, ii radeti de coaja. In functie de cat de mari sunt, ii lasati intregi, ii taiati pe jumatate sau in sferturi, sa fie cuburi mai mari. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Ii incercati cu furculita si cand sunt fierti, ii scurgeti de apa. Castravetele murat il...
Blatul: Intr-un bol puneti 4 albusuri si le mixati spuma cu un praf de sare. Le dati deoparte. In alt bol puneti gabenusurile cu restul de albusuri. Incepeti si le mixati, adaugati indulcitorul, mixati pana acesta este topit. Adaugati uleiul, sana si amestecati, apoi puneti laptele, esenta de...
Puneti cartofii sub jetul de apa si ii radeti de coaja. Ii puneti la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 15 minute. In acest timp pregatiti sosul. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il maruntiti si pe el. Intr-o tigaie, pusa pe foc, turnati uleiul,...
Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece, framantati pana obtineti o bila de aluat. Il inveliti in folie, il dati la rece 30 de minute. Il scoateti...
Briosele: Ciocolata, rupta bucatele, o topiti pe baie de aburi, apoi o dati deoparte si o lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare si incepeti sa le mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati zaharul brut treptat, mixati pana este complet topit si ouale isi...
Spalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit, pana carnea este bine patrunsa. Cand este gata, o scoateti intr-un bol cu o paleta. O lasati sa se...
La mine crevetii chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Rosiile decojite le tocati marunt....
Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos
Cum se prepara acest Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos Spalati pieptul de pui, il stergeti bine. Il taiati felii subtiri, cam cat palma unui copil. Condimentati pieptul cu sare, piper si boia dulce. Cascavalul il dati pe razatoarea mare....
Tarta cu zmeura si ciocolata - Reteta delicioasa de post
Cum se prepara Tarta cu zmeura si ciocolata - Reteta delicioasa de post Crusta: Intr-un bol amestecati laptele de soia, uleiul, vanilia si un praf de sare. Adaugati indulcitorul, cacaoa si praful de copt. Incepeti si incorporati faina cernuta, trebuie sa obtineti o bila de aluat omogena....
Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida
Cum se prepara Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondele. Cartoful si morcovul curatate, le taiati bucati si le tocati in robot. Patrunjelul si mararul le tocati marunt. Intr-un bol puneti carnea...
Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid
Cum se prepara Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid Aluatul: Taiati untul rece cuburi, il puneti intr-un bol. Adaugati oul batut, jumatate din faina si sare. Incepeti si framantati. Puneti restul de faina, framantati, iar la final adaugati apa rece. O sa...
Tarta cu branza de vaci si gem de caise - Desert fraged si gustos
Iata cum se prepara Tarta cu branza de vaci si gem de caise - Desert fraged si gustos Aluatul: Fulgii de ovaz ii puneti in blender si ii maruntiti. Puneti intr-un bol untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si indulcitorul, incepeti si mixati usor. Presarati un praf de sare,...
Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios
Cum se prepara Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios Umplutura de visine: Daca folositi visine proaspete, dupa ce le spalati, le scoateti samburii. Puneti toate visinele intr-o cratita, adaugati indulcitorul, apa si amidonul. Transferati totul pe foc, focul sa fie...
Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios
Cum se prepara Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios Mai intai pregatiti batoanele, le puteti coace si cu o zi inainte. Aceasta este reteta mea: https://rocsyinbucatarie.blogspot.com/2016/04/batoane-cu-mac.html. Intr-o craticioara puneti crenvurstii la fiert. Incercati sa...
Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios
Cum se prepara Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi, oul si un praf de sare. Amestecati putin, adaugati cacaoa, indulcitorul pudra si faina treptat. La final incorporati amaretto. O sa obtineti un...
Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata
Cum se prepara Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata Spalati muschiuletul, il stergeti cu niste servetele. Il taiati in doua, il condimentati cu sare, piper, oregano si boia dulce (sau iute). Masati bine pe ambele parti. Intr-o tigaie incingeti uleiul, puneti...
Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat
Cum se prepara Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat Mai intai pregatiti siropul : Capsunile spalate, le taiati cozile. Le puneti in blender cu apa, indulcitorul si le pasati. Turnati totul intr-o cratita, puneti pe foc si dati un clocot. Luati siropul de pe foc, adaugati coaja...
Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos
Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper, praful de copt. La final adaugati faina cernuta si mararul verde, tocat marunt. Albusurile le mixati cu...
Reteta de lasagna de post
Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si ciupercile, le sotati 2 minute. Adaugati...
Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure
Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. In alt vas mixati galbenusurile cu uleiul si crema de branza....
Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor Spalati pulpele si le stergeti cu niste servetele. Intr-un bol amestecati sosul de kapia-gogosari, cel barbeque, amestecul de legume uscate, sare, piper, boia dulce si oregano. Ceapa curata o taiati julien. Usturoiul curatat...
Reteta de placinta taraneasca cu mere
Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca. O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece. Merele spalate, le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti untul, merele...
Reteta de paste cu pui si dovlecei
Iata cum se prepara Reteta de paste cu pui si dovlecei Ceapa curatata o tocati marunt, la fel si usturoiul. Baconul il taiati fasii de lung. Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu niste servetele si il taiati bucatele mici. Dovlecelul spalat, il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o...
Reteta de cozonac Cruffin
Iata cum se prepara Reteta de cozonac Cruffin Intr-un pahar puneti drojdia uscata, 1 lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura rasa faina. Amestecati totul, lasati 10-15 minute, sa creasca drojdia. Ouale le mixati cu galbenusurile si zaharul. Untul il topiti. Laptele il incalziti...
Reteta de sandwich in lipie cu friptura de pui
Iata cum se prepara Reteta de sandwich in lipie cu friptura de pui Ardeiul kapia, il curatati de cotor si seminte, apoi il taiati cubulete. Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare si le amestecati. Luati prima lipie, o ungeti cu suc de rosii. Asezati bucati de pui. Peste,...
Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars
Iata cum se prepara Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars Luati o cratita de 22 cm, de preferat sa fie una pe care sa o puteti pune si pe foc si in cuptor, puneti in ea 7 linguri de zahar si o transferati pe foc. Caramelizati zaharul la foc mic, apoi prindeti oala de manere si miscati...
Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptor Puneti pe o tabla la copt ardeii kapia si cei galbeni. Dupa ce i-ati copt pe toate partile, ii presarati cu sare, ii acoperiti sa se inmoaie coaja. Ii curatati de coaja, indepartati cotoarele si semintele. Ii fasiati, apoi...
Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie
Iata cum se prepara Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie Incepeti cu pregatirea cremei de vanilie , pentru a se putea raci. Intr-o cratita amestecati ouale cu indulcitorul. Adaugati laptele, invartiti bine, apoi puneti amidonul si amestecati pana este dizolvat. Puneti cratita pe...
Desert tort cu visine si soc
Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de copt cu iaurt si ulei, le adaugati peste galbenusuri. Cerneti faina, o adaugati treptat, puneti si...
Desert pancakes cu ciocolata fara zahar
Puneti ouale intr-un bol impreuna cu sarea si indulcitorul, le mixati pana devin spuma. Incorporati iaurtul, smantana si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati treptat si mixati la viteza mica. Ciocolata neagra o maruntiti cu un cutit (sau la robot), o incorporati in...
Salata de cartofi noi cu iaurt
Spalati cartofii, ii radeti de coaja. In functie de cat de mari sunt, ii lasati intregi, ii taiati pe jumatate sau in sferturi, sa fie cuburi mai mari. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Ii incercati cu furculita si cand sunt fierti, ii scurgeti de apa. Castravetele murat il...
Desert tort cu citrice, cocos si zmeura
Blatul: Intr-un bol puneti 4 albusuri si le mixati spuma cu un praf de sare. Le dati deoparte. In alt bol puneti gabenusurile cu restul de albusuri. Incepeti si le mixati, adaugati indulcitorul, mixati pana acesta este topit. Adaugati uleiul, sana si amestecati, apoi puneti laptele, esenta de...
Cartofi noi in sos de rosii
Puneti cartofii sub jetul de apa si ii radeti de coaja. Ii puneti la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 15 minute. In acest timp pregatiti sosul. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il maruntiti si pe el. Intr-o tigaie, pusa pe foc, turnati uleiul,...
Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata
Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece, framantati pana obtineti o bila de aluat. Il inveliti in folie, il dati la rece 30 de minute. Il scoateti...
Desert briose Ferrero
Briosele: Ciocolata, rupta bucatele, o topiti pe baie de aburi, apoi o dati deoparte si o lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare si incepeti sa le mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati zaharul brut treptat, mixati pana este complet topit si ouale isi...
Parizer de casa din carne de pui
Spalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit, pana carnea este bine patrunsa. Cand este gata, o scoateti intr-un bol cu o paleta. O lasati sa se...
Creveti Saganaki
La mine crevetii chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Rosiile decojite le tocati marunt....