Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Fasole cu ciolan
Speli bine fasolea si o pui la fiert.Dupa ce ai aruncat primele trei ape adaugi si legumele tocate marunt. Separat rumenesti un pic ciolanul portionat in bucatele. Cand a fiert fasolea pui bulionul, sarezi, piperezi, pui foile de dafin si cimbrul.Lasi sa fiarba inca cinci minute si apoi pui...
Ardei umpluti
Amestec carnea tocata cu ceapa tocata marunt, cu orezul, patrujelul, sarea, piperul macinat si cimbrul. La acest amestec adaug si un ou. Ardeii spalati si curatati bine in interior ii umplu cu compozitia de mai sus si le pun capac cate o feliuta de rosie. Ii pun intr-o cratita si ii acopar, un...
Varza noua calita
Se taie carnea bucati si se pune in uleiul incins sa se rumeneasca un pic,intr-o cratita teflonata ori in tuci. Se taie ceapa, ardeiul cubulete si se pun la calit in uleiul rezultat dupa ce am scos carnea.Cand ceapa devine sticloasa se adauga varza tocata marunt si se pune sare ca sa-si...