Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI304
Retete / Sosuri

Sos pentru friptura (Gravy)

In Pt. carne la 26 Ian 2014

Intr-un bol amestecam apa rece cu amidonul. Tigaia in care am prajit carnea trebuie sa fie pe foc. Adaugam apa cu amidonul. Cand incepe sa fiarba se va ingrosa. Adaugam sosul de soia,usturoiul si piperul si ciupercile uscate. Daca mai e nevoie de apa ,mai adaugam. Lasam sa fiarba 2...

Sos de salata cu otet balsamic de zmeura

In Pt salate la 25 Iun 2013

Se amesteca bine toate ingredientele.

Sos cu capsuni si otet balsamic

In Pt salate la 12 Iun 2013

Punem capsunele in recipientul blenderului vertical. Adaugam mustarul,otetul balsamic si sarea. Pornim blenderul si turnam incet uleiul. Mixam pana cand sosul devine cremos. Se pastreaza cateva zile la frigider,dar probabil nu va tine atat.  

Eros Pista

In Clasice la 7 Sep 2012

Se spala ardeii si se taie codita. Ardeii iuti se vor taia in bucati,cu tot cu seminte si se introduc in tocator (chopper),impreuna cu sarea si se mixeaza pana se obtine o pasta. Borcanul se spala bine cu detergent si se sterilizeaza,eu am folosit cuptorul cu microunde. Se introduce pasta in...

St Louis sos de barbeque

In Pt. carne la 25 Sep 2011

  Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc mic. Se tine cam 10 minute pe foc sau pana cand s-a evaporat toata apa si s-a format un sos. Se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca si se pune intr-un borcan sau container. Se pastreaza la frigider. E si mai bun...

Plum sauce

In Sosuri la 25 Sep 2011

  Se scot samburii si se mixeaza prunele pana se obtine o pasta. Se amesteca impreuna cu restul ingredientelor si se pun intr-o craticioara. Se tin pe foc mediu pana se obtine un sos si se amesteca des. Se pune continutul intr-un borcan sterilizat si se da la dunst 15 minute din...

1000 de insule

In Pt salate la 8 Mai 2011

  Amesteca toate ingredientele cu stick blenderul sau intr-un borcan. Lasa sa stea cateva ore la frigider.    

Sos grecesc pentru salata

In Sosuri la 27 Apr 2011

Se mixeaza toate ingredientele cu un blender vertical. Daca nu aveti se bun intr-un borcan si se scutura bine. Se gusta de sare,piper si se mai adauga daca mai e nevoie. Se tine la frigider cel putin doua ore inainte de a folosi. Se pastreaza la frigider.  

Sos Santa Fe

In Pt. carne la 24 Mar 2011

Se pun toate ingredientele intr-o oala si se tin 10 minute pe foc mic. Se mixeaza cu stick blenderul. Se mai pot adauga si alte arome pe gustul vostru.

Sos cu lime,mustar si miere

In Pt salate la 16 Feb 2011

Se amesteca bine toate ingredientele in blender. Se lasa la rece peste noapte ca sa se amestece aromele. Se serveste cu salata.

Ulei condimentat cu paprika

In Sosuri la 10 Feb 2011

Pune paprika intr-o sticla si toarna uleiul peste. Lasa sticla intr-un loc intunecat pentru o saptamana.Scutura sticla din cand in cand. Foloseste la gratar,peste cartofi,salate,popcorn,paste sau la paprikas.  

Sos de Ardei Iute cu Usturoi -Chili Garlic Sauce

In Sosuri la 23 Ian 2011

  Da toate ingredientele prin robot pana obtii o pasta. Mai adauga sare,zahar sau otet daca mai trebuie. Transfera continutul intr-un borcan si tine-l la frigider.  

Dressing pentru salata Shogun

In Pt salate la 23 Ian 2011

  Se amesteca cu telul sau mixerul de mana toate ingredientele. Se lasa sa stea la rece inainte de a servi. Merge excelent cu niste salata iceberg si felii julienne de morcovi.  

Sos pentru souvlaki

In Pt. carne la 21 Ian 2011

Se amesteca toate ingredientele si se lasa la rece cu o ora inainte de a servi pentru a se imbina aromele.

Usturoi "Mortal"

In Sosuri la 20 Ian 2011

Se baga toate ingredientele in robot si se mixeaza. Se pastreaza in frigider intr-un borcan inchis ermetic. Se poate folosi cu gratar,salata,peste ,pui,cam cu orice ,zic eu.

Sos cu iaurt si marar

In Sosuri la 19 Ian 2011

Se amesteca toate ingredientele si se lasa putin ca sa se amestece aromele.

Relish cu dovlecei pentru hotdog

In Pt. carne la 2 Ian 2011

Se dau prin robot toate legumele si se pun intr-un bol mare,se presara sarea si se acopera cu apa. Se lasa sa stea asa peste noapte. A doua zi se scurg de apa,se adauga intr-o oala emailata si se toarna solutia de otet peste. Se da la foc si dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa cam 10...

Mujdeiul lui tata!

In Sosuri la 29 Dec 2010

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca pana se obtine o pasta.Dureaza mai mult de 2 minute,ca eu acolo ma opresc si inca nu am obtinut pasta. Dupa ce se obtine pasta,se toarna apa minerala putin cate putin,pana se obtine un sos. Se poate pune mai mult sau mai putin,depinde cum va...

Sos de smantana cu ceapa prajita

In Sosuri la 14 Noi 2010

Se prajeste ceapa in ulei,pana devine maronie. Se amesteca cu smantana si daca o vrei mai subtire adaugi lapte batut sau iaurt. Noi am servit cu biscuiti sarati,dar merge si cu cartofi prajiti.

Afisate 1 - 19 din 19 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]