publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Sos pentru friptura (Gravy)
Intr-un bol amestecam apa rece cu amidonul. Tigaia in care am prajit carnea trebuie sa fie pe foc. Adaugam apa cu amidonul. Cand incepe sa fiarba se va ingrosa. Adaugam sosul de soia,usturoiul si piperul si ciupercile uscate. Daca mai e nevoie de apa ,mai adaugam. Lasam sa fiarba 2...
Sos de salata cu otet balsamic de zmeura
Se amesteca bine toate ingredientele.
Sos cu capsuni si otet balsamic
Punem capsunele in recipientul blenderului vertical. Adaugam mustarul,otetul balsamic si sarea. Pornim blenderul si turnam incet uleiul. Mixam pana cand sosul devine cremos. Se pastreaza cateva zile la frigider,dar probabil nu va tine atat.
Eros Pista
Se spala ardeii si se taie codita. Ardeii iuti se vor taia in bucati,cu tot cu seminte si se introduc in tocator (chopper),impreuna cu sarea si se mixeaza pana se obtine o pasta. Borcanul se spala bine cu detergent si se sterilizeaza,eu am folosit cuptorul cu microunde. Se introduce pasta in...
St Louis sos de barbeque
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc mic. Se tine cam 10 minute pe foc sau pana cand s-a evaporat toata apa si s-a format un sos. Se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca si se pune intr-un borcan sau container. Se pastreaza la frigider. E si mai bun...
Plum sauce
Se scot samburii si se mixeaza prunele pana se obtine o pasta. Se amesteca impreuna cu restul ingredientelor si se pun intr-o craticioara. Se tin pe foc mediu pana se obtine un sos si se amesteca des. Se pune continutul intr-un borcan sterilizat si se da la dunst 15 minute din...
1000 de insule
Amesteca toate ingredientele cu stick blenderul sau intr-un borcan. Lasa sa stea cateva ore la frigider.
Sos grecesc pentru salata
Se mixeaza toate ingredientele cu un blender vertical. Daca nu aveti se bun intr-un borcan si se scutura bine. Se gusta de sare,piper si se mai adauga daca mai e nevoie. Se tine la frigider cel putin doua ore inainte de a folosi. Se pastreaza la frigider.
Sos Santa Fe
Se pun toate ingredientele intr-o oala si se tin 10 minute pe foc mic. Se mixeaza cu stick blenderul. Se mai pot adauga si alte arome pe gustul vostru.
Sos cu lime,mustar si miere
Se amesteca bine toate ingredientele in blender. Se lasa la rece peste noapte ca sa se amestece aromele. Se serveste cu salata.
Ulei condimentat cu paprika
Pune paprika intr-o sticla si toarna uleiul peste. Lasa sticla intr-un loc intunecat pentru o saptamana.Scutura sticla din cand in cand. Foloseste la gratar,peste cartofi,salate,popcorn,paste sau la paprikas.
Sos de Ardei Iute cu Usturoi -Chili Garlic Sauce
Da toate ingredientele prin robot pana obtii o pasta. Mai adauga sare,zahar sau otet daca mai trebuie. Transfera continutul intr-un borcan si tine-l la frigider.
Dressing pentru salata Shogun
Se amesteca cu telul sau mixerul de mana toate ingredientele. Se lasa sa stea la rece inainte de a servi. Merge excelent cu niste salata iceberg si felii julienne de morcovi.
Sos pentru souvlaki
Se amesteca toate ingredientele si se lasa la rece cu o ora inainte de a servi pentru a se imbina aromele.
Usturoi "Mortal"
Se baga toate ingredientele in robot si se mixeaza. Se pastreaza in frigider intr-un borcan inchis ermetic. Se poate folosi cu gratar,salata,peste ,pui,cam cu orice ,zic eu.
Sos cu iaurt si marar
Se amesteca toate ingredientele si se lasa putin ca sa se amestece aromele.
Relish cu dovlecei pentru hotdog
Se dau prin robot toate legumele si se pun intr-un bol mare,se presara sarea si se acopera cu apa. Se lasa sa stea asa peste noapte. A doua zi se scurg de apa,se adauga intr-o oala emailata si se toarna solutia de otet peste. Se da la foc si dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa cam 10...
Mujdeiul lui tata!
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca pana se obtine o pasta.Dureaza mai mult de 2 minute,ca eu acolo ma opresc si inca nu am obtinut pasta. Dupa ce se obtine pasta,se toarna apa minerala putin cate putin,pana se obtine un sos. Se poate pune mai mult sau mai putin,depinde cum va...
Sos de smantana cu ceapa prajita
Se prajeste ceapa in ulei,pana devine maronie. Se amesteca cu smantana si daca o vrei mai subtire adaugi lapte batut sau iaurt. Noi am servit cu biscuiti sarati,dar merge si cu cartofi prajiti.