mioritica

1

Bucataras
incepator

slatina

Bucataras din 26.12.2009

RETETE11
PRIETENI7
Retete

Chiftelute de varza

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2013

Se taie varza nu prea marunta si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe cam 10 minute ,se  scoate din apa si se lasa la racit. Intre timp se bat oualele, se pune sarea,condimentele, faina si pesmetul. Amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Adaugam si usturoiul si amestecam bine cu...

Desert inghetata de vanilie

In Dulciuri la 23 Iun 2012

Mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul vanilat, faina si laptele. Le punem pe foc mic amestecand in continuu  pana se ingroasa ca o ciulama, apoi lasam sa se raceasca (eu am pus cratita in chiuveta cu apa rece)....

Prajitura racoritoare cu lamaie

In Prajituri la 12 Iun 2011

Separam oualele ,batem albusurile spuma,adaugam zaharul cate o lingura pe rand,punem apa minerala si uleiul peste galbenusuri si le amestecam bine,apoi le punem peste albusuri.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa,se pune faina incet peste toata compozitia,se pune hartie de copt in tava...

Placinta cu mere

In Prajituri la 13 Feb 2011

Merele se curata de coaja ,de dau prin razatoarea mare si se pun pe foc  la calit cu 4 linguri de zahar si scortisoara. Acum pregatim  coca:oualele se amasteca cu zaharul, laptele,uleiul.Amoniacul sau praful de copt il amestecam cu faina si punem peste oua.Trebuie sa iasa o coca ca...

Salata de icre

In Crap / Caras la 5 Oct 2010

Eu am folosit icre pe care le-am tinut in frigider o saptamana cu sare si acoperite cu ulei (nu le-am cumparat, le-am strans de la peste) Le-am scos din pielita aceea subtire cu un cutit si le-am pus intr-un vas. Am preparat grisul (Am pus apa pe foc si, cand aceasta se incalzeste, se pune...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 5 Oct 2010

Se pune apa la fiert impreuna cu ardeiul, cele 2 cepe, morcovul si celelelte legume. Cat timp se fierb preparam carnea de perisoare: punem peste carne 2 cepe , cimbru, 1ou si sare sau delikat. Amestecam bine si formam perisoarele. Cand s-au fiert legumele se pun perisoarele in oala. La terminare...

Pizza

In Pizza la 12 Mai 2010

Se taie painea felii,cam de un cm,se da prin lapte apoi se aseaza in tava unsa cu putin ulei, una langa alta astfel incat sa nu mai ramana spatiu liber.Intr-un bol mai mare se da branza pe razatoare,se taie salamul bucati ,apoi se pun toate ingredientele,la sfarsit oualele batute si se amesteca...

Crema de zahar ars rapida

In Dulciuri la 28 Apr 2010

Zaharul sa caramelizeaza pe foc mic. Intr-un vas se sparg oualele si se bat bine,apoi se pune laptele. Cand este gata zaharul caramelizat se roteste cratita sa fie si pe peretii ei zahar,se pun oualele cu laptele,se baga la cuptor pana se rumeneste pe deasupra.Se serveste rece.

tort cu frisca si crema ciocolata

In Torturi la 3 Apr 2010

preparare blat:se bat albusurile spuma, se pune o lingura de zahar,un galbenus,pana se termina,la sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. se unge o cratita cu ulei se baga aluatul si se baga la cuptor.dupa ce s-a copt se lasa la racit. se taie blatul in 3,se insiropeaza,se pune...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 30 Dec 2009

SE PUNE LA FIERT APA CU ZAHARUL SI LAMAIA PANA SE FACE CA UN SIROP,SE TOARNA GUTUILE.SE LASA PE FOC MAI PUTIN DE O ORA.DULCEATA SE PUNE FIERBINTE IN BURCANE.SE BAGA 15 MINUTE LA CUPTOR.

Prajitura cu mere

In Prajituri la 30 Dec 2009

SE UNGE TAVA CU UNT,SE PUNE BISCUITELE ZOBIT,MERELE RASE,APOI BLATUL.(SE BAT ALBUSURILE SPUMA, SE PUNE ZAHARUL, APA, GALBENUSURILE FRECATE CU ULEIUL, PRAFUL DE COPT SI FAINA.SE BAGA LA CUPTOR.CAND ESTE GATA SE SCOATE SI SE LASA SA SE MAI RACEASCA.SE INTOARCE INVERS.SE ORNEAZA CU FRISCA SI CIOCOLATA.

Afisate 1 - 11 din 11 retete    

Postari recente

publicat la 19.11.2013

Chiftelute de varza

publicat la 13.10.2013

Piept de curcan pe pat de legume

publicat la 23.06.2012

Desert inghetata de vanilie

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]