In primul rand,drojdia se dizolva in laptele caldut cu zaharul si o lasam 10-15 minute.
Intr-un castron,faina,sarea,oul si drojdia se framanta pana obtinem un aluat elastic. Pe masa de lucru cernem putina faina si intindem aluatul si il ungem...
Speli dovleceii,ii cureti,ii tai in doua pe lungime si scoti miezul.Scurgi de ulei pestele din conserva.Cureti ceapa si usturoiul,le tai marunt si le calesti in unt,apoi adaugi tonul si rosiile proaspete tocate marunt sau date pe razatoare.Pui...
Cureti,speli fasolea si o fierbi in apa cu sare.Tai marunt ceapa curatata si o innabusi in 3 linguri de ulei cu putina apa si un praf de sare.Adaugic arnea taiata bucati,presari boiaua si,dupa ce s-a rumenit putin,pui usturoiul,putina apa si lasi...
Amesteci iaurtul cu zaharul si vanilia,imparti compozitia in jumatate si adaugi intr-o parte nesul.Lasi gelatina intr-un ibric cu 100 ml de apa sa se dizolve,apoi pui vasul pe baie de aburi si o topesti.Torni jumatate din gelatina topita in...
Alegi si speli fasolea si o pui la inmuiat 2-3 ore cat sa se umfle boabele.Fierbi apa separat si dupa ce s-au umflat boabele le rastorni in apa fiarta si continui fierberea,la foc iute.Dupa cateva clocote,apa devine galbena si o arunci.
Pui...
Curati perele de coaja,le tai felii,le amesteci cu zeama de lamaie si le lasi la rece.Faina se amesteca cu praful de copt,zaharul,ouale batute spuma,migdalele pisate si untul.Imparti aluatul in jumatate si intinzi o parte intr-o tava unsa cu unt...
Pentru inceput,curatam cartofii si legumele.Tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei incins in oala in care facem ciorba.Intre timp taiem cartofii cubulete,ii spalam si ii punem in oala amestecandu-i cu ceapa.Tocam morcovii cubulete.adaugam...
Cornulete fragede
In primul rand,drojdia se dizolva in laptele caldut cu zaharul si o lasam 10-15 minute. Intr-un castron,faina,sarea,oul si drojdia se framanta pana obtinem un aluat elastic. Pe masa de lucru cernem putina faina si intindem aluatul si il ungem...