Se aleg frunzele de dimensiuni potrivite fragede, se sterg cu o carpa umeda .Se grupeaz 10-15 frunze, se strange sul ,se asaza in borcan , continua pana ce acesta este plin ( indesat bine) intre fiecare sul se presara sare.,dar si deasupra,se strange bine capacul borcanului si se da la loc...
Mazarea se curata si se spala bine in mai multe ape ,se pune in borcane , se adauga1 pastila de aspirina , sau 1 vf de lingurita de conservant se umplu cu apa si se capseaza , se aseaza intr-o oala pe fundul careia am asezat un prosop , se acopera cu apa iar deasupra am asezat alt prosop, le...
-cantitatile nu sunt fixe,fiecare dupa cum doreste
-se trec prin robot,sau masina de tocat,se amesteca cu sare dupa gust,se pune in borcan si se sterilizeaza,30-40 min calculat din momentul in care a inceput apa sa fiarba.
- astfel preparate vor tine ani buni...!
Se vor toca sau rade cat mai mare legumele
--se pune uleiul la incins se adauga ceapa si se caleste putin dupa care adaugam pe rand ,morcovul,ardeiul dovlecelul si vanata, si lasam pana ce se vor inmuia si vor lasa zeama
--in momentul in care sunt aproape fierte se adauga orezul inmuiat...
-se completeaza cu apa dupa ce au fost umplute cu castraveti,se adauga restul ingredientelor,se capseaza si se sterilizeaza 30-40 min calculat din momentul in care a inceput sa fiarba apa
-ceapa se toaca si se pune la calit in ulei ,iar in momentul in care a devenit sticloasa se adauga si ardeiul tocat si el si se mai caleste cateva minute
-dupa carese adauga si bulionul
-si se continua gatirea. se adauga si vinetele scurse bine si tocate si se incorporeaza
-se...
Conservarea frunzelor de vita
Se aleg frunzele de dimensiuni potrivite fragede, se sterg cu o carpa umeda .Se grupeaz 10-15 frunze, se strange sul ,se asaza in borcan , continua pana ce acesta este plin ( indesat bine) intre fiecare sul se presara sare.,dar si deasupra,se strange bine capacul borcanului si se da la loc...
Conserva de mazare
Mazarea se curata si se spala bine in mai multe ape ,se pune in borcane , se adauga1 pastila de aspirina , sau 1 vf de lingurita de conservant se umplu cu apa si se capseaza , se aseaza intr-o oala pe fundul careia am asezat un prosop , se acopera cu apa iar deasupra am asezat alt prosop, le...
Zarzavat pentru iarna
-cantitatile nu sunt fixe,fiecare dupa cum doreste -se trec prin robot,sau masina de tocat,se amesteca cu sare dupa gust,se pune in borcan si se sterilizeaza,30-40 min calculat din momentul in care a inceput apa sa fiarba. - astfel preparate vor tine ani buni...!
Tocana de legume
Se vor toca sau rade cat mai mare legumele --se pune uleiul la incins se adauga ceapa si se caleste putin dupa care adaugam pe rand ,morcovul,ardeiul dovlecelul si vanata, si lasam pana ce se vor inmuia si vor lasa zeama --in momentul in care sunt aproape fierte se adauga orezul inmuiat...
Castraveti in otet
-se completeaza cu apa dupa ce au fost umplute cu castraveti,se adauga restul ingredientelor,se capseaza si se sterilizeaza 30-40 min calculat din momentul in care a inceput sa fiarba apa
Zacusca rapida
-ceapa se toaca si se pune la calit in ulei ,iar in momentul in care a devenit sticloasa se adauga si ardeiul tocat si el si se mai caleste cateva minute -dupa carese adauga si bulionul -si se continua gatirea. se adauga si vinetele scurse bine si tocate si se incorporeaza -se...