- intr-un bol incapator, se amesteca 100g din faina, drojdia si apa si se da deoparte 15-20 de minute, pana compoztia dospeste
- se adauga ouale, mierea, uleiul, sarea apoi treptat faina
- se framanta un aluat vartos, dar fin (fara cocoloase)
- se lasa deoparte la loc cald pana isi dubleaza...
Aluatul: ingredientele de la aluat se omogenizeaza bine pana devine un aluat omogen , nu se insista cu framantarea si se da la rece 3 ore.
Pasta de tomate se amesteca cu oregano si uleiul.
Se intinde o foaie ceva mai groasase decupeaza fie cu paharul fie cu alte formese unge cu pasta...
Pentru framantare manuala: intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz.
se face o gropitza in ingredientele uscate in care se toarna laptele caldutz, untul topit si ouale.
se framanta la inceput in lighean , se adauga si drojdia dupa...
Pentru framantare la masina de paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: intai cele lichide(lapte, ulei, oua), apoi zahar, sare, faina si drojdia deasupra.
Pentru framantare manuala se procedeaza astfel: se dizolva drojdia in putin lapte cald. intr.un lighean se pun ingredientele...
Pt blat : se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve dupa care se adauga mierea/ zaharul si se lasa cateva minute sa se odihneasca. Se adauga uleiul si sarea si se amesteca in continuare cu telul. Faina se adauga treptat cate o cana ,...
Paine Challah- painica evreiasca
- intr-un bol incapator, se amesteca 100g din faina, drojdia si apa si se da deoparte 15-20 de minute, pana compoztia dospeste - se adauga ouale, mierea, uleiul, sarea apoi treptat faina - se framanta un aluat vartos, dar fin (fara cocoloase) - se lasa deoparte la loc cald pana isi dubleaza...
Pizzete in foite
Aluatul: ingredientele de la aluat se omogenizeaza bine pana devine un aluat omogen , nu se insista cu framantarea si se da la rece 3 ore. Pasta de tomate se amesteca cu oregano si uleiul. Se intinde o foaie ceva mai groasase decupeaza fie cu paharul fie cu alte formese unge cu pasta...
Painica super pufoasa
Pentru framantare manuala: intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz. se face o gropitza in ingredientele uscate in care se toarna laptele caldutz, untul topit si ouale. se framanta la inceput in lighean , se adauga si drojdia dupa...
Paine Gargarita
Pentru framantare la masina de paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: intai cele lichide(lapte, ulei, oua), apoi zahar, sare, faina si drojdia deasupra. Pentru framantare manuala se procedeaza astfel: se dizolva drojdia in putin lapte cald. intr.un lighean se pun ingredientele...
Pizza pufoasa si aromata
Pt blat : se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve dupa care se adauga mierea/ zaharul si se lasa cateva minute sa se odihneasca. Se adauga uleiul si sarea si se amesteca in continuare cu telul. Faina se adauga treptat cate o cana ,...