Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Aripioare cu legume in vasul roman
Se scufunda vasul circa 15-20 de minute.Se scurge si se pregatesc in el legumele:cartofii si morcovii taiati rondele,ciupercile intregi,usturoiul tocat marunt,condimentele si putin ulei.Aripioarele se condimenteaza separat cu cimbru,sare,piper si se aseaza deasupra legumelor.Se pune capacul...
Mamaliguta umpluta
Se taie carnea in bucati mai mari(asa am facut eu),se calesc in ulei incins,se adauga ciupercile .Cand sunt perpelite bine,se adauga vinul,condimentele si se lasa la foc mic 10 minute.Se opreste si se pune un capac pentru a-si imbina aromele toate ingredientele.Se face o mamaliguta ,se...
Praz cu masline si pui
Se pune carnea de pui taiata bucati sa se rumeneasca in ulei.Se scoate pe o farfurie ,apoi in grasimea ramasa se caleste ceapa tocata apoi se pune si prazul taiat rondele.Cand s-au rumenit se adauga sosul de rosii,maslinele oparite si scurse,condimentele,vinul.La sfarsit se pune in sos...
Tocanita de ficatei cu ceapa
Se caleste ceapa tocata marunt apoi se adauga ficateii(prajiti separat ),se adauga pasta de tomate,apa,condimentele si se fierb 10 minute.La sfarsit se presara patrunjel. eu am servit-o cu mamaliga si ceapa rosie.
Musaca de cartofi
Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie pentru a se scurge de grasime. Separat, se caleste ceapa tocata cu carnea, se adauga condimentele si pasta de tomate si se tine pe foc 15 minute. Se bat 2 oua si se incorporeaza in carne dupa ce s-a luat de pe...
Iepure cu masline si ciuperci
Am inabusit carnea portionata in ulei si vin rosu, piper.Cand a fost bine facuta am adaugat ciupercutele intregi apoi maslinele oparite(nu mai sunt asa sarate si nu amarasc sosul),am pus bulion ,maghiran,boia dulce si foi de dafin si am bagat la cuptor (sa se lege sosul cu o lingurita de faina...
Aripioare cu garnitura de orez si ciuperci
Aripioarele le-am taiat jumatati (ca sa se prajeasca uniform),le-am presarat cu piper,chilli,boia dulce,oregano,cimbru,sare si le-am prajit in ulei incins. Pentru garnitura:am calit prazul tocat marunt apoi am adaugat ciupercile felii pana s-au rumenit putin apoi am pus orezul..(eu folosesc...
Carne de porc cu curry
Am calit carnea pana s-a rumenit,am scos-o si am pus morcovul taiat rondele,ceapa tocata si ardeiul rosu.Cand s-au inmuiat putin am adaugat ciupercice taiate felii apoi cartofii taiati cubulete si putina apa.Cand a inceput sa fiarba apa am pus si carnea,plicul de curry si sosul de chilli.Cand...
Tocanita de cartofi cu pipote si inimi
Se pun la fiert pipotele si inimile in apa cu putin ulei pana ajung sa se inabuse bine si sa se rumeneasca putin.Se caleste ceapa cu gogosarul,se adauga cartoful taiat cubulete si se mai invarte in cratita un pic sa se inmoaie .Se combina toate,se adauga rosiile,condimentele,apa,se fierb pana se...
Fasole rosie cu carnati
Se prajesc carnatii,in grasimea ramasa se caleste ceapa cu ardeiul gras si cel iute.Se adauga rosiile si condimentele apoi fasolea.Cand sunt toate fierte,se pune usturoiul apoi se tine 10 minute la cuptor cu patrunjel deasupra.
Limba cu masline
Se oparesc bucatile de limba,se curata apoi se taie rondele.Ceapa data prin razatoare se caleste pana devine aurie apoi se pun rondele de carne si se mai perpelesc putin.Se adauga sosul de rosii,condimentele,maslinele desarate si putina apa .Cand este carnea fiarta se adauga vinul ...
Carne de cocos in sos de capere
Am prajit bucatile de carne,in uleiul ramas am calit ceapa tocata marunt si rosiile.Peste ele am pus la fiert carnea cu putina apa,condimentele,vinul si caperele.Am adaugat usturoiul pisat si am pus mancarea la cuptor 10 minute.