publicat la 07.06.2013
publicat la 01.06.2013
publicat la 04.04.2013
Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de conopida
Conopida se fierbe in apa cu putina sare, se da sub jet de apa rece si se scurge (trebuie sa fie bine scursa ca altfel iese salata moale!!!). Se toaca in bucati potrivite ori se striveste cu furculita, se adauga maioneza, marar, usturoi (optional smantana), sare si piper, dupa gust.
Salata de pui
Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare ori delikat; dupa ce s-a racit de toaca cubulete. Se adauga sare, piper, maioneza, usturoiul zdrobit si mararul tocat si se amesteca bine. Se orneaza dupa preferinta.
Salata Boeuf
Castravetii si gogosarii se toaca si se lasa la scurs. Carnea se pune intr-o oala cu apa la fiert. Cand e pe jumatate fiarta se adauga cartofii, morcovii si telina, bucati mari, se adauga sare si se lasa la fiert. (Atentie la cartof sa nu fiarba prea tare ca se sfarama la tocat!) Se scurg...
Salata Caprese
Rosiile spalte se taie felii, la fel si maslinele. Se condimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu ulei de masline.
Salata orientala cu muraturi
Cartofii se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb in apa cu sare, apoi se scurg. Dupa ce s-au racorit se adauga muraturile, maslinele (de data asta eu nu am pus) ceapa si ouale taiate dupa preferinta. Se asezoneaza cu ulei si otet si se sareaza dupa gust.
Salata bulgareasca
Am spalat salata si legumele si le-am taiat dupa preferinta. Oul l-am fiert si l-am taiat felii, iar branza am taiat-o cubulete. Le-am pus pe toate intr-un bol, le-am amestecat si le-am asezonat cu ulei si zeama de lamaie.
Salata de pui cu ciuperci
Se fierbe pieptul de pui (eu l-am fiert intr-o oala impreuna cu 1 morcov, 1 ceapa, 1/2 ardei, radacina patrunjel, pastarnac, prilej cu care am facut si o supa cu taitei...) si ciupercile (e mai comod sa punem din conserva). Le taiem cubulete, punem sare si piper, usturoiul pisat, mararul tocat si...