publicat la 23.11.2021
publicat la 15.09.2021
publicat la 11.05.2021
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Pasta de ardei copt
Ardeiul se spală, se coace si se curata de pielita, cotor si seminte. Se trece ardeiul prin blender. Se pune uleiul la incins. Se adaugă pasta de ardei, mustarul, mierea, boabele de piper, foile de dafin. Se fierbe la foc mic, până ce uleiul se ridica...
Gogosari in otet, la rece
Gogosarii se spală și se curata de cotoare si seminte. Se taie in 4 sau mai multe bucati, in functie de cât de mari sunt ardeii. Se pun intr-un vas incapator, se pun restul ingredientelor peste ardei si se lasa la rece până a doua zi. Se mai amesteca din...
Roșii în suc propriu
Roșiile se spală, curăță și taie. Se adaugă sarea și se amesteca pana aceasta din urma se topește. Se pun în borcane, se sterilizează cca 1 : 30 min din momentul fierberii. Se lasă să se răcească în vasul în care au fiert, și se...
Ardei iute în oțet
Ardeii se spală, se așează în borcane. În fiecare borcan se pune 1 lg zahar, 1 lg sare și se completează cu oțet. Se capseaza borcanele și se depozitează în cămară. Poftă buna!
Zacusca de vinete
Coci vinetele,ardeii , le cureti si le lasi la scurs. Toci marunt ceapa si o calesti in ulei. Ardeii si vinetele le dai prin masina de tocat apoi le pui in cratita cu ceapa. Adaugi si sucul de rosii, potrivesti gustul de sare si piper si lasi zacusca sa fiarba pana se ridica uleiul la...
Ketchup
Intr-o oala se pune la fiert apa cu otet si toate mirodeniile (in afara de piper macinat si nucsoara). Se fierbe pana ramane jumatate din cantitatea de apa. Zeama se strecoara print-o sita deasa. Bulionul se dilueaza cu zeama strecurata, se amesteca cu mierea de albine, se pune piperul macinat si...