Se aleg ardei sanatosi, se taie un capacel in jurul coditei, se scot semintele si se curata de vinisoarele din interior. Se oparesc 10 min in apa clocotita, se scot apoi si se lasa sa se scurga. Zarzavaturile se rad, iar ciupercile se toaca marunt si se calesc in ulei, se adauga orezul, 2 pahare...
Faina se cerne si se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga laptele caldut si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (cca 40 min).
Dupa ce a crescut aluatul, se pune pe masa de lucru si se imparte in doua bile. Fiecare bila se imparte in 3...
Legumele se curata,se spala si se taie cubulete.
Se pune intr-o cratita uleiul, se adauga ceapa si morcovul si se calesc;se adauga vinul si cartofii taiati cubulete,sarea si dafinul. Se fierb la foc domol, iar la sfarsit se adauga patrunjelul si cimbrul.
Puiul se pune la fiert in apa cu sare. Se adauga zarzavatul curatat(mai putin cartofii). In timpul fierberii se spumeaza de cate ori este nevoie.
Dupa ce a fiert carnea, supa se strecoara intr-un alt vas si in ea se introduc cartofii taiati cubulete si morcovii taiati cubulete, se mai fierbe...
Painea se pune sa se inmoaie.
Icrele se amesteca cu zeama de lamaie si miezul de paine stors bine, apoi se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca continuu, pana se intaresc si la sfarsit se adauga ceapa tocata marunt.
Galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul si faina, se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca cu o spatula de jos in sus. Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu.
Dupa ce s-a copt o rulam si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit se desface foaia usor, se...
Macaroanele se fierb in apa cu sare si ulei, se scurg bine si se pun intr-un castron; se adauga branza rasa , ouale batute, zaharul, zaharul vanilat, stafidele si se amesteca bine. Se pun in tava unsa cu unt si se baga in cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte(apa) caldut si se 10 min la loc caldut.
Ouale se bat cu zaharul sarea si esenta pana se albesc.
Faina se cerne intr-un bol , se adauga drojdia, ouale si laptele, se omogenizeaza iar la sfarsit se aduga putin ulei. Se lasa la loc caldut pana...
Legumele se curata si se taie marunt. Intr-o craticioara se pune uleiul cu un cub de unt si cand incepe sa sfaraie se adauga legumele, orezul,sarea pasta de rosii si apa. Se lasa pe foc pana scade, se adauga verdeata si se mai lasa 2 min pe foc. Se stinge focul si se pune cubul de unt...
Se pune laptele la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga fulgii in ploaie. Se lasa cca 8 min pe foc amestecan continuu.
Se serveste cu dulceata de cirese.
Am omogenizat faina cu drojdia, sarea ,coaja de lamaie si mierea apoi am adaugat laptele caldut amestecat cu untul. Se lasa la crecut 20 min. Intre timp se omogenizeaza faina cu untul.
Dupa ce a crescut alauatul se imparte in 3 ; fiecare bila se intinde se unge cu untul se impacheteaza si se...
Ouale se bat cu sarea, zaharul, laptele, apa minerala, faina se adauga trepatat iar la final se adauga untul (ulei).
Se incinge tigaia pt clatite se unge cu putin ulei si se pune un polonic mic de aluat. Se coace 2 min dupa care se intoarce si se mai coace 1 min.
Se procedeaza la fel si pt...
Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu drojdia , sarea si apa calduta ; se omogenizeaza toate si la sfarsit se adauga putin ulei. Se lasa la dospit 15-20 min.
Intre timp se taie cubulete carnaciorul, ciupercile si castraveciorul. Ceapa se taie rondele iar pasta de rosii se amesteca...
Faina se pune intr-un bol si se amesteca cu sarea si drojdia.
Se adauga apa calduta si se framanta pana devine un aluat moale, dar nu lipicios(daca este nevoie se mai adauga faina sau apa, in functie de tipul fainii ).
Se lasa 30-40 min la dospit (pana isi dubleaza volumul)....
Pestele se curata si se spala bine , se taie bucati.
Condimentele pentru peste se amesteca cu mararul si oregano.
Se trece fiecare bucata de peste prin amestecul de condimente si se pune intr-un vas pt cuptor. Se stropeste cu putin ulei si o canuta de apa.
Se baga in cuptorul...
Ardei umpluti cu orez si ciuperci
Se aleg ardei sanatosi, se taie un capacel in jurul coditei, se scot semintele si se curata de vinisoarele din interior. Se oparesc 10 min in apa clocotita, se scot apoi si se lasa sa se scurga. Zarzavaturile se rad, iar ciupercile se toaca marunt si se calesc in ulei, se adauga orezul, 2 pahare...
Paine de casa
Faina se cerne si se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga laptele caldut si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (cca 40 min). Dupa ce a crescut aluatul, se pune pe masa de lucru si se imparte in doua bile. Fiecare bila se imparte in 3...
Mancare de cartofi
Legumele se curata,se spala si se taie cubulete. Se pune intr-o cratita uleiul, se adauga ceapa si morcovul si se calesc;se adauga vinul si cartofii taiati cubulete,sarea si dafinul. Se fierb la foc domol, iar la sfarsit se adauga patrunjelul si cimbrul.
Supa cu taitei de casa
Puiul se pune la fiert in apa cu sare. Se adauga zarzavatul curatat(mai putin cartofii). In timpul fierberii se spumeaza de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea, supa se strecoara intr-un alt vas si in ea se introduc cartofii taiati cubulete si morcovii taiati cubulete, se mai fierbe...
Maioneza rapida
Se pun toate ingredientele intr-un vas inalt (cana de plastic) si se mixeaza pana se intareste maioneza (cca 15 sec).
Salata de icre
Painea se pune sa se inmoaie. Icrele se amesteca cu zeama de lamaie si miezul de paine stors bine, apoi se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca continuu, pana se intaresc si la sfarsit se adauga ceapa tocata marunt.
Iaurt cu capsuni
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza.
Cod prajit
Pestele se curata,se portioneaza si se spala. Malaiul se amesteca cu sarea si piperul. Se trece pestele prin malai si se prajeste in ulei.
Rulada cu frisca si cirese
Galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul si faina, se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca cu o spatula de jos in sus. Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu. Dupa ce s-a copt o rulam si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se desface foaia usor, se...
Budinca de macaroane cu branza si stafide
Macaroanele se fierb in apa cu sare si ulei, se scurg bine si se pun intr-un castron; se adauga branza rasa , ouale batute, zaharul, zaharul vanilat, stafidele si se amesteca bine. Se pun in tava unsa cu unt si se baga in cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Salata de varza
Se toaca varza, morcovul se da pe razatoare, mararul se toaca marunt. Se pun intr-un bol si se amesteca cu uleiul sarea si zeama de lamaie.
Gogosi pufoase
Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte(apa) caldut si se 10 min la loc caldut. Ouale se bat cu zaharul sarea si esenta pana se albesc. Faina se cerne intr-un bol , se adauga drojdia, ouale si laptele, se omogenizeaza iar la sfarsit se aduga putin ulei. Se lasa la loc caldut pana...
Orez cu legume
Legumele se curata si se taie marunt. Intr-o craticioara se pune uleiul cu un cub de unt si cand incepe sa sfaraie se adauga legumele, orezul,sarea pasta de rosii si apa. Se lasa pe foc pana scade, se adauga verdeata si se mai lasa 2 min pe foc. Se stinge focul si se pune cubul de unt...
Lapte cu fulgi de ovaz
Se pune laptele la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga fulgii in ploaie. Se lasa cca 8 min pe foc amestecan continuu. Se serveste cu dulceata de cirese.
Cornuri pufoase
Am omogenizat faina cu drojdia, sarea ,coaja de lamaie si mierea apoi am adaugat laptele caldut amestecat cu untul. Se lasa la crecut 20 min. Intre timp se omogenizeaza faina cu untul. Dupa ce a crescut alauatul se imparte in 3 ; fiecare bila se intinde se unge cu untul se impacheteaza si se...
Clatite umplute cu crema de urda
Ouale se bat cu sarea, zaharul, laptele, apa minerala, faina se adauga trepatat iar la final se adauga untul (ulei). Se incinge tigaia pt clatite se unge cu putin ulei si se pune un polonic mic de aluat. Se coace 2 min dupa care se intoarce si se mai coace 1 min. Se procedeaza la fel si pt...
Pizza pur si simplu
Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu drojdia , sarea si apa calduta ; se omogenizeaza toate si la sfarsit se adauga putin ulei. Se lasa la dospit 15-20 min. Intre timp se taie cubulete carnaciorul, ciupercile si castraveciorul. Ceapa se taie rondele iar pasta de rosii se amesteca...
Paine de casa
Faina se pune intr-un bol si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta si se framanta pana devine un aluat moale, dar nu lipicios(daca este nevoie se mai adauga faina sau apa, in functie de tipul fainii ). Se lasa 30-40 min la dospit (pana isi dubleaza volumul)....
Peste in crusta de ierburi si sos
Pestele se curata si se spala bine , se taie bucati. Condimentele pentru peste se amesteca cu mararul si oregano. Se trece fiecare bucata de peste prin amestecul de condimente si se pune intr-un vas pt cuptor. Se stropeste cu putin ulei si o canuta de apa. Se baga in cuptorul...