Pe langa utilitatea sa religioasa, busuiocul contine o sursa importanta de fier, calciu, vitaminaA, vitamina B6, magneziu si potasiu. In plus este cunoscut si in gastronomie, fiind un condiment apreciat pentru savoarea pe care o da mancarurilor....
Se spala gutuile si se indeparteaza cu un prosop uscat puful. Se taie in felii mai groase si se indeparteaza semintele, apoi se dau prin faina; se calesc . pe rand , pe ambel;e parti si apoi se scot pe o hartie absorbanta.
Se caramelizeaza...
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se obtine un unul de consistenta smantanii. Se lasa sa se odihneasca 30 minute.
Intretimp facem umplutura. Ceapa tocata se pune pe foc impreuna cu sunculita. Se adauga pe rand ciupercile, usturoiul si...
Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte caldut. Se lasa sa creasca.
Se cerne faina, dupa care se pune drojdia. Se adauga restul de zahar, vanilia si coaja de lamaie. Se adauga si ouale si se framanta. Se pun iaurtul, esenta de...
La 1 kg de mere razuite pe razatoarea mare se toarna 1 si 1/4 l apa incalzita si 100 gr. zahar. Daca merele sunt mai dulci se pun decat 70 gr. zahar.
La fiecare litru de apa se pun 10 gr. drojdie.
Se pune la loc racorios, intr-un borcan,...
Se spala prunele, se scot samburii fara sa se despice complet, apoi se lasa la scurs.
Se pune untul intr-o tigaie, apoi se adauga pesmetul pe care il rumenim foarte bine.
Se face un aluat din cartofii fierti si pasati foarte bine, pe care...
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate.
Ceapa se taie rondele, cascavalul se taie cubulete, sunculita bucatele mici.
Se adauga laptele caldut, untul topit si se amesteca bine pana se obtine o compozitie legata.
Se pun in...
Magazinele cu produse gourmet ne ofera o gama foarte variata de produse necesare obtinerii unor arome speciale ale preparatelor noastre. Dezavantajul este ca au preturi destul de mari. Dar, anumite produse se pot prepara foarte simplu...
Se face aluatul fraged si se lasa la frigider cca 30 minute. Dovleceii se taie rondele, se pun pe foc si apoi se adauga ardeiul tocat marunt si sunculita. Se lasa sa scada tot lichidul, apoi se iau de pe foc si se lasa la racit.
Se bat ouale...