Se curata ceapa,ardeiul si ciupercile.Intr o cratita se pune ulei,se adauga ceapa tocata ,ardeiul gras tocat marunt,ciupercile tocate feliute si se calesc.Se adauga boia dulce de ardei si apa.Se lasa sa fiarba.facem ingrosala din 3 linguri de faina si lapte,adaugam din cratita,amestecam si punem...
Se spala spanacul si macrisul in mai multe ape.Se pune pe foc o oala cu 4 litri de apa si se adauga slaninuta taiata si se lasa sa fiarba .
Intre timp se face rantasel :intr o tigaie se pune ulei se adauga o lingura de faina alba,se adauga usturoiul pisat si se caleste un pic.Se stinge focul...
Se toaca marunt ciupercile si coditele,se adauga carnea tocata,usturoi,pasta de ardei,oul,cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mici,piper,sare si pesmet.
Se amesteca toate si se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins .
Se taie carnea de miel ca pt friptura ,se presara sare,piper. intr o tava ulei se aseaza bucatile de carne se pune o cana de apa si una de vin alb si se da la cuptor .se intoarce o data carnea si se mai lasa pana este gata.
Se face o mamaliga din apa,malai si sare.Se pune intr o cratita putin ulei cat sa acopere fundul cratitei ,se pune in straturi mamaliga si branza ,ultimul starat sa fie de mamaliga.Se acopera cu smantana si se da la cuptor sa se gratineze.
Se spala carnea de pui.Intr-o cratita se pune la calit ceapa tocata marunt,se adauga ardeiul gras sau pasta de ardei ,se adauga carnea de pui si se lasa sa se caleasca.Se pune un pic de boia de ardei si se pune apa sa acopere carnea .Se lasa sa fiarba .cand carnea e fiarta se face o ingroseala...
se curata sfecla si se da prin razatoarea cu ochiuri mari.Se presara sare,piper.Se adauga otet dupa gust si ulei de masline .se amesteca si se serveste simpla sau ca si salata.
se amesteca branza de vaca cu smantana si cu untul pana se obtine o pasta ,se adauga sare ,piper,boia dulce si chimin macinat si se amesteca.cu aceasta pasta se umplu ardeii curatati de cotoare,si apoi se dau la rece pt o ora .se taie felii rotunde si se aseaza pe farfurie.
Se taie carnea de porc in bucati si se pune in punga,se adauga cartofii curatati si taiati in 4 se adauga condimentele din punga knorr se leaga si se pune punga intr o tava ,se face niste gauri cu o scobitoare deasupra si se da la cuptorul incalzit timp de 70 de min.Cand e gata se scoate din...
se taie pieptul de pui fasii si se condimenteaza .se pregateste pt pane:2 oua se bat cu furculita se adauga faina in ploaie se condimenteaza ,si se face un aluat ca de clatite. Fasiile de pui se dau prin aluat apoi prin susan sau mac si se prajesc in baie de ulei.
ciupercile se curata si se pun la fiert.cand sunt fierte se scurg de apa si se toaca marunt .pana se racesc se face maioneza din 2 oua galbenusuri se pune smantana se adauga sare si piper si se adauga peste ciupercile tocate.
se pune puiul la fiert in 4l de apa .se ia spuma,cand e carnea pe jumatate fiarta se adauga o ceapa,morcovii taiati in 4 ,patrunjelul si telina radacina.cand toate ingredientele s au fiert se stracoara supa si se pune pe foc. se pregatesc galustile din 2 oua ,gris si ulei .cand da supa in...
se spala creierul in apa rece .se pune la calit ceapa taiata solzisori,si se lasa sa se rumeneasca,cand e sticloasa se adauga creierul si se amesteca pana se prajeste si el.se adauga sare ,piper si un pic de boia la sfarsit si gata.
Tocanita de ciuperci
Se curata ceapa,ardeiul si ciupercile.Intr o cratita se pune ulei,se adauga ceapa tocata ,ardeiul gras tocat marunt,ciupercile tocate feliute si se calesc.Se adauga boia dulce de ardei si apa.Se lasa sa fiarba.facem ingrosala din 3 linguri de faina si lapte,adaugam din cratita,amestecam si punem...
Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata
Se spala spanacul si macrisul in mai multe ape.Se pune pe foc o oala cu 4 litri de apa si se adauga slaninuta taiata si se lasa sa fiarba . Intre timp se face rantasel :intr o tigaie se pune ulei se adauga o lingura de faina alba,se adauga usturoiul pisat si se caleste un pic.Se stinge focul...
Chiftelute cu carne si ciuperci
Se toaca marunt ciupercile si coditele,se adauga carnea tocata,usturoi,pasta de ardei,oul,cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mici,piper,sare si pesmet. Se amesteca toate si se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins .
Friptura de miel la cuptor
Se taie carnea de miel ca pt friptura ,se presara sare,piper. intr o tava ulei se aseaza bucatile de carne se pune o cana de apa si una de vin alb si se da la cuptor .se intoarce o data carnea si se mai lasa pana este gata.
mamaliga cu branza si smantana
Se face o mamaliga din apa,malai si sare.Se pune intr o cratita putin ulei cat sa acopere fundul cratitei ,se pune in straturi mamaliga si branza ,ultimul starat sa fie de mamaliga.Se acopera cu smantana si se da la cuptor sa se gratineze.
tocanita de pui
Se spala carnea de pui.Intr-o cratita se pune la calit ceapa tocata marunt,se adauga ardeiul gras sau pasta de ardei ,se adauga carnea de pui si se lasa sa se caleasca.Se pune un pic de boia de ardei si se pune apa sa acopere carnea .Se lasa sa fiarba .cand carnea e fiarta se face o ingroseala...
salata de sfecla rosie cruda
se curata sfecla si se da prin razatoarea cu ochiuri mari.Se presara sare,piper.Se adauga otet dupa gust si ulei de masline .se amesteca si se serveste simpla sau ca si salata.
Ardei umpluti cu branza
se amesteca branza de vaca cu smantana si cu untul pana se obtine o pasta ,se adauga sare ,piper,boia dulce si chimin macinat si se amesteca.cu aceasta pasta se umplu ardeii curatati de cotoare,si apoi se dau la rece pt o ora .se taie felii rotunde si se aseaza pe farfurie.
Friptura de porc cu usturoi si cartofi la cuptor
Se taie carnea de porc in bucati si se pune in punga,se adauga cartofii curatati si taiati in 4 se adauga condimentele din punga knorr se leaga si se pune punga intr o tava ,se face niste gauri cu o scobitoare deasupra si se da la cuptorul incalzit timp de 70 de min.Cand e gata se scoate din...
Piept de pui pane
se taie pieptul de pui fasii si se condimenteaza .se pregateste pt pane:2 oua se bat cu furculita se adauga faina in ploaie se condimenteaza ,si se face un aluat ca de clatite. Fasiile de pui se dau prin aluat apoi prin susan sau mac si se prajesc in baie de ulei.
Salata de ciuperci cu maioneza
ciupercile se curata si se pun la fiert.cand sunt fierte se scurg de apa si se toaca marunt .pana se racesc se face maioneza din 2 oua galbenusuri se pune smantana se adauga sare si piper si se adauga peste ciupercile tocate.
Supa de pui cu galuste
se pune puiul la fiert in 4l de apa .se ia spuma,cand e carnea pe jumatate fiarta se adauga o ceapa,morcovii taiati in 4 ,patrunjelul si telina radacina.cand toate ingredientele s au fiert se stracoara supa si se pune pe foc. se pregatesc galustile din 2 oua ,gris si ulei .cand da supa in...
Mincare cu creier
se spala creierul in apa rece .se pune la calit ceapa taiata solzisori,si se lasa sa se rumeneasca,cand e sticloasa se adauga creierul si se amesteca pana se prajeste si el.se adauga sare ,piper si un pic de boia la sfarsit si gata.