Condimente

 Cauta » 

Hasmatuchi

Postat de: Bucataras in Condimente

Este un patrunjel mai parfumat, aduce cu aroma de anason. Se potriveste la preparatele cu oua, pasare, creveti si salata.Citeste continuarea

Fenicul

Postat de: Bucataras in Condimente

Are o aroma asemanatoare cu anasonul, care se potriveste foarte bine cu carnea de peste sau de porc.Citeste continuarea

Enibahar

Postat de: Bucataras in Condimente

Desi este un condiment de sine statator, dupa gust pare a fi un amestec de scortisoara, nucsoara, ghimbir si piper. Se adauga in mincaruri pentru a le face picanteCiteste continuarea

Dafin

Postat de: Bucataras in Condimente

Are o aroma intensa, lemnoasa, ce se asorteaza cu carnea, supele si tocanele. Frunzele se adauga la inceputul gatirii mincarurilor, ca sa-si raspindeasca aroma. La sfirsit se scot din mincare.Citeste continuarea

Cuisoare

Postat de: Bucataras in Condimente

Se folosesc in impanarea jambonului inainte de preparare. Se adauga la punch, alaturi de cidru. Cuisoarele pisate se adauga in prajituri sau budinciCiteste continuarea

Coriandru

Postat de: Bucataras in Condimente

Coriandru sau cilantro (varianta mexicana). Frunzele verzi, proaspete, sint foarte aromate. Sint folosite in bucataria mexicana si cea orientala. Semintele macinate se folosesc in mincaruri cu...Citeste continuarea

Cimbru

Postat de: Bucataras in Condimente

Are o aroma discreta, picanta, care se asorteaza cu morcovii, ciupercile, salata, carnea de porc, miel, vita, pasare si peste gras. Este foarte gustos in supe si tocaneCiteste continuarea

Chives

Postat de: Bucataras in Condimente

Dau o aroma de ceapa dulce in salate si sosuri. Sint plante perene, usor de cultivat. Se pot cumpara proaspete, congelate sau uscate la rece.Citeste continuarea

Chimion

Postat de: Bucataras in Condimente

Chimion (seminte) sint mici si aromate, avind un parfum asemanator anasonului. Dau un plus de aroma si o textura ca de alune cind sint adaugate in piine, chec, brinzeturi, alaturi de legume sau de...Citeste continuarea

Cardamon

Postat de: Bucataras in Condimente

Se obtine prin presarea semintelor unei plante indiene, apartinind familiei ghimbirului. Este un condiment folosit la mincarurile cu curry si la cele pregatite la cuptorCiteste continuarea

Busuioc

Postat de: Bucataras in Condimente

Busuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă din genul Ocimum, familia Lamiaceae. Este o plantă ierboasă originară din Asia tropicală.Citeste continuarea

Anason

Postat de: Bucataras in Condimente

Are o aroma licoroasa, fiind folosit la prepararea prajiturilor si a checurilor. Semintele de anason se folosesc cu fructe sau varza. Anasonul stea este un condiment similar din Orientul indepartat.Citeste continuarea

Patrunjelul

Postat de: Bucataras in Condimente

Patrunjelul contine uleiuri esentiale si flavonoizi. De asemenea e bogat in vitaminele A si C, fier, calciu si potasiu.Citeste continuarea

Ghimbir

Postat de: Bucataras in Condimente

Folosit mult in bucataria asiatica, ghimbirul este un ingredient obisnuit in preparatele dulci si picante. Radacina proaspata de ghimbir se curata de coaja , se rade, apoi se adauga in mancaruri de...Citeste continuarea

 Cauta » 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]