Hasmatuchi
Postat de: Bucataras in CondimenteEste un patrunjel mai parfumat, aduce cu aroma de anason. Se potriveste la preparatele cu oua, pasare, creveti si salata.Citeste continuarea
Fenicul
Postat de: Bucataras in CondimenteAre o aroma asemanatoare cu anasonul, care se potriveste foarte bine cu carnea de peste sau de porc.Citeste continuarea
Enibahar
Postat de: Bucataras in CondimenteDesi este un condiment de sine statator, dupa gust pare a fi un amestec de scortisoara, nucsoara, ghimbir si piper. Se adauga in mincaruri pentru a le face picanteCiteste continuarea
Dafin
Postat de: Bucataras in CondimenteAre o aroma intensa, lemnoasa, ce se asorteaza cu carnea, supele si tocanele. Frunzele se adauga la inceputul gatirii mincarurilor, ca sa-si raspindeasca aroma. La sfirsit se scot din mincare.Citeste continuarea
Cuisoare
Postat de: Bucataras in CondimenteSe folosesc in impanarea jambonului inainte de preparare. Se adauga la punch, alaturi de cidru. Cuisoarele pisate se adauga in prajituri sau budinciCiteste continuarea
Coriandru
Postat de: Bucataras in CondimenteCoriandru sau cilantro (varianta mexicana). Frunzele verzi, proaspete, sint foarte aromate. Sint folosite in bucataria mexicana si cea orientala. Semintele macinate se folosesc in mincaruri cu...Citeste continuarea
Cimbru
Postat de: Bucataras in CondimenteAre o aroma discreta, picanta, care se asorteaza cu morcovii, ciupercile, salata, carnea de porc, miel, vita, pasare si peste gras. Este foarte gustos in supe si tocaneCiteste continuarea
Chives
Postat de: Bucataras in CondimenteDau o aroma de ceapa dulce in salate si sosuri. Sint plante perene, usor de cultivat. Se pot cumpara proaspete, congelate sau uscate la rece.Citeste continuarea
Chimion
Postat de: Bucataras in CondimenteChimion (seminte) sint mici si aromate, avind un parfum asemanator anasonului. Dau un plus de aroma si o textura ca de alune cind sint adaugate in piine, chec, brinzeturi, alaturi de legume sau de...Citeste continuarea
Cardamon
Postat de: Bucataras in CondimenteSe obtine prin presarea semintelor unei plante indiene, apartinind familiei ghimbirului. Este un condiment folosit la mincarurile cu curry si la cele pregatite la cuptorCiteste continuarea
Busuioc
Postat de: Bucataras in CondimenteBusuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă din genul Ocimum, familia Lamiaceae. Este o plantă ierboasă originară din Asia tropicală.Citeste continuarea
Anason
Postat de: Bucataras in CondimenteAre o aroma licoroasa, fiind folosit la prepararea prajiturilor si a checurilor. Semintele de anason se folosesc cu fructe sau varza. Anasonul stea este un condiment similar din Orientul indepartat.Citeste continuarea
Patrunjelul
Postat de: Bucataras in CondimentePatrunjelul contine uleiuri esentiale si flavonoizi. De asemenea e bogat in vitaminele A si C, fier, calciu si potasiu.Citeste continuarea
Ghimbir
Postat de: Bucataras in CondimenteFolosit mult in bucataria asiatica, ghimbirul este un ingredient obisnuit in preparatele dulci si picante. Radacina proaspata de ghimbir se curata de coaja , se rade, apoi se adauga in mancaruri de...Citeste continuarea