publicat la 02.02.2013
publicat la 07.12.2012
publicat la 28.10.2012
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Spanac-crema cu ochiuri
Spanacul daca e verde se spala si se toaca foarte marunt (preferabil cu blenderul). Daca e congelat, nu e cazul. Untul se pune la topit intr-o craticioara. Intre timp, amestecam bine faina cu laptele, apoi turnam peste unt. Amestecam cu telul de mamaliga, sa nu se faca cocoloase. Daca mai e...
Leurda in sos bechamel
Leurda, fara codite, se spala bine si se taie mai marunt. Nu se mixeaza, pt ca nu e nici pe departe la fel de gustoasa. Va zic din proprie experienta. Untul se pune intr-o tigaie la foc mic. Cand s-a topit, se adauga faina subtiata cu putin lapte. Adaugam apoi si restul de lapte si amestecam...
Ardei copti umpluti cu cascaval , in sos de salvie la cuptor
Se baga cate o bucata de cascaval in fiecare ardei si se sareaza. Pe fundul unei tavi se pun cateva bucatele mici de unt si cateva firisoare de salvie. Se pun deasupra ardeii. Peste ei se pun iarasi bucatele de unt si salvie tocata marunt. Optional, langa ardei se pun si bucatele de piept de...
Fasole grasa cu legume si carnati trandafir
Se fierbe fasolea. Prima apa se arunca si se pune iar la fiert in apa clocotita, adaugand 1 morcov intreg si 1 ceapa+ dafinul. Cand e aproape fiarta, adaugam si sare. Intre timp, tocam ceapa si ardeii si ii calim in 2 linguri de ulei, la foc slab.Cand legumele sunt calite, adaugam rosiile...
Tocanita de cartofi
O sa va explic asa cum mi-a explicat ea. Pui intr-o oala incapatoare cartofii curatati de coaja si taiati rondele, cu o parte mai subtire si una mai groasa. Capetele subtiri o sa se sfarame si o sa dea consistenta mancarii, iar cele groase o sa-i dea aspect..:)) Tai si morcovul rondele...
Dovlecel pane rapid
Taiati dovleceii in felii de 1/2 cm grosime. Sarati-i si lasati-i sa stea intr-o strecuratoare vreo 20 minute,cel putin, ca sa-si lase apa si ca se se mai inmoaie. Intre timp bateti ouale cu putina sare,adaugati piper, vegeta, usturoi granulat si apoi faina+ 1 lingura de apa. Dati fiecare...
Legume pane la Hot-pan
Se curata legumele. Conopida se fierbe vreo 10 minute. Vinetele se pun la copt pe plita aprox. 5 minute, dupa care se taie toate legumele sub forma dorita si se condimenteaza cu sare si piper, pe ambele parti. Se bat ouale, apoi se adauga condimentele si faina. Se dau pe rand toate legumele...
Clatite din dovlecei
Dovlecelul se da pe razatoarea mare si apoi se stoarce de apa. Din celelalte ingrediente se face un aluat ca de clatite, care se amesteca cu dovlecelul ras. Se unge tigaia de teflon cu foarte putin unt, doar o data, la prima clatita, apoi nu mai e nevoie, pt ca au ulei in compozitie. Se coc...
Ghiveci de legume picant
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune la calit la foc foarte mic cu cateva linguri de ulei si se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lege. Intre timp, se curata ardeii si se taie marunt. Cand ceapa e calita, adica e inmuiata de tot (asta dupa vreo jumatate de ora de cand a...