publicat la 30.01.2014
publicat la 30.01.2014
publicat la 27.08.2013
Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!
Bucataras.ro
[email protected]
Burek cu branza de burduf
Umplutura: Amestecam branza rasa, 2 oua batute si 150ml de smantana. Intr-o tava unsa cu unt intindem 4 foi,pe ultima de sus o ungem cu ulei,apoi punem un sfert de umplutura. Alternam tot cate 4 foi si umplutura, ultimul rand sa fie de foi. (Eu am facut doar 3 randuri a cate 4...
Cartofi taranesti
Se fierb cartofii in coaja.Se lasa la racit,apoi se taie cubulete mici.(Eu i`am dat pe razatoare).Se bat ouale ca si la omleta,se amesteca cu smantana ,apoi cu cartofii.Se condimenteaza,se pune intr-o tava unsa cu putin ulei.Deasupra se rade cascavalul.Se da la cuptor pana rumeneste 10-15 min....
Mousse de ton
Se scurge bine tonul, se toaca marunt ceapa. Untul se amesteca cu tonul, ceapa si sucul de lamaie dupa gust. Se potriveste de sare. Nu am mixat, fiindca imi place ca ceapa sa fie mai maricica. Se poate orna cu masline,dar eu nu am avut:(
Tarta cu legume
Punem la fiert cartofii in coaja,in apa cu sare .Cand sunt gata ii scoatem,decojim si ii taiem cubulete. Taiem salamul si ardeiul bucatele,rondele ceapa.Dam pe razatoarea mare branza. Batem albusurile cu sare si piper dupa gust,apoi punem ...
Cartofi copti cu smantana
Spalam cartofii si ii punem pe gratar. Se lasa cam 40 50 minute. Cand sunt gata se curata si se servesc cu smantana si sare.
Un fel de cartofi taranesti
Se fierb cartofii cuburi in apa cu sare.Intr`o tigaie se pune ceapa la calit cu sunca ,ardeiul si porumbul.Condimentam cu sare,piper, boia.Dupa 5 minute adaugam bulionul.Mai lasam cateva minute si luam deoparte. Peste cartofi se pune un cubulet de unt si patrunjel ,apoi se adauga amestecul de...
Mamaliga cu branza
Se pune apa la fiert cu putina sare.Se adauga malaiul ploaie,se amesteca la foc mic 15 min. Intr-o cratita se pune putin ulei pe fund si cu o lingura se completeaza cu mamaliga.Un strat mamaliga,unul de branza si kaizer ,ultimul fiind tot de branza.Se da la cuptorul preincalzit 15 -20 minute....
Mic dejun
Se prepara ochiurile. Se decoreaza dupa bunul plac.
Ciuperci Umplute
Curatam ciupercile le spalam si le punem la scurs.Separat tocam cam trei sferturi din coditele ciupercilor, ceapa , ardeiul si le calim intr-o tigaie cu ulei de masline...lasam 5 minute apoi adaugam si sunca taiata si amestecam.Asezonam cu sare piper ,boia si patrunjel.Ciupercile le punem...
Garnitura de orez sarbesc
Se toaca ceapa si se caleste usor in ulei incins. Se pun apoi ardeii cubulete, orezul si morcovul tocat. Lasam 5 minute pe foc. Se pune totul intr-un vas termorezistent, se asaza deasupra felii de carnacior usor prajite, se acopera cu 600 ml apa sau supa de legume si dam la cuptor. Se...
Tocanita de ciuperci
Se taie ceapa si se caleste in ulei.Se lasa pe foc mic sa se inchida putin la culoare ,dupa care adaugam ciupercile.Se lasa la calit 5 minute..apoi acoperim cu apa..Se lasa sa fiarba cca 10 -15minute.Punem putina vegeta. Facem maglavaisu din 2 linguri de faina si lapte..eu am mai completat si...
Dovlecei la cuptor
Se taie rondele dovleceii,branza se rade,se amesteca cu ouale,smantana si mararul.Intr-o tava punem un strat dovlecei,apoi branza,ultimul strat sa fie de dovlecei.Se da la cuptor 45 min..inainte sa fie gata ornam cu rosii si mozzarela.
Ciupercute & Buburuze simple
Se fierb ouale.Se curata de coaja si se pun pe frunza de salata.Taiem rosiile pe jumatate,punem capacelele.Facem puncte din maioneza. Buburuze: din maslina facem capul,sprijinim jumate de rosie cu scobitoare,facem cu cutitul gaurele mici sa incapa boabele de piper si e gata.
Spanac cu usturoi
Spanacul se spala , frunza cu frunza si se rup coditele. Apoi se pune la fiert intr-o oala mare ,doar nd fierbe apa.Se lasa la fiert cca 15 de min .Se lasa la racit intr-o strecuratoare,se scurge bine,dupa care se toaca marunt.Intr-o cratita se pun 2 linguri ulei,faina si se lasa 5-10...
Omleta cu branza si ceapa verde
Se bat bine ouale,se pune branza si condimentele ,se amesteca. Se pune intr-o tigaie incinsa, si se serveste cu bucatele de rosii si ceapa verde .
Cartofi frantuzesti
fierb cartofii,ii tai rondele, la fund in tava pun putin ulei si apa amestecata cu putin bulion.rondele de cartofi, un strat de branza rasa ,oua fierte si sunca, si tot asa..ultimul e stratul de cartofi. deasupra am pus oul batut cu smantana si bulion plus niste ardei gras