Ingrediente si mod de preparare blat de pizza pentru doua tavi mari :
Cu un mixer pentru aluat,amestecati 500 g de faina alba cu 7 g de drojdie uscata, 1 lingurita de sare de mare fina si 100 ml de apa calda. Adaugati treptat mai multa apa (pana la 150 ml), pana cand aluatul devine omogen....
Desfacem drojdia in lapte caldut si o amestecam cu zaharul.Lasam la dospit 10 minute.
Intr-un vas incapator,cernem faina,adaugam galbenusurile,sarea si uleiul,apoi smantana si maiaua crescuta.
Framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic.Eu am framantat pana a transpirat coca si a facut...
Se rastoarna fainurile intr-un bol si se amesteca cu drojdia si sarea.
Se adauga apa ,uleiul si mierea . Se amesteca pana se obtine un aluat moale.Adaugam fulgii de secara.
Rasturnam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam 10 minute.Merita sa alocati atata timp, deoarece...
Amestecam fainurile cu sarea si bicarbonatul.Peste ele adaugam,putin cate putin, lapte batut pana se formeaza un aluat usor de modelat.Formam chifle pe care le tavalim prin fulgi de secara.
Strangem usor chifla in mana ca sa se lipeasca semintele de ea.
Le asezam intr-o tava tapetata cu...
Pizza cu prosciutto crudo ( blat,sos,toping)
Ingrediente si mod de preparare blat de pizza pentru doua tavi mari : Cu un mixer pentru aluat,amestecati 500 g de faina alba cu 7 g de drojdie uscata, 1 lingurita de sare de mare fina si 100 ml de apa calda. Adaugati treptat mai multa apa (pana la 150 ml), pana cand aluatul devine omogen....
Chifle si scovergi umplute cu urda si marar
Desfacem drojdia in lapte caldut si o amestecam cu zaharul.Lasam la dospit 10 minute. Intr-un vas incapator,cernem faina,adaugam galbenusurile,sarea si uleiul,apoi smantana si maiaua crescuta. Framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic.Eu am framantat pana a transpirat coca si a facut...
Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)
Se rastoarna fainurile intr-un bol si se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga apa ,uleiul si mierea . Se amesteca pana se obtine un aluat moale.Adaugam fulgii de secara. Rasturnam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam 10 minute.Merita sa alocati atata timp, deoarece...
Chifle graham cu fulgi de secara
Amestecam fainurile cu sarea si bicarbonatul.Peste ele adaugam,putin cate putin, lapte batut pana se formeaza un aluat usor de modelat.Formam chifle pe care le tavalim prin fulgi de secara. Strangem usor chifla in mana ca sa se lipeasca semintele de ea. Le asezam intr-o tava tapetata cu...