Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa, se spumeaza daca e nevoie! Zarzavaturile curatate si spalate se adauga in oala in care fierbe carnea; se pune sare sau vegetta dupa gust.
Ar fi bine sa fiarba la un foc moderat spre mic pentru a ramane supa limpede!
Cand carnea si legumele...
Perisoarele :
Carnea macinata se amesteca cu oul, frunzele de patrunjel, usturoiul, grisul, sare si piper. Se formeaza perisoarele.
Toate legumele (in afara de rosii) se toaca marunt si se pun la calit; cand s-au patruns bine, se adauga apa (~4 litri) si oasele pt ciorba. Se lasa sa fiarba...
Supa de vitel cu taitei
Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa, se spumeaza daca e nevoie! Zarzavaturile curatate si spalate se adauga in oala in care fierbe carnea; se pune sare sau vegetta dupa gust. Ar fi bine sa fiarba la un foc moderat spre mic pentru a ramane supa limpede! Cand carnea si legumele...
Ciorba de perisoare
Perisoarele : Carnea macinata se amesteca cu oul, frunzele de patrunjel, usturoiul, grisul, sare si piper. Se formeaza perisoarele. Toate legumele (in afara de rosii) se toaca marunt si se pun la calit; cand s-au patruns bine, se adauga apa (~4 litri) si oasele pt ciorba. Se lasa sa fiarba...