Se taie bagheta in felii de 1-2 cm grosime, se pensuleaza fiecare felie pe ambele parti cu ulei de masline si se aseaza in tava. Se dau la cuptorul preincalzit cate 2-3 minute pentru fiecare parte. Se scot din cuptor si se freaca cu usturoi,...
Merele se spala, se curata, se dau pe razatoarea mare si se dau la foc potrivit impreuna cu zaharul si scortisoara. Dupa ce au fiert se lasa la racit.
Intr-un vas mai mare se pun ingredientele pentru blat, nu se framanta ci se amesteca bine...
Blat:
Se bat ouale spuma tare, adaugand treptat zaharul, dupa care se adauga faina amestecand usor cu o lingura. Amestecul se toarna intr-o tava se da la foc potrivit 15-20 de minute.
Crema:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele...
Se bat ouale cu zaharul, se adauga praful de sare si esenta de vanilie/zeama de lamaie.
Se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga 5 linguri de ulei, se amesteca, se adauga celelalte 5 linguri, se adauga faina si se mixeaza.
Compozitia...
Se framanta o coca din toate ingredientele adaugate in aceasta ordine, se pune in forme pentru briose cu hartie de copt sau unse cu unt si se dau la foc potrivit 15-20 minute.
Se pudreaza calde.
Kathy a devenit prieten cu CozonaculDolofan