Relatia mea cu turmericul este una relativ noua: am inceput sa-l consum cu buna stiinta doar incepand cu primavara anului 2009, deci de mai bine de 5 ani. Pana atunci, doar indirect, ca majoritatea celor dintre noi care am mancat ani multi curry (cel cat de cat adevarat, nu cel 100% din prafuri,...
Unii dintre voi stiti ca am pornit, impreuna cu Andreea ( Andie's Veggies ) si Dana ( Prajiturici&Alte Dulciuri ), o campanie denumita "10.000 pentru copii" prin care am invitat toata blogosfera culinara romaneasca sa sprijine si sa contribuie, dupa posibilitati, la strangerea...
Damien parca visa. Nu-i venea sa creada, pur si simplu. Ceea ce isi dorise atat de mult era acum real, si era real de ceva vreme.
Statea pe scaunul vechi de lemn, ce parca abia se tinea sa nu se dezmembreze, si privea apusul portocaliu. Il batea usor vantul pe fruntea transpirata. Ii era bine....
Pe Tanase il apucau visele cand si cand insa de fiecare data cand visa ii aparea un lift in cap. Pur si simplu.
Uneori se afla singur in lift si liftul urca si tot urca cu el. Asa cum visa, Tanase parca era totusi constient si se intreba, cu o usoara teama, fiindca altfel stia ca nu avea cum...
Tom si Marry s-au cunoscut odata cu prima furtuna de nisip din '64. De-abia venise octombrie si Tom, ajuns la 73 de ani, tocmai coborase din Greyhound-ul de Wichita ce lasa sau lua de trei ori pe zi oamenii din Pratt. Micuta asezare din preerie era, in fapt, doar o adunatura de case prafuite,...
500.000 de oameni au participat sambata la pranz in centrul Dublinului la cea mai mare parada de Sfantul Patrick organizata in lume. Firesc, fiindca ziua de 17 martie este Ziua Nationala a Irlandei, ziua ocrotitorului Irlandei, Sfantul Patrick.
In fiecare an exista o alta tema a paradei....
Teorema 1 : Imi place mult sa ma uit la ingredientele folosite de oamenii care gatesc, atunci cand citesc retetele lor.
Teorema 2 : Sunt destul de preocupat de dorinta de a inlocui cat mai multe ingrediente artificiale cu unele naturale.
Teorema 3 : Cine ma cunoaste stie ca iubesc...
De la fruct al pacatului la ingredient de baza in alimentatie, de la inalbitor de dinti pana la promotor al sanatatii, marul face parte constant din viata fiecaruia dintre noi. Daca nu il consumam crud, il mancam in produse de patiserie. Daca nu il bem sub forma de suc ajunge sigur in stomacul...
Cine a avut norocul sa ia masa pana acum intr-un restaurant ce detine macar o stea Michelin a avut o mare uimire: mancarea aia cu gust fabulos si prezentare incredibila este gatita...foarte simplu. Un restaurant Michelin nu trebuie sa fie neaparat ancorat in epopeea nitrogenului (azotului),...
Ma gandesc de cateva zile sa scriu acest articol. Fiindca e foarte important, fiindca e foarte intim si fiindca e vorba de o mare iubire pe care o port pentru cineva foarte, foarte cunoscut voua. O stiti cu totii, cei de aici de pe bucataras.ro.
O iubesc atat de mult incat imi aduc aminte...
Turmericul in mancare: intrebuintari in bucatarie
Relatia mea cu turmericul este una relativ noua: am inceput sa-l consum cu buna stiinta doar incepand cu primavara anului 2009, deci de mai bine de 5 ani. Pana atunci, doar indirect, ca majoritatea celor dintre noi care am mancat ani multi curry (cel cat de cat adevarat, nu cel 100% din prafuri,...
Bucatarasi din toate tarile, uniti-va!
Unii dintre voi stiti ca am pornit, impreuna cu Andreea ( Andie's Veggies ) si Dana ( Prajiturici&Alte Dulciuri ), o campanie denumita "10.000 pentru copii" prin care am invitat toata blogosfera culinara romaneasca sa sprijine si sa contribuie, dupa posibilitati, la strangerea...
Povesti colorate (3): Africa lui Damien
Damien parca visa. Nu-i venea sa creada, pur si simplu. Ceea ce isi dorise atat de mult era acum real, si era real de ceva vreme. Statea pe scaunul vechi de lemn, ce parca abia se tinea sa nu se dezmembreze, si privea apusul portocaliu. Il batea usor vantul pe fruntea transpirata. Ii era bine....
Povesti colorate (2): Liftul lui Tanase
Pe Tanase il apucau visele cand si cand insa de fiecare data cand visa ii aparea un lift in cap. Pur si simplu. Uneori se afla singur in lift si liftul urca si tot urca cu el. Asa cum visa, Tanase parca era totusi constient si se intreba, cu o usoara teama, fiindca altfel stia ca nu avea cum...
Povesti colorate (1): Tom si Marry
Tom si Marry s-au cunoscut odata cu prima furtuna de nisip din '64. De-abia venise octombrie si Tom, ajuns la 73 de ani, tocmai coborase din Greyhound-ul de Wichita ce lasa sau lua de trei ori pe zi oamenii din Pratt. Micuta asezare din preerie era, in fapt, doar o adunatura de case prafuite,...
Fotoreportaj bucataras.ro: Parada de Sf. Patrick din Dublin in 20 randuri si 20 poze
500.000 de oameni au participat sambata la pranz in centrul Dublinului la cea mai mare parada de Sfantul Patrick organizata in lume. Firesc, fiindca ziua de 17 martie este Ziua Nationala a Irlandei, ziua ocrotitorului Irlandei, Sfantul Patrick. In fiecare an exista o alta tema a paradei....
Esentele vs. extractele in gatitul nostru zilnic. Caz particular – vanilia
Teorema 1 : Imi place mult sa ma uit la ingredientele folosite de oamenii care gatesc, atunci cand citesc retetele lor. Teorema 2 : Sunt destul de preocupat de dorinta de a inlocui cat mai multe ingrediente artificiale cu unele naturale. Teorema 3 : Cine ma cunoaste stie ca iubesc...
10 lucruri INEDITE despre mere. Le stiai?
De la fruct al pacatului la ingredient de baza in alimentatie, de la inalbitor de dinti pana la promotor al sanatatii, marul face parte constant din viata fiecaruia dintre noi. Daca nu il consumam crud, il mancam in produse de patiserie. Daca nu il bem sub forma de suc ajunge sigur in stomacul...
Reinventarea gatitului simplu
Cine a avut norocul sa ia masa pana acum intr-un restaurant ce detine macar o stea Michelin a avut o mare uimire: mancarea aia cu gust fabulos si prezentare incredibila este gatita...foarte simplu. Un restaurant Michelin nu trebuie sa fie neaparat ancorat in epopeea nitrogenului (azotului),...
O declaratie sincera de dragoste: bagheta frantuzeasca
Ma gandesc de cateva zile sa scriu acest articol. Fiindca e foarte important, fiindca e foarte intim si fiindca e vorba de o mare iubire pe care o port pentru cineva foarte, foarte cunoscut voua. O stiti cu totii, cei de aici de pe bucataras.ro. O iubesc atat de mult incat imi aduc aminte...