Cel mai bine este sa prepari mai intai crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand ajunge la punctul de fierbere adauga ciocolata alba rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste ciocolata, apoi...
ASUL 1: dizolvarea drojdiei
Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald cca 5-10 min pana incepe sa se umfle.
PASUL 2: amesteca ingredientele uscate
Cerne faina intr-un bol incapator. Cerne si zaharul pudra...
Dulceata de capsuni reteta
Mai intai trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Eu le-am pregatit deja!
Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc...
Mixeaza albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare pana obtii o bezea. Amesteca intr-un castron branza de vaci cu smantana, galbenusurile, ciocolata topita si racita, vanilia si coaja de portocala.
Adauga apoi faina amestecata cu...
Pentru aluatul de cozonac eu voi pune ingredientele la framantat intr-un robot de bucatarie, dar poti framanta si cu mana!
Mai intai dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si lasa maiaua la dospit 10-15 minute. Pune in vasul robotului untul...
Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10 minute. Pune in vasul robotului untul topit, ouale batute, restul de zahar, un praf de sare, coaja...
Incalzeste putin cei 350 ml de lapte si dizolva drojdia in acesta; adauga 2 linguri de faina peste si amesteca pana obtii o compozitie omogena; pune aceasta maia intr-un castron incapator si las-o la caldura timp de 10 minute. Cerne restul de faina, Adauga sare pe deasupra si amesteca. Cu...
In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta de vanilie. Amesteca pana obtii o compozitie omogena. Amesteca faina cu un varf...
1. Taie 1 avocado pe jumatate, scobeste fructul folosind o lingura si paseaza-l cu o furculita. Pune-l intr-un pahar larg cu picior.
2. Spala capsunii sub jetul de apa si taie-le in bucati de cate 6 cuburi. Adauga-le peste pasta obtinuta din avocado.
3. Stoarce zeama de la lamaia verde si...
1. Incalziti In prealabil cuptorul la 200°C. Frecati margarina si zaharul cu mixerul electric pana cand obtineti o crema galben pal, pufoasa. Adaugati oul, cerealele Nestlé Fitness, coaja rasa de portocale si laptele concentrat. Amestecati bine.
2. Intr-un vas mediu, cerneti...
1. Amestecati ingredientele pentru crusta si presati-le intr-o tava unsa si presarata cu faina. Coaceti crusta timp de 8 minute in cuptorul incalzit la 180°C.
2. Folosind un mixer mic, amestecati iaurtul, crema de branza, zaharul si esenta de migdale pana obtineti o pasta fina....
1. Spala si curata 3 morcovi si un mar si pune-le deoparte.
2. Intr-un bol de salata amesteca 90g de unt topit, 80g de zahar brun, ½ de lingurita de scortisoara si un praf de sare pana se omogenizeaza compozitia. Adauga zeama de la o portocala, 3 oua, 150g de faina, 50g de faina de...
1. Amesteca 40g de margarina vegetala, 80g de ulei de cocos si 90g de zahar integral. Adauga 180g de faina, 1 lingurita de praf de copt, ½ banana si amesteca din nou. Mai adauga 1 ou (sau 3 linguri de lapte din plante) pana se obtine o compozitie moale.
2. Adauga 15g de nuci pecan...
Vezi aici cum se prepara aluatul: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-65306.html
Preparare mar in aluat
Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm).
Se decojeste marul si se inveleste intr-o fasie de aluat.
Se unge cu...
Este foarte simplu şi rapid: amesteci într-un bol mai mare cu un mixer sau cu un tel ouăle cu zahărul, adaugi coaja de lămâie, esenţa de vanilie, brânza de vaci, crema de brânză şi untul tăiat bucăţele. Adaugi făina şi grişul şi amesteci bine. Ungi o forma de...
Pui făina într-o oală, adaugi ouăle, zahărul vanilat şi sarea, apoi torni lapte sau apă minerală. Amesteci cu un tel până când se omogenizează conţinutul. Dozezi laptele / apa minerală astfel încât aluatul să fie de consistenţa smântânii...
Crema de branza Delaco se bate bine cu zaharul pudra. Se adauga iaurturile si se mixeaza usor. Gelatina hidratata cu apa rece se topeste in baie de abur sau la cuptorul cu microunde si se adauga in compozitia de branza si iaurt. Se bate frisca si se amesteca in compozitie. La final se...
Am lasat aluatul la dezghetat.
Intr-un castron am amestecat branzeturile cu ouale, zaharul, stafidele si esenta de rom.
Am taiat patrate de aluat, iar in mijlocul fiecaruia am pus cate o lingura de branza. Pentru ca branza este usoara ca o crema am impachetat imediat placintelele,...
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o spuma alba. Se pun intr-un recipient care merge la bain-marie. Se adauga faina, apoi spumantul si se amesteca in continuu. Se ia de pe foc cand amestecul spumeaza si are o buna consistenta.
Se monteaza in boluri, se adauga jumatati...
Am pregatit un bol in care am pus crema mascarpone, mierea de albine, smantana si le-am amestecat pana s-au omogenizat bine.
Am pregatit o cafea espresso si dupa ce s-a racit putin am turnat-o peste crema si am incorporat-o.
Am pisat cateva migdale cu sucitorul, nu foarte fin....
Ouale se pun intr-un bol impreuna cu sarea, se mixeaza si se adauga faina. Se amesteca bine.
Se toarna pe rand laptele, apa minerala si uleiul, cate putin, pana se omogenizeaza compozitia de clatite.
Se pune o tigaie la incins la foc potrivit si se unge cu o picatura de ulei.
Se toarna...
Gelatina si toarna peste 100 ml. apa rece si se lasa timp de 10 minute la inmuiat.Apoi se pune la incalzit pe baie de apa amestecand incet pana la dizolvarea totala.
Frisca lichida se bate cu mixerul.Cand incepe sa se omogenizeze se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca....
Puneti apa la fiert cu zaharul si asteptati pina se dizolva iar siropul se leaga bine. Oprit focul si incorporati ciocolata rupta bucati. Dupa ce s-a topit adaugati margarina si laptele praf amestecind energic pentru a nu se forma cocoloase. La final adaugati esenta de rom.
Intindeti un...
Am amestecat crema mascarpone cu smantana si zaharul brun.
Am spalat capsunile si le-am taiat felii, apoi am pus capsunile in crema.
Am asezat pe un platou 3 fursecuri. Fiecare fursec l-am uns cu crema cu capsuni, dupa care l-am acoperit cu un alt biscuit.
Am pudrat fursecurile cu zahar...
Puneti crema de branza intr-un bol si amestecati pana se omogenizeaza.
Adaugati 1-2 linguri de dulceata de mure, amestecati usor.
Puneti cate o lingura plina de crema in fiecare coaja de tarta.
Turnati putina zeama de la dulceata si decorati cu cateva mure.
Se taie pastaia de-a lungul, pe jumatate, se curata de seminte si toate impreuna se pun intr-o craticioara cu frisca lichid, praful de curry si se infierbanta pe foc mic, pana se aduce la punctul de fierbere, dupa care se indeparteaza de pe sursa de caldura si se indeparteaza pastaia de...
Fierbeti intr-o cratita vinul, zaharul, coaja rasa de lamaie, scortisoara, cuisoarele. Adaugati perele intregi, curatate de coaja. Cand perele se inmoaie, luati-le din cratita, indepartati cu grija cotoarele. Lasati vinul pe foc pana cand obtineti un sos gros.
Amestecati gorgonzola,...
Inmuiati smochinele in vinul de Marsala.
Aranjati hartie de copt intr-o tava, in care puneti un strat de gorgonzola gros de 1 cm, un strat de smochine taiate felii, un strat de ricotta si la final un strat de nuci.
Continuati sa aranjati straturi, pana ce umpleti tava....
Blatul: Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce acesta se topeste.
Adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt, imbogateste cu aromele de coaja de lamaie si portocala si-i gata de copt. Poti incorpora cacao, daca preferi (in cazul asta se mai scoate din faina)....
Inainte de a prepara acest aluat e necesar ca toate produsele sa fie foarte reci. intr-un vas se amesteca cu o lingura de lemn foarte minutios untul cu zaharul pudra, se adauga cite putin ouale , care au fost batute in alt vas cu sare , vanilina si faina cernuta in prealabil. Aceste componente se...
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Cel mai bine este sa prepari mai intai crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand ajunge la punctul de fierbere adauga ciocolata alba rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste ciocolata, apoi...
Gogosi pentru pofticiosi cu glazura
ASUL 1: dizolvarea drojdiei Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald cca 5-10 min pana incepe sa se umfle. PASUL 2: amesteca ingredientele uscate Cerne faina intr-un bol incapator. Cerne si zaharul pudra...
Dulceata de capsuni reteta aromata cu vanilie
Dulceata de capsuni reteta Mai intai trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Eu le-am pregatit deja! Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc...
Desert Pasca fara aluat cu ciocolata
Mixeaza albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare pana obtii o bezea. Amesteca intr-un castron branza de vaci cu smantana, galbenusurile, ciocolata topita si racita, vanilia si coaja de portocala. Adauga apoi faina amestecata cu...
Pasca traditionala cu aluat de cozonac
Pentru aluatul de cozonac eu voi pune ingredientele la framantat intr-un robot de bucatarie, dar poti framanta si cu mana! Mai intai dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si lasa maiaua la dospit 10-15 minute. Pune in vasul robotului untul...
Cozonac floare cu nuci crocante
Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10 minute. Pune in vasul robotului untul topit, ouale batute, restul de zahar, un praf de sare, coaja...
Cozonac cu fructe confiate, reteta video
Incalzeste putin cei 350 ml de lapte si dizolva drojdia in acesta; adauga 2 linguri de faina peste si amesteca pana obtii o compozitie omogena; pune aceasta maia intr-un castron incapator si las-o la caldura timp de 10 minute. Cerne restul de faina, Adauga sare pe deasupra si amesteca. Cu...
Desert pasca fara aluat cu branza de vaci
In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta de vanilie. Amesteca pana obtii o compozitie omogena. Amesteca faina cu un varf...
Guacamole cu cereale integrale Nestlé Fitness
1. Taie 1 avocado pe jumatate, scobeste fructul folosind o lingura si paseaza-l cu o furculita. Pune-l intr-un pahar larg cu picior. 2. Spala capsunii sub jetul de apa si taie-le in bucati de cate 6 cuburi. Adauga-le peste pasta obtinuta din avocado. 3. Stoarce zeama de la lamaia verde si...
Briose cu portocale si merisoare
1. Incalziti In prealabil cuptorul la 200°C. Frecati margarina si zaharul cu mixerul electric pana cand obtineti o crema galben pal, pufoasa. Adaugati oul, cerealele Nestlé Fitness, coaja rasa de portocale si laptele concentrat. Amestecati bine. 2. Intr-un vas mediu, cerneti...
Placinta pasiunii
1. Amestecati ingredientele pentru crusta si presati-le intr-o tava unsa si presarata cu faina. Coaceti crusta timp de 8 minute in cuptorul incalzit la 180°C. 2. Folosind un mixer mic, amestecati iaurtul, crema de branza, zaharul si esenta de migdale pana obtineti o pasta fina....
Briose cu morcov si cereale crocante Nestlé Fitness
1. Spala si curata 3 morcovi si un mar si pune-le deoparte. 2. Intr-un bol de salata amesteca 90g de unt topit, 80g de zahar brun, ½ de lingurita de scortisoara si un praf de sare pana se omogenizeaza compozitia. Adauga zeama de la o portocala, 3 oua, 150g de faina, 50g de faina de...
Fursecuri cu cereale integrale Nestlé Fitness si nuci pecan
1. Amesteca 40g de margarina vegetala, 80g de ulei de cocos si 90g de zahar integral. Adauga 180g de faina, 1 lingurita de praf de copt, ½ banana si amesteca din nou. Mai adauga 1 ou (sau 3 linguri de lapte din plante) pana se obtine o compozitie moale. 2. Adauga 15g de nuci pecan...
Reteta germana: Mar in foietaj
Vezi aici cum se prepara aluatul: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-65306.html Preparare mar in aluat Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste marul si se inveleste intr-o fasie de aluat. Se unge cu...
Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon
Este foarte simplu şi rapid: amesteci într-un bol mai mare cu un mixer sau cu un tel ouăle cu zahărul, adaugi coaja de lămâie, esenţa de vanilie, brânza de vaci, crema de brânză şi untul tăiat bucăţele. Adaugi făina şi grişul şi amesteci bine. Ungi o forma de...
Clătite cu cremă de brânză şi dulceaţă
Pui făina într-o oală, adaugi ouăle, zahărul vanilat şi sarea, apoi torni lapte sau apă minerală. Amesteci cu un tel până când se omogenizează conţinutul. Dozezi laptele / apa minerală astfel încât aluatul să fie de consistenţa smântânii...
Prajitura cu crema de branza si capsuni
Crema de branza Delaco se bate bine cu zaharul pudra. Se adauga iaurturile si se mixeaza usor. Gelatina hidratata cu apa rece se topeste in baie de abur sau la cuptorul cu microunde si se adauga in compozitia de branza si iaurt. Se bate frisca si se amesteca in compozitie. La final se...
Placintele cu branza crema
Am lasat aluatul la dezghetat. Intr-un castron am amestecat branzeturile cu ouale, zaharul, stafidele si esenta de rom. Am taiat patrate de aluat, iar in mijlocul fiecaruia am pus cate o lingura de branza. Pentru ca branza este usoara ca o crema am impachetat imediat placintelele,...
Sabayon pasional cu capsune si foite de migdale
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o spuma alba. Se pun intr-un recipient care merge la bain-marie. Se adauga faina, apoi spumantul si se amesteca in continuu. Se ia de pe foc cand amestecul spumeaza si are o buna consistenta. Se monteaza in boluri, se adauga jumatati...
Crema mascarpone cu cafea
Am pregatit un bol in care am pus crema mascarpone, mierea de albine, smantana si le-am amestecat pana s-au omogenizat bine. Am pregatit o cafea espresso si dupa ce s-a racit putin am turnat-o peste crema si am incorporat-o. Am pisat cateva migdale cu sucitorul, nu foarte fin....
Clatite cu branza "Ceva fin" si piersici
Ouale se pun intr-un bol impreuna cu sarea, se mixeaza si se adauga faina. Se amesteca bine. Se toarna pe rand laptele, apa minerala si uleiul, cate putin, pana se omogenizeaza compozitia de clatite. Se pune o tigaie la incins la foc potrivit si se unge cu o picatura de ulei. Se toarna...
Prajitura cu iaurt si capsuni
Gelatina si toarna peste 100 ml. apa rece si se lasa timp de 10 minute la inmuiat.Apoi se pune la incalzit pe baie de apa amestecand incet pana la dizolvarea totala. Frisca lichida se bate cu mixerul.Cand incepe sa se omogenizeze se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca....
Chec rece cu biscuiti si ciocolata
Puneti apa la fiert cu zaharul si asteptati pina se dizolva iar siropul se leaga bine. Oprit focul si incorporati ciocolata rupta bucati. Dupa ce s-a topit adaugati margarina si laptele praf amestecind energic pentru a nu se forma cocoloase. La final adaugati esenta de rom. Intindeti un...
Fursecuri cu crema de mascarpone si capsuni
Am amestecat crema mascarpone cu smantana si zaharul brun. Am spalat capsunile si le-am taiat felii, apoi am pus capsunile in crema. Am asezat pe un platou 3 fursecuri. Fiecare fursec l-am uns cu crema cu capsuni, dupa care l-am acoperit cu un alt biscuit. Am pudrat fursecurile cu zahar...
Tarte cu Ceva fin si dulceata de mure
Puneti crema de branza intr-un bol si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati 1-2 linguri de dulceata de mure, amestecati usor. Puneti cate o lingura plina de crema in fiecare coaja de tarta. Turnati putina zeama de la dulceata si decorati cu cateva mure.
Reteta de Inghetata de banane si curry pregatita de Nico Lontras in finala
Se taie pastaia de-a lungul, pe jumatate, se curata de seminte si toate impreuna se pun intr-o craticioara cu frisca lichid, praful de curry si se infierbanta pe foc mic, pana se aduce la punctul de fierbere, dupa care se indeparteaza de pe sursa de caldura si se indeparteaza pastaia de...
Pere cu gorgonzola si vin
Fierbeti intr-o cratita vinul, zaharul, coaja rasa de lamaie, scortisoara, cuisoarele. Adaugati perele intregi, curatate de coaja. Cand perele se inmoaie, luati-le din cratita, indepartati cu grija cotoarele. Lasati vinul pe foc pana cand obtineti un sos gros. Amestecati gorgonzola,...
Terine cu gorgonzola , smochine si nuci
Inmuiati smochinele in vinul de Marsala. Aranjati hartie de copt intr-o tava, in care puneti un strat de gorgonzola gros de 1 cm, un strat de smochine taiate felii, un strat de ricotta si la final un strat de nuci. Continuati sa aranjati straturi, pana ce umpleti tava....
Tort Prison Break
Blatul: Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce acesta se topeste. Adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt, imbogateste cu aromele de coaja de lamaie si portocala si-i gata de copt. Poti incorpora cacao, daca preferi (in cazul asta se mai scoate din faina)....
Tarta cu fructe a la Anisoara
Inainte de a prepara acest aluat e necesar ca toate produsele sa fie foarte reci. intr-un vas se amesteca cu o lingura de lemn foarte minutios untul cu zaharul pudra, se adauga cite putin ouale , care au fost batute in alt vas cu sare , vanilina si faina cernuta in prealabil. Aceste componente se...