publicat la 16.12.2024
publicat la 16.12.2024
publicat la 13.12.2024
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
[email protected]
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea: 1. Gorgonzola este o brânză care este o sursă de vitamine A, B2, B6 și B12. Vitamina B6 contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și imunitar, în timp ce...
10 retete delicioase pregatite cu ouale ramase de la Pasti
Daca aveti oua ramase de la Pasti, nu le lasati sa se iroseasca! Descoperiti retetele noastre delicioase si creative pentru a le transforma in mancaruri savuroase. De la salate si sandvisuri pana diverse preparate cu oua umplute, aceste idei va vor inspira sa folositi ouale in feluri noi si...
Capsunile - fructele minune cu beneficii pentru organism
Capsunile sunt fructe delicioase si bogate in nutrienti, apreciate pentru gustul lor dulce si aroma lor proaspata. Aceste fructe sunt originare din familia Rosaceae si fac parte din genul Fragaria. Capsunile sunt cunoscute pentru culoarea lor rosie stralucitoare si textura lor suculenta. Iata...
Socul, planta medicinala - Proprietati si beneficii pentru organism
Planta de soc , cunoscuta si sub numele stiintific Sambucus , este o specie de arbusti sau arbori mici din familia Caprifoliaceae. Este recunoscuta pentru florile sale albe parfumate si fructele mici, de culoare inchisa, adesea folosite in diverse retete culinare sau in producerea de siropuri,...
Choux à la crème cu căpșuni - Cum să prepari o rețetă delicioasă și ușoară!
Choux à la crème , cunoscut și sub numele de profiterol, este un desert clasic francez constând în choux (gogoșele) umplute cu cremă de vanilie sau alte creme aromate. Această prăjitură este apreciată pentru contrastul dintre exteriorul crocant al choux-urilor și...
Sparanghelul, supranumit si "Hrana regilor" - Origini si beneficii pentru organism
Sparanghelul, supranumit "Hrana regilor", esteo legumă gustoasă care are o istorie bogată și este apreciat pentru gustul său distinct și valoarea sa nutritivă. Este benefic pentru o dietă echilibrată și sănătoasă și poate fi savurat într-o varietate de...
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur, gastronomie. Aceasta este una dintre cele mai vechi tipuri de brânzeturi albastre și se spune că originile sale datează de undeva în jurul...
Tehnici si trucuri de vopsire a oualor de Paste - Creativitate pentru intreaga familie
Una dintre cele mai vechi și mai frumoase tradiții de Paște este vopsitul sau încondeierea ouălor. Potrivit tradiției, ouăle se vopsesc în Joia Mare, numită și Joia Patimilor. De obicei, se vopsesc în culoare roșie, dar se folosesc și alte culori. Predomină...
Cum sa obtii un aluat perfect de cozonac: Trucuri si sfaturi de la gospodinele experimentate
În special în perioada sărbătorilor, gospodinele se întrec care mai de care în a prepara cei mai frumoși și mai gustoși cozonaci. Reușita unui cozonac este motiv de mândrie în fiecare bucătărie, astfel că e nevoie de experiență și dorința de...
Păstrarea buchetelor de flori proaspete și frumoase pentru o perioadă cât mai lungă
Descoperă secretele pentru a păstra buchetele de flori proaspete și frumoase pentru mai mult timp! Acest ghid detaliat oferă sfaturi practice și ușor de urmat pentru îngrijirea corectă a florilor acasă. De la tăierea tijelor în diagonală și îndepărtarea frunzelor...