publicat la 12.09.2021
publicat la 12.09.2021
publicat la 14.12.2020
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Legume la aburi
Se pune apă în vasul de jos al sistemului de preparare la abur, iar când apa începe sa clocotească se așază vasul de deasupra, cel cu găuri, în care vom pune legumele și le acoperim cu capac. Când se înmoaie vom pune sare, apoi ulei și le vom mai lăsa...
Sufleu de legume
Calim in ulei ceapa taiata cubulete, adaugam cartofii cubulete si ciupercile tocate in patru si le lasam sa se caleasca putin. Adaugam apoi amestecul mexican si lasam pana se inmoaie. Ungem o forma de copt cu putin ulei si turnam amestecul de legume. Batem 3 oua, adaugam branza, piperul,...
Tocanita cu vinete si ardei
Se spala ceapa si se taie cubulete si se caleste in ulei. Taiem si ardeiul cubulete si adaugam peste ceapa calita. Rosiile le pasam, dar mai inainte indepartam coaja trecand capatul netaios al cutitului pe toata suprafata cojii, in felul acesta se indeparteaza mult mai bine si mai usor coaja....
Gratin cu legume si branza
Se fierb cartofii cubulete, in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii impartim in doua. Ungem un vas de yena cu ulei si adaugam o parte din cartofi pe care ii vom pisa cu furculita din loc in loc. Asezam amestecul mexican peste cartofi, dam cu sare (daca e sarata branza nu...
Tocanita de stevie
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei, apoi punem 100 ml apa pentru a se inabusi. Stevia oparita o tocam marunt si o punem peste ceapa calita. Potrivim de sare si lasam sa scada putin. Punem bulionul, doar dupa ce a scazut lichidul din stevie. Lasam 10 minute la fiert si punem...
Spanac cu ou
Se pune uleiul si apa intr-o craticioara pana fierbe, apoi se adauga spanacul. Se lasa sa fiarba bine pana se desface. Cu lingura de lemn (spatula) incepem sa maruntim spanacul, asa cum fierbe pe foc. Desfacem faina cu cateva linguri de apa si amestecam cu smantana, rasturnam peste spanac....
Orez cu varza a la Popesti
Se toaca varza marunt. Se spala orezul. Se alege o cratita sau o tava mai adanca si se incepe montarea :) un strat de varza peste care se toarna bulion sau rosii in bulion, se stropeste cu putin ulei, se pune o mana de orez, delikat, si se repeta in acelasi fel pana se umple cratita. Ultimul...
Pilaf cu morcov
Se razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei. Se spala orezul si se pune peste legumele calite. Se lasa putin la calit si se adauga apa, sarea (delikat). Se pune capacul peste cratita si se lasa la foc potrivit fara a se amesteca in cratita pana scade bine lichidul. Daca se...
Salata de cartofi
Se spala cartofii cu tot cu coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert se decojesc si se taie cuburi potrivite. Se taie ceapa julien, gogosarul fasii subtiri, castravetii in jumatati si apoi felii subtiri. Se pun peste cartofi si adaugam maioneza, piperul, mararul si amestecam...