Mai intai ne vom ocupa de ratusca noastra.
Dupa ce a fost bine spalata si frecata cu putina lamaie si sare, se va lasa la scurs, dupa care o vom usca cu un prosop curat de bumbac. Daca rata este de curte, va trebui sa o punem la foc odata cu varza, cu totii stim ca ratele de curte fierb mai...
Acum vom trece la prepararea ciorbei.
Intai vom spala toate legumele si le vom curata de codite, coji, seminte.etc, dupa care le vom taia marunt, cu exceptia morcovilor, care ii vom alege sa fie cat mai subtiri si ii vom taia rondele, ei dand un aspect frumos ciorbei. Intr-o oala mai...
Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si gustos este in framantarea aluatului si nu numai in cantitatea de oua folosita. Si acum sa trecem la lucru!
Mai intai, trebuie de retinut ca toate...
La acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat.
Mai intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul mixerului se amesteca albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a...
Cele 4 lipii le vom desface, apoi le vom tine acoperite cu folie alimentara ca sa nu se usuce pana vom finaliza umplutura.
Vom toca ceapa si verdeata marunt, iar usturoiul il vom pisa. Carnea tocata o vom pune intr-un bol, vom adauga: ouale batute, ceapa, verdeata, usturoiul, pesmetul, sarea...
Pentru coacerea tartei, eu am folosit un vas rotund yena cu diametrul de 26 cm, in prealabil unsa bine cu unt, dar puteti folosi si o tava dreptunghiulara sau patrata, dar sa aveti grija sa fie cu peretii mai inalti.
Mai intai, ne vom ocupa de caise. Dupa ce le-am spalat bine, le vom scoate...
Vom separa albusurile de galbenusuri si mixam albusurile bine; dupa ce au devenit ca o spuma, vom adauga zaharul si mixam in continuare pana cand totul devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.
Dupa ce compozitia a devenit ca o crema,vom adauga pe rand...
Vom incepe prepararea napolitanei.Vom mixa untul, care a fost la temperatura camerei si in prealabil, taiat cubulete, cu zaharul pudra pana compozitia devine cremoasa, apoi vom adauga esentele si galbenusul, unul cate unul si vom continua mixarea pana am incorporat toate galbenusurile, iar...
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar untul sa fie putin incalzit, nu topit.
Intr-un vas punem untul moale, uleiul, zaharul, mierea, iaurtul, vanilia si praful de sare. Amestecam cu mana toate aceste ingrediente.Incorporam apoi faina...
Separam albusul de galbenus si mixam albusul cu zaharul pana cand devine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.
Dupa ce compozitia a devenit ca o crema adaugam pe rand galbenusurile, praful de sare, esenta de vanilie amestecand pana cand totul devine omogen....
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa
Mai intai ne vom ocupa de ratusca noastra. Dupa ce a fost bine spalata si frecata cu putina lamaie si sare, se va lasa la scurs, dupa care o vom usca cu un prosop curat de bumbac. Daca rata este de curte, va trebui sa o punem la foc odata cu varza, cu totii stim ca ratele de curte fierb mai...
Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete
Acum vom trece la prepararea ciorbei. Intai vom spala toate legumele si le vom curata de codite, coji, seminte.etc, dupa care le vom taia marunt, cu exceptia morcovilor, care ii vom alege sa fie cat mai subtiri si ii vom taia rondele, ei dand un aspect frumos ciorbei. Intr-o oala mai...
Desert cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata
Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si gustos este in framantarea aluatului si nu numai in cantitatea de oua folosita. Si acum sa trecem la lucru! Mai intai, trebuie de retinut ca toate...
Desert tarta cu fructe de toamna (mere, pere, struguri)
La acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat. Mai intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul mixerului se amesteca albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a...
Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor
Cele 4 lipii le vom desface, apoi le vom tine acoperite cu folie alimentara ca sa nu se usuce pana vom finaliza umplutura. Vom toca ceapa si verdeata marunt, iar usturoiul il vom pisa. Carnea tocata o vom pune intr-un bol, vom adauga: ouale batute, ceapa, verdeata, usturoiul, pesmetul, sarea...
Desert tarta cu caise din blat de pandispan
Pentru coacerea tartei, eu am folosit un vas rotund yena cu diametrul de 26 cm, in prealabil unsa bine cu unt, dar puteti folosi si o tava dreptunghiulara sau patrata, dar sa aveti grija sa fie cu peretii mai inalti. Mai intai, ne vom ocupa de caise. Dupa ce le-am spalat bine, le vom scoate...
Desert prajitura cu ciocolata, crema si capsuni
Vom separa albusurile de galbenusuri si mixam albusurile bine; dupa ce au devenit ca o spuma, vom adauga zaharul si mixam in continuare pana cand totul devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema,vom adauga pe rand...
Desert napolitanele copilariei (nuca, caramel si glazura de ciocolata)
Vom incepe prepararea napolitanei.Vom mixa untul, care a fost la temperatura camerei si in prealabil, taiat cubulete, cu zaharul pudra pana compozitia devine cremoasa, apoi vom adauga esentele si galbenusul, unul cate unul si vom continua mixarea pana am incorporat toate galbenusurile, iar...
Apple pie - Prajitura cu mere
Mod de preparare: Toate ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar untul sa fie putin incalzit, nu topit. Intr-un vas punem untul moale, uleiul, zaharul, mierea, iaurtul, vanilia si praful de sare. Amestecam cu mana toate aceste ingrediente.Incorporam apoi faina...
Prajitura in straturi cu scortisoara si nuca
Separam albusul de galbenus si mixam albusul cu zaharul pana cand devine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema adaugam pe rand galbenusurile, praful de sare, esenta de vanilie amestecand pana cand totul devine omogen....