Carnea am dezghetat-o, apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am plonjat carnea, am lasat-o putin, apoi am scurs apa.
Am trecut carnea asa oparita prin jet de apa calduta...
Se taie bucata de piept de pui în 4, apoi fiecare bucată se taie şi se întinde ca o foaie. Se pudrează cu sare şi piper.
Se pun deasupra fiecareia ciuperci tocate, apoi se...
Eu nu am avut forme speciale si atunci am folosit-o pe cea de briose din silicon.
Din cantitate ies 12 savarine.
Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat si zaharul si am mixat in...
Dupa ce am spalat si curatat puiul l-am transat in bucati si l-am pus la fiert.
Dupa ce am am curatat spuma formata la suprafata, am adaugat legumele intregi, curatate si spalate. Am lasat la...
Se transeaza carnea, se spala si se da cu sare si boia de ardei dulce. Se pune la foc intr-o tigaie cu untura incinsa si se acopera cu un capac.
Se curata de foi doua cepe si doi catei de...
Pentru foi, caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie.
Lasam vasul la foc...
Blatul:
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma.
Adaugam zaharul treptat, mixam pana devine ferma bezeaua.
Punem faina, praful de copt si mixam usor la treapta cea mai mica....
Lintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si...
Mai intai facem siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca....
Pentru astazi am ales
Ciorba din oase de porc si legume proaspete
Carnea am dezghetat-o, apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am plonjat carnea, am lasat-o putin, apoi am scurs apa. Am trecut carnea asa oparita prin jet de apa calduta...
Tigaie apocaliptică
Se taie bucata de piept de pui în 4, apoi fiecare bucată se taie şi se întinde ca o foaie. Se pudrează cu sare şi piper. Se pun deasupra fiecareia ciuperci tocate, apoi se...
Savarine
Eu nu am avut forme speciale si atunci am folosit-o pe cea de briose din silicon. Din cantitate ies 12 savarine. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat si zaharul si am mixat in...