Alte detalii
Trattoria Verdi de pe Mendeleev, intre Piata Amzei si Piata Romana, ocupa o casa veche cu un etaj facut din mansarda. Inainte a fost acolo un restaurant bun, Mandragora, si nu stiu daca dupa el a mai fost ceva sau i-a luat locul acest Trattoria Verdi, al nu stiu catelea de pe lista celor care au construit acest brand de restaurante in Bucuresti. Conceptul e acelasi ca si la celelalte Trattoria Verdi: spatiu generos, bine amenajate, in acelasi stil clasic conservator, aproape sigur cu acelasi arhitect; meniu kilometric, bucatarie italiana, mancare rezonabila.
Casa cu Trattoria Verdi de pe Mendeleev e ingusta si lunga, tip vagon. E destul de intunecoasa, mai ales ca si curtea e acoperita, nu vine multa lumina de acolo. Dupa ce ti se obisnuiesc ochii cu obscuritatea vezi ca e amenajat cu grija, lucruri de calitate, lumina calda, culori inchise, evita plasticul, sticla si inoxul, din fericire.
Sunt sigur ca meniul e identic la toate Trattoria Verdi - arata la fel, cel putin. E foarte mare, si ca dimensiuni si ca numar al felurilor de mencare inghesuite acolo. La volumul acesta, mancarea nu poate sa fie decat industriala, facuta pe banda rulanta din congelate si semipreparate. E rezonabila, totusi, au niste bucatari rapizi si priceputi care reusesc sa salveze tot ce se poate. Preturile sunt normale, serviciul e si el "de volum".
Chiar daca nu mergi la Trattoria Verdi de la Romana pentru cine stie ce delicii culinare ale bucatariei italiene, cel putin nu ai surprize, stii exact ce gasesti acolo daca ai mai fost si prin alte Trattoria Verdi ale lor. Adica, pe ansamblu, e de bine: Trattoria Verdi sunt restaurante serioase, corecte, bine ancorate pe piata bucuresteana. (GB - martie 2014)
Scrie parerea ta