Alte detalii
Va invitam sa descoperiti un restaurant parizian in inima Bucurestiului, cu un meniu bistro-gastro si ingrediente de cea mai buna calitate!
Restaurantul Le Bistrot Francais poate fi caracterizat prin 3 notiuni:
Traditie
Cele mai bune produse selectionate de la mici artizani pasionati, autentice si gurmande: vita normanda, pui de Bresse, branzaturi din lapte crud, trufe proaspete, jamon de Bellota
si vinuri exceptionale.
Inovatie
Dezv?luim savorile celor mai bune produse preparându-le la perfec?iune, cu gust ?i inova?ie.
Perfectiune
Avem pasiunea meseriei noastre si exigenta calitatii perfecte.
Unul dintre cele mai scumpe restaurante din Bucuresti, ceva mai mult decat ar fi cazul
Am revenit la Le Bistrot Francais, de langa Atheneu, dupa exact un an. Au modificat ceva la decoruri, arata bine, arata si inainte, chiar ca un bistrou frantuzesc. Mesele sunt destul de mici si de inghesuite, si ar putea fi potrivite daca Le Bistrot Francais ar fi chiar un bistrou, insa ei se pozitioneaza ca un restaurant de lux, prin meniu, dar, mai ales, prin preturi.
Au adus un chef francez la Le Bistrot Francais si se prezinta ca un "restaurant gastronomique", adica de Grande Cuisine, cea mai fina si sofisticata bucatarie frantuzeasca, si cea mai fina si sofisticata din lume, de fapt. E cu un picior acolo, nu e un fine dining "curat", mai au ceva de lucru. Noi am luat foie gras, foarte bun, la fel supa de crab si burta de porc. Bune au fost un mille feuille cu legume si un pui de Bresse cu foie gras. Ne-au presarat si trufe, insa nu aveau niciun gust si niciun miros, dar absolut niciunul, deloc! Un chef serios in orice moment, nu doar din cand in cand, nu poate permite asa ceva. Mai bine nu le pui deloc daca nu ai, insa un astfel de restaurant fara trufe nici nu poate sa fie imaginat, pe de alta parte. Le-am pus nota maxima la mancare fiindca si altor restaurante frantuzesti le-am dat la fel, chiar daca nu erau pana la capat ceea ce spuneau ca ar fi. Si chiar daca au aceeasi nota cu alt restaurant, tot frantuzesc si tot cu Grande Cuisine, dar care e sensibil peste Le Bistrot Francais, acela fiind singurul restaurant cu fine dining adevarat, fara compromisuri, din Bucuresti, din toate pe care le stiu eu.
Serviciul a fost destul de bun la Le Bistrot Francais, insa cu un chelner incruntat si de la care nu puteai scoate mare lucru. Si care a desfacut cu mana o crusta din aluat de pe marginea unui vas cu mancare abia scos din cuptor, pe care am crezut ca o va arunca. Insa nu a aruncat-o, mi-a pus-o mie in farfurie...
Preturile sunt foarte mari la Le Bistrot Francais, mi se par indecente, sunt printre cele mai mari din Bucuresti. Preturile la carne sunt pe suta de grame si nu prea stii la ce sa te astepti la sfarsit. Un meniu de degustare cu vin (mai multe feluri) e 500 de lei de persoana. O masa completa in doi, cu un vin frantuzesc bun, nu prea are cum sa fie mai putin de 7-800 de lei.
Le Bistrot Francais e, deci, unul dintre foarte putinele restaurante frantuzesti de top din Bucuresti, in care poti vedea adevarata bucatarie frantuzeasca fina, sofisticata. E de mers, mai degraba, cand te invita altcineva sau cand iti plateste firma. (GB - decembrie 2014)
Scrie parerea ta