se spala legumele, se taie marunt si se pun la calit....intai ciupercile,apoi restul legumelor.cand sunt aproape gata (adica in 6-7 min)se adauga usturoiul taiat ffff marunt,se amesteca si se adauga sucul de rosii si patrunjelul.se mai da un clocot si se condimenteaza dupa gust.acesta e...
Intr-o oala se pune fasolea la fiert si ,in alta ciolanul.Apa de pe fasole se arunca de doua ori,iar a treia oara se adauga zeama de la ciolan si ceapa si patrunjelul taiate marunt.Se mai tine pe aragaz la foc mic pana carnea incepe sa cada de pe os si fasolea a fiert de tot.Se scoate ciolanul,...
cu o zi inainte,macroul se curata de mate,de sange si de pielitze.
se spala bine si se sareaza.
se adauga si condimentul...cam un plic la 10 pesti.
a doua zi se infige in carlige fiecare macrou prin ochi si se baga si cate un departator de coaste ca sa se patrunda la interior....
macroul se curata de piele si de oase,se rupe bucatele si se pune intr-un castron.
se adauga salata,rosiile,ceapa si maslinele taiate marunt.
1/2 din lamaie se decojeste, se toaca marunt si se adauga in caston impreuna cu patrunjelul si rozmarinul tocat marunt.
cealalta 1/2 din lamaie se...
Pestele se rupe in bucatele cu tot cu oase (care ar trebui sa fie macerate) si se pun intr-un bol.Se adauga ceapa taiata julienne,maslinele,putina zeama de lamaie,putin ulei,sare si piper si se amesteca.Asta-i tot.
Cel mai mult dureaza sa faci maioneza:fugi repede la cuibar,aduci 3 oua,dintre care 2 le pui la fiert;intr-un castron maricel separi un galbenus proaspat dupa care le pui si pe cele 2 fierte(galbenusurile).amesteci bine si incepi cu uleiul...torni cate putin...amesteci...torni...amesteci....mai...
Bucatelele de pui se spala bine si se pun la fiert cu un praf de sare.Am fost atent sa adun spuma cand s-a adunat.Ceapa,morcovii,telina le-am taiat ....si mai mare si mai marunt si le-am pus in oala care fierbea alene pe aragaz.Cand aproape au fiert,am adaugat cartofii taiatzi cuburi generoase...
Pestele se curata,se spala dar nu se sareaza si se lasa la scurs.Se incinge plita sau un disc cu picioare si se presara sare grunjoasa.Cand plita frige foarte tare,se aseaza pestele si se frige pe ambele parti.Separat se fierbe apa(cam 2 litri) cu cimbrul si ardeii.Cand a clocotit,se adauga...
Pestele se spala bine cu apa rece,iar cel marunt se fierbe pana cade de pe oase.Se strecoara zeama si se pune la fiert intr-un ceaun mai mare.Acum se adauga morcovii,ceapa,telina,patrunjelul si ardeiul (o parte din acestea se toaca marunt,iar o parte se pun intregi).Cand e aproape fiert...
Spaghette cu legume
se spala legumele, se taie marunt si se pun la calit....intai ciupercile,apoi restul legumelor.cand sunt aproape gata (adica in 6-7 min)se adauga usturoiul taiat ffff marunt,se amesteca si se adauga sucul de rosii si patrunjelul.se mai da un clocot si se condimenteaza dupa gust.acesta e...
Fasole scazuta cu ciolan afumat
Intr-o oala se pune fasolea la fiert si ,in alta ciolanul.Apa de pe fasole se arunca de doua ori,iar a treia oara se adauga zeama de la ciolan si ceapa si patrunjelul taiate marunt.Se mai tine pe aragaz la foc mic pana carnea incepe sa cada de pe os si fasolea a fiert de tot.Se scoate ciolanul,...
Macrou afumat
cu o zi inainte,macroul se curata de mate,de sange si de pielitze. se spala bine si se sareaza. se adauga si condimentul...cam un plic la 10 pesti. a doua zi se infige in carlige fiecare macrou prin ochi si se baga si cate un departator de coaste ca sa se patrunda la interior....
Salata de macrou afumat
macroul se curata de piele si de oase,se rupe bucatele si se pune intr-un castron. se adauga salata,rosiile,ceapa si maslinele taiate marunt. 1/2 din lamaie se decojeste, se toaca marunt si se adauga in caston impreuna cu patrunjelul si rozmarinul tocat marunt. cealalta 1/2 din lamaie se...
Salata de stiuca marinata
Pestele se rupe in bucatele cu tot cu oase (care ar trebui sa fie macerate) si se pun intr-un bol.Se adauga ceapa taiata julienne,maslinele,putina zeama de lamaie,putin ulei,sare si piper si se amesteca.Asta-i tot.
Piept de pui la gratar si salata de pastai cu maioneza
Cel mai mult dureaza sa faci maioneza:fugi repede la cuibar,aduci 3 oua,dintre care 2 le pui la fiert;intr-un castron maricel separi un galbenus proaspat dupa care le pui si pe cele 2 fierte(galbenusurile).amesteci bine si incepi cu uleiul...torni cate putin...amesteci...torni...amesteci....mai...
Supa de puisor
Bucatelele de pui se spala bine si se pun la fiert cu un praf de sare.Am fost atent sa adun spuma cand s-a adunat.Ceapa,morcovii,telina le-am taiat ....si mai mare si mai marunt si le-am pus in oala care fierbea alene pe aragaz.Cand aproape au fiert,am adaugat cartofii taiatzi cuburi generoase...
Saramura de peste
Pestele se curata,se spala dar nu se sareaza si se lasa la scurs.Se incinge plita sau un disc cu picioare si se presara sare grunjoasa.Cand plita frige foarte tare,se aseaza pestele si se frige pe ambele parti.Separat se fierbe apa(cam 2 litri) cu cimbrul si ardeii.Cand a clocotit,se adauga...
Ciorba de peste
Pestele se spala bine cu apa rece,iar cel marunt se fierbe pana cade de pe oase.Se strecoara zeama si se pune la fiert intr-un ceaun mai mare.Acum se adauga morcovii,ceapa,telina,patrunjelul si ardeiul (o parte din acestea se toaca marunt,iar o parte se pun intregi).Cand e aproape fiert...