Cum preparam cit mai buna cafeaua de dimineata?
25.11.2009 / 14:02
Citeazagaby_d a spus:
.si ce?eu nu?
ba da ba daaaaaaaa
25.11.2009 / 22:56
Citeaza
pai m-am referit la toti cind am zis "sintem simpatici" , d-aia am folosit pluralul
26.11.2009 / 08:06
CiteazaBucataras a spus:
pai m-am referit la toti cind am zis "sintem simpatici" , d-aia am folosit pluralul
bine,bine,asa da!toti!de la @la z,da?
04.01.2010 / 01:15
Citeaza
Cea mai buna cafea e cea bauta - povestita dimineata cu consortul, atunci punem tara la cale .De regula mare , la filtru + zahar brun si lapte dupa gust. Incercati si cafeaua cu menta si miere [se adauga in vasul de filtru 2 pliculete de menta].E buna ca reteta de cafea de iarna.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS006X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
18.01.2010 / 19:55
CiteazaBucataras a spus:
Ce cafea va place si care-i secretul prepararii ei pentru a iesi cit mai buna ...
se pune o ceasca de apa(200ml)la incalzit.(nu se fierbe apa),se da jos de pe foc si se pun 2 lingurite de cafeasi o lingurita de zahar.se amesteca apoi se lasa 2 minute sa se linisteasca.se pune in ceasca si se serveste.
19.01.2010 / 01:00
CiteazaBucataras a spus:
Da, de la a la-z cu M in frunte
Ma multumesc sa stau pe M-ul meu. Numa bine se raceste cafeaua pana imi ajunge randul.
01.02.2010 / 01:03
Citeaza
Cea mai buna cafea simpla, Black din ce am baut eu pana acum este cafeaua Carte Noir ( am inteles de ce francezii nu o prea schimba) tinuta in cutie ermetica in frigider, preparata la filtru (sau expresor) cu o apa cat mai demineralizata posibil ( eu iau ceva apa de sursa care e cunoscuta mai saraca in minerale) . Atat mineralele din apa, sa nu mai vb de apa de la robinet cu clor ii schimba gustul. Suntem cafengii recunoscuti si eu si sotul meu,nu zic cate beau pe zi ca nu ma incadrez in topic Dimineata cu cofeina normala, dupa-masa mai slab cofeinizata, seara la fel sau fara, cafea sa fie ( la Carte Noir se gaseste in diferite concentratii de cofeina).
Daca vreti sa incercati gusturi si arome propun cafelele columbiene, sunt ca un nisip mai inchis la culoare, au o aroma specifica ...eu am gustat tot felul de firme , nu zic ca nu mi-au placut ca si experienta dar am revenit la cafeau simpla....de zi cu zi.
O alta cafea deosebita este cafeau aromatizata, in Canada se gaseste si se produce cel mai adesea , de la Zavida am gustat eu, cu arome de caramel si cu gust de vanilie. Este o cafea neagra simpla, fara aditivi dar boabele inainte de macinare au fost tratate cu arome ....ceva de vis cum miroase casa cand pregatesti o cafea cu arome. Ramane in filtru aroma si dupa inca trei cafele, daca gasiti vreodata merita incercata.
Cam atat despre cafeau obisnuita, despre combinatii de cafea preparata cu alte arome in alt post ca m-am lungit destul
01.02.2010 / 21:02
Citeaza
Eu sunt de mult in cautarea cafelei perfecte, pe care n-am gasit-o inca.
Nu beau multa cafea, dar vreau sa fie tare si aromata.
Am baut si Carte Noire, dar cred ca cea din Romania nu e la fel cu cea din Franta (cum se intampla si la alte produse gen creme, parfumuri...). Cred ca am incercat toate tipurile de cafea din Romania. In ultima vreme consumam una ce mi se pare ... acceptabila, Amaroy.
01.02.2010 / 21:30
Citeaza
Mda... aceeasi impresie o am si eu despre Carte Noir. Davidoff si Illy mi se par ok. La noi, doar Jacobs a venit pe piata cu cafea semi-cofeinizata ... Misto ideea Sylviei de a scadea cofeina treptat, odata cu trecerea zilei
01.02.2010 / 21:39
Citeaza
SI mie imi place Davidoff, dar de cand a trecut de 200....e cam grea la buzunare
02.02.2010 / 00:44
CiteazaSylvia a spus:
Cea mai buna cafea simpla, Black din ce am baut eu pana acum este cafeaua Carte Noir ( am inteles de ce francezii nu o prea schimba) tinuta in cutie ermetica in frigider, preparata la filtru (sau expresor) cu o apa cat mai demineralizata posibil ( eu iau ceva apa de sursa care e cunoscuta mai saraca in minerale) . Atat mineralele din apa, sa nu mai vb de apa de la robinet cu clor ii schimba gustul. Suntem cafengii recunoscuti si eu si sotul meu,nu zic cate beau pe zi ca nu ma incadrez in topic Dimineata cu cofeina normala, dupa-masa mai slab cofeinizata, seara la fel sau fara, cafea sa fie ( la Carte Noir se gaseste in diferite concentratii de cofeina). Daca vreti sa incercati gusturi si arome propun cafelele columbiene, sunt ca un nisip mai inchis la culoare, au o aroma specifica ...eu am gustat tot felul de firme , nu zic ca nu mi-au placut ca si experienta dar am revenit la cafeau simpla....de zi cu zi. O alta cafea deosebita este cafeau aromatizata, in Canada se gaseste si se produce cel mai adesea , de la Zavida am gustat eu, cu arome de caramel si cu gust de vanilie. Este o cafea neagra simpla, fara aditivi dar boabele inainte de macinare au fost tratate cu arome ....ceva de vis cum miroase casa cand pregatesti o cafea cu arome. Ramane in filtru aroma si dupa inca trei cafele, daca gasiti vreodata merita incercata. Cam atat despre cafeau obisnuita, despre combinatii de cafea preparata cu alte arome in alt post ca m-am lungit destul
Sylvia si eu beau multa cafea... de fapt beam.. acum mai mult inka, dar tot asa, simt nevoia sa beau n cani pe zi, numai pentru gust, il ador!! Iar despre cafea, eu primesc de la ai mei din asta aromata de care zici (din Grecia) si este un deliciu. Am incercat de multe feluri, dar cel mai mult imi place una cu niste condimente sau ceva... nus ce are, nu e nici vanilie,nici caramel... are un miros deosebit ce seamana a multe chestii si e asa, de rasfat dar nu e genul de baut zilnic, ca la o vreme ti se cam acreste de la arome si o vrei simpla. Insa e o experienta inedita pentru cei obsedati de cafea
02.02.2010 / 08:57
sa vezi ce experienta inedita ai adinuta daca vii sa bei cafeaua ce o pun eu in f dimineata pt mine , wha ha ha.
mai da ce va pricepti voi :)
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de rivka
Ultima editare: 02.02.2010 08:57:36