Spalam carnea si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.Curatam ceapa rosie si o tocam foarte fin.Punem ceapa intr-o cratita in 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin si o calim 2 minute.Dupa ce se caleste ceapa, devine un pic sticloasa adaugam si bucatile de carne, pe care le calim...
Spalam creveti cu un jet de apa rece si apoi in punem in apa,clocotita sa fiarba cateva minute.In aceasta apa am pus vegeta o lingurita si 2 linguri de unt.Dupa ce i-am scos de la fiert pe un platou, ii vom lasa sa se raceasca putin.Peste cateva minute ei vor fi tocmai buni de curatat.
Eu am...
Copanele bine curatate si spalate le punem intr-o tava de teflon.Peste copane eu am pus vegeta fara sare,piper boabe roz(acest piper nu este foarte iute,sau cel putin eu asa l-am nimerit),am picurat si 2 lingurite de ulei de masline extravirgin si o cescuta mica de vin alb.Uleiul de masline in...
Spaghetele le punem intr-o craticioara la fiert conform cu indicatiile de pe punga.Mai intai punem apa la fiert fara sare.Cand apa da in clocot,punem 50 gr unt,amestecam sa se dizolve bine untul,dupa care adaugam spaghetele intregi.
Separat deschidem punga de scoici si vom scurge uleiul din...
Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la...
Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la...
Prima data fierbem pastele(penne rigate).Punem apa la fiert cu un praf de sare si cand apa da in clocot punem pastele in apa,adaugam 2 linguri de unt in apa si le fierbem conform cu instructiunile de pe plic.Cand sunt gata fierte scoatem pastele,le punem intr-o strecuratoare,le clatim cu un jet...
Curatam cartofii ii taiem in bucati mai mari si ii vom pune intr-o tava de yena la cuptor cu 3 linguri de ulei de masline extravirgin,1 cescuta mica de apa,sare,piper proaspat macinat,un praf de nucsoara,un praf de tarhon,un praf de coriandru,amestecam bine si vom pune o folie de aluminiu peste...
Pregatim carnea pentru chiftelute,amestecand compozitia cu:piper rosu macinat proaspat,vegeta fara sare,sare optional(pentru cine doreste mai sarat),coriandru macinat,ghimbir macinat,nucsoara macinata,scortisoara macinata,chimen macinat,boia dulce praf,1 legatura de marar verde tocat marunt,1...
Blatul:
Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem...
Crema:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.
Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,(circa 5 minute)apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea...
Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.
Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem praful...
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Gulas de porc cu mazare.
Spalam carnea si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.Curatam ceapa rosie si o tocam foarte fin.Punem ceapa intr-o cratita in 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin si o calim 2 minute.Dupa ce se caleste ceapa, devine un pic sticloasa adaugam si bucatile de carne, pe care le calim...
Cozi de creveti cu orez simplu fiert.
Spalam creveti cu un jet de apa rece si apoi in punem in apa,clocotita sa fiarba cateva minute.In aceasta apa am pus vegeta o lingurita si 2 linguri de unt.Dupa ce i-am scos de la fiert pe un platou, ii vom lasa sa se raceasca putin.Peste cateva minute ei vor fi tocmai buni de curatat. Eu am...
Orez salbatic cu miez de floarea soarelui si copane de pui
Copanele bine curatate si spalate le punem intr-o tava de teflon.Peste copane eu am pus vegeta fara sare,piper boabe roz(acest piper nu este foarte iute,sau cel putin eu asa l-am nimerit),am picurat si 2 lingurite de ulei de masline extravirgin si o cescuta mica de vin alb.Uleiul de masline in...
Spaghete cu scoici.
Spaghetele le punem intr-o craticioara la fiert conform cu indicatiile de pe punga.Mai intai punem apa la fiert fara sare.Cand apa da in clocot,punem 50 gr unt,amestecam sa se dizolve bine untul,dupa care adaugam spaghetele intregi. Separat deschidem punga de scoici si vom scurge uleiul din...
Tort de piersici cu blat de ciocolata.
Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la...
Tort de visine cu crema de iaurt.
Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la...
Budinca dulce din penne rigate cu branza de vaci si stafide.
Prima data fierbem pastele(penne rigate).Punem apa la fiert cu un praf de sare si cand apa da in clocot punem pastele in apa,adaugam 2 linguri de unt in apa si le fierbem conform cu instructiunile de pe plic.Cand sunt gata fierte scoatem pastele,le punem intr-o strecuratoare,le clatim cu un jet...
Cotlet de porc cu portocale si cartofi la cuptor.
Curatam cartofii ii taiem in bucati mai mari si ii vom pune intr-o tava de yena la cuptor cu 3 linguri de ulei de masline extravirgin,1 cescuta mica de apa,sare,piper proaspat macinat,un praf de nucsoara,un praf de tarhon,un praf de coriandru,amestecam bine si vom pune o folie de aluminiu peste...
Chiftelute arabesti-Daoud Pasha.
Pregatim carnea pentru chiftelute,amestecand compozitia cu:piper rosu macinat proaspat,vegeta fara sare,sare optional(pentru cine doreste mai sarat),coriandru macinat,ghimbir macinat,nucsoara macinata,scortisoara macinata,chimen macinat,boia dulce praf,1 legatura de marar verde tocat marunt,1...
Tort cu doua creme si cirese confiate.
Blatul: Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem...
Tort de pere cu crema de iaurt.
Crema: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,(circa 5 minute)apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea...
Tort cu crema de lamaie si kiwi.
Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem praful...